De 3 voordelen van een aluminium deur

Robuuste, stalen deuren bestaan al even en zijn ontzettend populair. Echter, staal is zwaar materiaal, waardoor de levering en het gebruik ervan niet altijd even gemakkelijk is. Tegenwoordig is er een alternatief product op de markt: de zwarte, aluminium binnendeur. Ik vertel je de 3 voordelen van een aluminium deur en het verschil tussen een stalen en aluminium deur.

Zwarte stalen pui GewoonGers

Aluminium is demontabel

Een deur van staal moet in de werkplaats al in elkaar gelast worden. Als je aan een groter project denkt, zoals een roomdivider of wand, is het lastig om een stalen product te vervoeren en in huis te krijgen. Het voordeel van aluminium is dat er geen lasnaden nodig zijn. Aluminium is demontabel en kan op locatie in elkaar gezet worden. Als je een groot project wilt of op de vijfde verdieping woont, is het dus geen probleem als je aluminium als materiaal kiest.

Aluminium is licht in gebruik

Een deur gebruik je veel. Daarom is het fijn als je binnendeur makkelijk in gebruik is. Aluminium is licht materiaal én dus fijn in gebruik. Daarom kan een aluminium deur bijna altijd een opdekdeur of stompe deur in je kozijn vervangen. Een stalen deur zal dit door zijn zware gewicht niet kunnen. Het gebruiksgemak merk je ook bij een aluminium schuifdeur en een aluminium taatsdeur: deze deuren duw je gemakkelijk open en dicht. Géén zorgen: voor je huisdier is het nog steeds een te zware opdracht!

Opdekdeur GewoonGers

Aluminium is duurzaam

Aluminium is een veelvoorkomend element en kan goed gerecycled worden, zonder zijn kwaliteit te verliezen. Gerecycled aluminium heeft dezelfde kwaliteit als nieuw aluminium. Aluminium deuren worden daarom vaak gemaakt van gerecycled aluminium. Dit zorgt ook voor minder energieverbruik en daarom uitstoot. Daarnaast gaat aluminium lang mee, want het roest niet.

Kies ik voor een stalen deur of aluminium deur?

Ik heb uitgelegd wat de voordelen van aluminium deuren zijn. Ben je er toch nog niet helemaal over uit? Uiteindelijk hebben beide materialen hun voordelen en nadelen en zal jouw uiteindelijke beslissing ook een kwestie van smaak zijn. Stalen deuren hebben een robuuste, grovere uitstraling, omdat de lasnaden zichtbaar zijn. Aluminium deuren hebben slankere profielen. Daarnaast is het altijd goed om beide materialen in gebruik te voelen, zodat je zelf ervaart wat je fijner vindt.

Waarom een GewoonGers deur?

 • Perfect op maat gemaakt

  Iedere woning is anders. Daarom worden álle producten van GewoonGers per bestelling helemaal op maat gemaakt. Altijd. Dat is wel zo speciaal.
 • Alles gebeurt onder één dak

  Van schets tot afwerking: het hele productieproces vindt plaats in onze eigen werkplaats. Zo waarborgen we de kwaliteit die we beloven en heb je altijd één aanspreekpunt.
 • Inclusief inmeten en monteren

  Het inmeten én de montage is altijd bij de prijs inbegrepen. Je hoeft dus geen rekening te houden met extra kosten achteraf. Wij leveren door heel Nederland voor een vast tarief.

FAQ

 • Waarom gebruiken jullie aluminium?

  Aluminium heeft 3 voordelen: de producten zijn ten eerste demontabel. Dit is handig voor grotere projecten, want deze kunnen we op locatie in elkaar zetten. Ten tweede is aluminium licht (in gebruik), waardoor bijvoorbeeld de deur in jouw bestaande kozijn óók vervangen kan worden. Ten derde is aluminium duurzaam. Meer weten over aluminium? Lees meer over de 3 voordelen van een aluminium deur óf over een staal look deur. Ben je enthousiast? Bekijk alle zwarte aluminium deuren of alle aluminium puien.

 • Kan een aluminium deur in mijn huidige kozijn?

  Aangezien GewoonGers deuren van aluminium maakt, kunnen deze deuren wél in jouw kozijn geplaatst worden. Een deur van staal is namelijk te zwaar voor een bestaand kozijn. Aluminium daarentegen is licht in gewicht én duurzaam. Er is dus geen verbouwing nodig als je een aluminium deur in huis wilt. GewoonGers maakt de deur namelijk op maat voor jouw kozijn.