Stijl je huis met de kleur olijf groen

Hoewel je misschien niet meteen denkt aan een kleur voor je deur, heeft het een groot én positief effect op je kamer! In dit artikel laat ik je graag meer zien van de deur in olijfgroen, én hoe je deze kleur combineert met de rest van je interieur.

Hoekwand olijf groen taatsdeur vtwonen GewoonGers

Combinatie 1: Terug in de natuur

Breng de rust en zachte kleuren uit de natuur naar binnen! De olijf groene afwerking in wanden en deuren is ideaal om te combineren met natuurtinten. Deze zachtgroene kleur gaat namelijk helemaal op in dit type interieur. Denk hierbij aan crèmewit, zandkleur én bruintinten.

moodboard interieur gewoongers olijf kleur

Combinatie 2: Warm wonen

Ga jij voor een gewaagde, innovatieve én warme kleurencombinatie? Olijfgroen past, vanwege het neutrale karakter, bij heel veel verschillende kleuren. Combineer olijf bijvoorbeeld met donkerpaars, bruinpaars óf smaragdgroen.

 

moodboard interieur gewoongers olijf kleur

Combinatie 3: Pastel palet

Zet een olijf groene deur neer in een fris, pastel kleurenpalet en de deur springt opeens in het oog! De zachte kleur matcht bij zowel pastel- als retrokleuren. De deur is namelijk net een kameleon: het groen valt direct meer op en de deur wordt een opvallende blikvanger.

moodboard interieur gewoongers olijf kleur

De kleur olijf groen combineren

Olijf kleur, ook wel RAL 7002, is een zachtgroene kleur die bij veel verschillende interieurs past. Hoewel je misschien schrikt van een ‘groene’ deur, is olijf groen een gemakkelijke en zachte kleur, die veel andere tinten oppakt. De kleur heeft een grijze ondertoon: het is echt een neutrale kleur die zich aanpast aan de omgeving! Vtwonen ‘Weer verliefd op je huis’ heeft een olijfgroene wand geplaatst. Meer zien van dit project?

Hoe maak ik mijn stalen deur of wand schoon?

Er zijn verschillende manieren om jouw stalen deur of wand gemakkelijk schoon te houden. Bekijk deze video voor alle tips.

FAQ

  • Ik wil een stalen deur op maat. Kan dat?

    Dat kan! Al onze deuren worden op maat gemaakt, of je nu voor een webshop product gaat (productlijn Concept) of voor een geheel eigen ontwerp kiest (productlijn Onbegrensd). De deuren van GewoonGers kunnen op maat gemaakt worden voor jouw bestaande kozijn, maar je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor een deur met kozijn. Daarnaast heb je de keuze uit stalen taatsdeuren en stalen schuifdeuren.

  • Welke kleuren gebruiken jullie voor de gers deuren en wanden?

    De kleuren die wij standaard hanteren zijn Zwartgrijs RAL 7021 en Gitzwart RAL 9005. Onze kleuren hebben een poedercoat afwerking in fijnstructuur met een matte finish. Een zeer donkergrijze of zwarte kleur voorzien van een grove structuur. Dat maakt de profielen extra robuust van uiterlijk en natuurlijk zeer krasvast. Bekijk alle zwarte deuren. Naast onze standaard kleuren hebben wij nog 10 andere kleuren in de webshop, zoals wit, brons, grijs, goud en groen. Heb je een andere kleur in gedachte? Neem dan contact met ons op!