Skip to content
GewoonGers
Voor welke ruimte in huis zoek je een deur of wand?
Terug

28 juli, 2021 Deuren

De deurgrepen van GewoonGers

Als je graag een GewoonGers deur uit de webshop wilt, heb je de keuze uit verschillende modellen, glassoorten én deurgrepen. Uit welke grepen je de keuze hebt, ligt aan het type deur dat je kiest. Ik laat je enkele deurgrepen zien per type deur. Ben je er al helemaal over uit wat je wilt of wil je gewoon een kijkje nemen in onze webshop? Klik dan snel verder!

interieur inspiratie bronzen deuren vtwonen interieur inspiratie bronzen deuren vtwonen

Deuren voor in het bestaande kozijn

Heb je al een kozijn en wil je gewoon alleen de deur vervangen? Dat kan! We komen graag bij je thuis langs voor een gratis inmeetafspraak. Hierbij beoordelen we het kozijn en de scharnierposities zodat we onze deur perfect passend kunnen maken voor jouw kozijn. Of je nu een stomp, houten kozijn hebt of een standaard nieuwbouwkozijn van metaal. Beide varianten zijn geschikt voor de deuren van GewoonGers. Meer weten over het verschil tussen opdekdeuren en stompe deuren voor het bestaande kozijn? We hebben er een artikel over geschreven!

Bij deze deuren heb je keuze uit 2 verschillende soorten deurbeslag, namelijk een deurklink of een U-vorm handgreep. Kies je voor de laatste optie, dan sluit jouw deur met behulp van een magneetje.

zwarte opdekdeur voor eigen kozijn gewoon gers
aluminium taatsdeur Gewoon Gers

Deurklink

De deurklink geeft je deur een robuust imago. De klink wordt gecoat in dezelfde kleur als de profielen van de deur. Je sluit en opent de deur zoals je gewend bent. Kies je voor de deurklink? Je hebt ook de keuze uit extra’s, zoals een toiletbeslag of cilinderslot.

U-vorm handgreep

Meer glas en minder profiel met de U-vorm handgreep. Hierdoor lijkt de ruimte nóg groter. De deur sluit met behulp van een magneet in de deur en het kozijn. Deze handgrepen worden speciaal op maat gemaakt per bestelling. Om die reden betaal je een extra toeslag voor deuren met een U-greep.

Scharnierdeur met kozijn (tot plafond)

Kies je voor een hele nieuwe deur met kozijn? Dan kun je er soms zelfs voor kiezen de deur helemaal tot aan het plafond door te trekken. Hierdoor lijkt je plafond optisch hoger én hiermee maak je je entree ‘grootser’. Bekijk in de GewoonGers webshop alle deuren met kozijn. Per deursoort heb je keuze uit verschillende soorten deurbeslag.

opdekdeur magneet sluiting GewoonGers

Deurklink

De deurklink geeft je deur een robuust imago. De klink wordt gecoat in dezelfde kleur als de profielen van de deur. Je sluit en opent de deur zoals je gewend bent. Kies je voor de deurklink? Je hebt ook de keuze uit extra’s, zoals een toiletbeslag of cilinderslot.

Smalle greep

Deze smalle greep is standaard bij de prijs inbegrepen bij stompe scharnierdeuren met kozijn. Het minimalistische design sluit goed aan op de slanke profielen van de deur. De deur met smalle greep sluit met behulp van een magneetje in het kozijn en in de deur. Smalle grepen zijn verkrijgbaar in één standaard maat.

U-vorm handgreep

Meer glas en minder profiel met de U greep. Hierdoor lijkt de ruimte nóg groter. De deur sluit met behulp van een magneet in de deur en het kozijn. Deze handgrepen worden speciaal op maat gemaakt per bestelling. Om die reden betaal je een extra toeslag voor deuren met een U-greep.

Aluminium taatsdeuren

Taatsdeuren zijn momenteel bijna niet meer weg te denken in het hedendaagse interieur. De deuren hebben een scharnierpunt in vloer en plafond waardoor er geen kozijnen aanwezig zijn. De deur wordt dus strak in de deuropening geplaatst. De slanke profielen in combinatie met de grote oppervlakten glas, maken dat de deur veel licht doorlaat.

smalle greep aluminium taatsdeur gewoon gers
blauwe stalen deur gewoon gers vtwonen

Toch liever een ruimtebesparende schuifdeur?

Voor aluminium schuifdeuren bieden we twee soorten deurgrepen. De keuze van de greep is wat afhankelijk van hoe de schuifdeuren in de praktijk zullen worden gebruikt. Staat je deur vaker dicht dan open en ga je liever voor een robuuste look? Dan is de U-vorm handgreep misschien helemaal jouw smaak. Hou je toch van een subtielere uitstraling en staat je deur vaak open? Kies dan voor een komgreepje.

Komgreep

Komgreepjes zijn altijd bij de prijs inbegrepen bij schuifdeuren. De greepjes vallen netjes weg in de schuifdeur. Dat is handig omdat alles strak voor- of achter elkaar langs kan schuiven. Denk bijvoorbeeld aan een schuifdeur welke voor een vast stuk glas schuift. De greep steekt niet uit, dus de deur kan volledig open.

U-vorm handgreep

De robuuste en stoere greep, die lekker vastpakt! Let op: als je voor deze greep kiest bij een schuifdeur, kan jouw deur niet helemaal open. Dit komt omdat de U greep uitsteekt te opzichte van de deur en daardoor voor de wand of het paneel blijft. Deze handgrepen worden speciaal op maat gemaakt per bestelling. Om die reden betaal je een extra toeslag voor deuren met een U-greep.

aluminium deur detail schuifdeur
stalen schuifdeuren keuken woonkamer GewoonGers
stalen schuifdeur soft close rookglas GewoonGers
stalen schuifdeur lichtgrijs gewoongers
zwarte schuif deur met glas gewoongers

Deuren met U vormige handgreep

Team Gers
Geschreven door

Rick van Houwelingen

Lees meer over Rick

Bekijk ook eens