Stijl je huis met de kleur 'Olijf'

Hoewel je misschien niet meteen denkt aan een kleur voor je deur, heeft het een groot én positief effect op je kamer! In dit artikel laat ik je graag meer zien van de deur in ‘Olive grey’, of olijf, én hoe je deze kleur combineert met de rest van je interieur.

Hoekwand olijf groen taatsdeur vtwonen GewoonGers

Combinatie 1: Terug in de natuur

Breng de rust en zachte kleuren uit de natuur naar binnen! De ‘Olive grey’ afwerking in wanden en deuren is ideaal om te combineren met natuurtinten. Deze zachtgroene kleur gaat namelijk helemaal op in dit type interieur. Denk hierbij aan crèmewit, zandkleur én bruintinten.

Combinatie 2: Warm wonen

Ga jij voor een gewaagde, innovatieve én warme kleurencombinatie? ‘Olive grey’ past, vanwege het neutrale karakter, bij heel veel verschillende kleuren. Combineer ‘Olive grey’ bijvoorbeeld met donkerpaars, bruinpaars óf smaragdgroen.

 

Combinatie 3: Pastel palet

Zet een ‘Olive grey’ deur neer in een fris, pastel kleurenpalet en de deur springt opeens in het oog! De zachte kleur matcht bij zowel pastel- als retrokleuren. De deur is namelijk net een kameleon: het groen valt direct meer op en de deur wordt een opvallende blikvanger.

De kleur 'Olive grey'

‘Olive grey’, ook wel RAL 7002, is een zachtgroene kleur die bij veel verschillende interieurs past. Hoewel je misschien schrikt van een ‘groene’ deur, is de ‘Olive grey’ een gemakkelijke en zachte kleur, die veel andere tinten oppakt. In de naam staat ook niet voor niets ‘grey’: het is echt een neutrale kleur die zich aanpast aan de omgeving! Vtwonen ‘Weer verliefd op je huis’ heeft een olijfgroene wand geplaatst. Meer zien van dit project?

FAQ

 • Producten & Mogelijkheden

  • Ik wil een stalen deur op maat. Kan dat?

   Dat kan! Al onze deuren worden op maat gemaakt, of je nu voor een webshop product gaat (productlijn Concept) of voor een geheel eigen ontwerp kiest (productlijn Onbegrensd). De deuren van GewoonGers kunnen op maat gemaakt worden voor jouw bestaande kozijn, maar je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor een deur met kozijn. Daarnaast heb je de keuze uit taatsdeuren en schuifdeuren.

  • Ik wil een stalen deur in het groen. Kan dat?

   Ja, dat kan! In de webshop stel je jouw eigen deur samen. Bij de profielkleuren heb je de keuze uit maar liefst 11 kleuren, waaronder groen (olijf). Meer inspiratie? Bekijk groene, stalen deuren.

  • Welke kleur gebruiken jullie voor de deur?

   De kleur die wij standaard hanteren is RAL 7021, mat. Een zeer donkergrijze kleur voorzien van een grove structuur. Dat maakt de profielen extra robuust van uiterlijk en natuurlijk zeer krasvast. Bekijk alle zwarte deuren. Naast zwart hebben wij nog 10 andere kleuren in de webshop, zoals wit, brons, grijs, goud en groen. Heb je een andere kleur in gedachte? Vraag dan een offerte aan.