Skip to content
GewoonGers
Voor welke ruimte in huis zoek je een deur of wand?
Terug

30 mei, 2023 Wooninspiratie | Deuren

Een nieuwe binnendeur voor jouw interieur

Misschien ben je toe aan een nieuw interieur óf heb je net je complete interieur aangepast. Deuren worden hierin vaak minimaal aangepast met behulp van een likje verf, maar er zijn een heleboel andere mogelijkheden. Wist je dat GewoonGers ook deuren op maat maakt voor in het bestaande kozijn? Deze optie en alternatieve oplossingen lichten we hier graag verder aan je toe.

gewoon gers dubbele taatsdeur rookglas gewoon gers dubbele taatsdeur rookglas

Binnendeuren met glas

Wat dacht je bijvoorbeeld van een nieuwe deur met glas tussen hal en woonkamer? Het interieur van de gang krijgt steeds vaker meer aandacht. Het is immers de eerste ruimte die je ziet wanneer je de woning betreedt. Heb je je hal dus met zorg ingericht? Dan mag dit zeker gezien worden en dat kan bijvoorbeeld met behulp van een stalen deur met glas.

glazen taatsdeur GewoonGers

Wanneer kies je voor een binnendeur met kozijn?

Naast alle mogelijkheden om een stalen opdekdeur in je eigen kozijn te plaatsen, zijn er natuurlijk ook alternatieven met heel nieuw kozijn. Wanneer kies je voor een binnendeur met kozijn?

  • Om de deuropening groter te kunnen maken. Onze deuren met kozijn kunnen namelijk helemaal tot je plafond.

  • Om je interieur een boost te geven. Naast de functionaliteit zijn stalen deuren ook echte blikvangers in huis.

  • Om een ruimte goed af te kunnen sluiten en zo te zorgen voor geluiddemping en minder tocht in huis. Wist je trouwens dat we ook een blog hebben geschreven over isolatie en verduurzamen met stalen deuren?

vtwonen deur tot plafond rookglas gewoongers

Het verschil tussen een opdekdeur en een stompe deur

Wat is het verschil tussen een stalen opdekdeur of een stompe deur? In onderstaande video vertellen we je exact hoe je het verschil tussen een opdekdeur en een stompe deur kunt herkennen. Maar wanneer kies je dan voor een opdekdeur en wanneer kies je voor een stompe deur? Lees verder onder de video.

Het verschil tussen een opdekdeur en stompe deur

Maar wanneer kies je voor een opdekdeur?

En wanneer kies je voor een stompe deur? Dat is een beetje afhankelijk van de woning. Wil je je kozijnen hergebruiken? Dan ben je afhankelijk van het type deur wat je nu al hebt. Je kunt van een opdekkozijn namelijk geen stomp kozijn maken. Verder wordt een opdekdeur met kozijn bij GewoonGers vooral aangeboden voor situaties waar een opdekkozijn moet worden verwijderd. Het nieuwe opdekkozijn dekt namelijk vaak de schade af die ontstaat bij het vervangen. Dat scheelt weer een heleboel werkzaamheden!

hal woonkamer staatsdeur GewoonGers
stalen taatsdeuren

Kies voor een stalen taatsdeur

Liever geen kozijn, maar juist een zo slank mogelijke deur? Dan is de taatsdeur misschien wel iets voor jou. Dit type deur is populair, vooral om zijn stijlvolle uitstraling en gebruiksgemak. Alle taatsdeuren van gaan naar twee kanten open, daardoor kunnen ze nooit hard dichtvallen.

Stalen taatsdeuren

Wil je meer wooninspiratie?

Dat hebben wij voor je! Bekijk meer dan 100 woonstijlen met gers-deuren online of kom naar een van onze showrooms!

Meer binnenkijken bij klanten
vtwonen brons deur met glas Gewoon Gers