Skip to content
GewoonGers
Voor welke ruimte in huis zoek je een deur of wand?
Terug

10 augustus, 2020 Wooninspiratie | Deuren

De 3 voordelen van een aluminium deur

Robuuste, stalen deuren bestaan al even en zijn ontzettend populair. Echter, staal is zwaar materiaal, waardoor de levering en het gebruik ervan niet altijd even gemakkelijk is. Tegenwoordig is er een alternatief product op de markt: de zwarte aluminium binnendeur. Ik vertel je de 3 voordelen van een aluminium binnendeur en het verschil tussen een stalen deur en een aluminium deur. Of heb je al genoeg informatie? Bezoek dan onze webshop en ontwerp je eigen deur(en).

hal verlengen glaswand taatsdeur GewoonGers hal verlengen glaswand taatsdeur GewoonGers

Aluminium makkelijk leverbaar op vrijwel iedere verdieping

Vanwege het fijne, handzame gewicht. Ook kunnen we de deuren ter plekke voor je in elkaar zetten. Met aluminium binnendeuren is lassen niet aan de orde, wij klikken alles in elkaar en schroeven het vast. Wist je dat we ook later nog onderdelen kunnen vervangen? Bijvoorbeeld als er iets beschadigd raakt. Een deur van staal moet in de werkplaats al in elkaar gelast worden. Als je aan een groter project denkt, zoals een roomdivider of wand, is het lastig om een stalen product te vervoeren en in huis te krijgen. 

zwarte taatsdeuren vtwonen gewoongers

Aluminium is licht in gebruik

Een deur gebruik je veel. Daarom is het fijn als je binnendeur makkelijk in gebruik is. Aluminium is licht materiaal én dus fijn in gebruik. Daarom kan een aluminium Gers deur bijna altijd een opdekdeur of stompe deur in je kozijn vervangen. Een stalen deur zal dit door zijn zware gewicht niet kunnen. Het gebruiksgemak merk je ook bij een aluminium schuifdeur en een aluminium taatsdeur: deze deuren duw je gemakkelijk open en dicht. Wil je meer weten over de woontrend van staal look deuren? Daarover hebben wij een blog geschreven.

taatsdeuren gewoongers interieur idee
Kopen Zonder Kijken GewoonGers gouden deur

Aluminium binnendeuren zijn duurzaam

Aluminium is een veelvoorkomend element en kan goed gerecycled worden, zonder zijn kwaliteit te verliezen. Gerecycled aluminium heeft dezelfde kwaliteit als nieuw aluminium. Aluminium deuren worden daarom vaak gemaakt van gerecycled aluminium. Dit zorgt ook voor minder energieverbruik en daarom uitstoot. Daarnaast gaat aluminium lang mee, want het roest niet. Waar wacht je nog op? Bekijk bijvoorbeeld onze aluminium taatsdeuren.

taatsdeur met glas vtwonen
vtwonen deuren rookglas gewoongers
bronzen stalen deur brons glas gewoon gers
stalen schuifdeuren keuken woonkamer GewoonGers

Kies ik voor een stalen deur of aluminium deur?

Voor het kiezen voor aluminium binnendeuren, haal je direct een heleboel voordelen in huis. Ben je er toch nog niet helemaal over uit? Dan raden we je aan om beide materialen eens in het echt te beoordelen want de uiteindelijke keuze is altijd een kwestie van smaak. Stalen deuren hebben een robuuste, grovere uitstraling, omdat de lasnaden zichtbaar zijn. Aluminium deuren hebben slankere profielen. De deuren van GewoonGers kun je uitproberen in één van onze showrooms: GewoonGers Amsterdam of GewoonGers Vlaardingen.

Bekijk ook eens