Skip to content
GewoonGers
Voor welke ruimte in huis zoek je een deur of wand?
Terug

17 juni, 2021 Wooninspiratie | Deuren

Industriële inrichting voor je woonkamer

Robuuste materialen, zoals stalen deuren, onafgewerkte plafonds en accessoires met een rauwe, stoere uitstraling. Dat zijn enkele kenmerken van een industrieel interieur. Sommige elementen voor een industrieel interieur zijn lastig toe te passen in woningen. Denk aan die hoge, onafgewerkte plafonds. Wij hebben daarom wat handige tips verzameld die jou helpen om toch dat industriële sfeertje in huis te krijgen. Weet je al genoeg en wil je direct aan het shoppen gaan? Stel dan je eigen Gers deur(en) samen in onze webshop!

industrieel interieur zwarte deur GewoonGers industrieel interieur zwarte deur GewoonGers

Stalen deuren voor jouw industriële woonkamer

Stalen deuren of aluminium deuren mogen natuurlijk niet ontbreken in jouw industriële inrichting. Het metaal van de deuren wordt vaak in een donkergrijze of zwarte kleur gecoat. Dit, in combinatie met het heldere glas geeft een duidelijk contrast en sluit perfect aan op de industriële inrichting van je woonkamer. Ook een stalen deur met rookglas is een perfecte blikvanger voor jouw industriële interieur in jouw woning. Het rookglas geeft een donkere uitstraling en zorgt voor een duidelijkere afsluiting tussen twee ruimtes.

Gebruik kleuren voor de industriële inrichting woonkamer

Denk je aan industrieel, dan denk je aan verschillende kleuren zoals zwart, grijs, donkerbruin en cognac. Dit zijn typische kleuren die je terugvindt in de industrieel woonkamer.  Wist je dat onze staal look deuren ook in allerlei verschillende kleuren worden gemaakt? Denk bijvoorbeeld aan bronzen binnendeuren, blauwe binnendeuren of groene stalen deuren. Ook de structuur van bakstenen muren en de roodbruine kleur hiervan draagt vaak bij aan de warme sfeer van het interieur.

stalen deur tot plafond GewoonGers
Binnenkijken bij klanten

Nieuwe binnendeuren van GewoonGers

Meer inspiratie opdoen? Onze klanten openden hun deuren speciaal voor onze fotocamera. Zo kun jij een kijkje nemen in het interieur van anderen én inspiratie opdoen.

Binnenkijken

Industrieel inrichting: gebruik woonaccessoires

Kun je je binnendeuren niet vervangen voor aluminium deuren? Geen probleem. Je kunt je deuren (en kozijnen) natuurlijk ook verven. Denk bijvoorbeeld aan een mooie natuurtint zoals zandkleur of olijfgroen. Verder kun je, in plaats van deuren, ook werken met stalen wanden. Dit kan een roomdivider met glas zijn zonder deuren. Zo kun je een ruimte toch opdelen of knusser maken zonder daarbij het gevoel voor ruimte kwijt te raken. Hieronder kun je wat voorbeelden zien van woningen waar gebruik is gemaakt van roomdividers zonder deuren. De doorloop blijft vrij én... glaswanden zonder deuren zijn een stuk scherper geprijsd! Verder kun je natuurlijk werken met leuke woonaccessoires zoals bijzettafels, stoere kandelaren, planten en vazen.

vide afsluiten glas wand gewoon gers
roomdivider slaapkamer gewoongers
stalen schuifdeuren en vide Rotterdam
industrieel interieur zwarte deur GewoonGers

Team Gers
Geschreven door

Lisa van Sintmaartensdijk

Lees meer over Lisa

Bekijk ook eens