Skip to content
GewoonGers
Voor welke ruimte in huis zoek je een deur of wand?
Terug

27 januari, 2023 Wooninspiratie | Deuren

Je wilt een taatsdeur, maar wat komt daarbij kijken?

Taatsdeuren zie je steeds vaker terugkomen in het hedendaagse interieur. Logisch, de taatsdeur kan naar twee kanten open, heeft soft-close en kan daardoor dus nooit hard dicht vallen én oogt ook nog eens super strak. Dat laatste komt omdat taatsdeuren geen kozijn nodig hebben. Ze hebben namelijk een scharnier in vloer en plafond. Weet je al voldoende en wil je meteen overgaan tot het ontwerpen van je eigen aluminium taatsdeur? Dat kan via onze website. Kies een (taats)deur en pas deze helemaal aan naar je eigen smaak. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, glassoorten en indelingen om de deur samen te stellen die past binnen jouw interieur.

gouden taatsdeur met glas Gewoon Gers gouden taatsdeur met glas Gewoon Gers

Wat is een taatsdeur?

Taatsdeur voordelen

Er zijn een heleboel voordelen aan een taatsdeur van aluminium. Taatsdeuren kunnen naar 2 kanten open en vallen automatisch achter je dicht. Het materiaal aluminium zorgt voor een balans in gewicht waardoor de deur prettig in gebruik is. Soft-close op de deuren zorgt ervoor dat ze niet hard dicht kunnen klappen.

Taatsdeur nadelen

Het nadeel van een aluminium taatsdeur is vooral dat de deur niet aansluit op een kozijn. Hierdoor heb je een klein kiertje rondom de deur. Een taatsdeur is dus niet de beste oplossing wanneer je op zoek bent naar meer geluiddemping. In dat geval raden we je aan om bijvoorbeeld voor een opdekdeur met kozijn tot het plafond te kiezen.

Stalen taatsdeuren versus aluminium taatsdeuren

De grote vraag is natuurlijk: kies je nu het beste voor stalen deuren of aluminium deuren? Bij GewoonGers werken we uitsluitend met aluminium taatsdeuren. Aluminium heeft veer voordelen: een prettig gewicht, geen lasnaden en de deuren zijn modulair op te bouwen dus op vrijwel iedere plek te realiseren.

Ben je toch ook geïnteresseerd in stalen deuren? Dan raden we je aan gewoon eens wat showrooms te bezoeken en het materiaal in het echt te ervaren. Bij GewoonGers Amsterdam en GewoonGers Vlaardingen kun je alle deuren zelf uitproberen.

taatsdeur met glas vtwonen

Taatsdeuren met vloerverwarming

Wil je taatsdeuren maar heb je vloerverwarming in huis? Dat is bij GewoonGers geen probleem. Juist omdat wij met aluminium werken, zijn de deuren een stuk lichter in gewicht en kunnen we werken met een taatssysteem waarbij we slechts 8 millimeter in de vloer schroeven. De rest is opbouwsysteem, dus je vloerverwarming ligt helemaal veilig.

Kort samengevat: waar let je op voordat je een taatsdeur aanschaft?

Je hebt gelezen hoe een taatsdeur werkt, wat er komt kijken bij de aanschaf en waar je op moet letten. Hier nog even een korte samenvatting:

Stap 1: Laat je (online) inspireren over hoe je taatsdeur er precies uit moet komen te zien.
Stap 2: Zorgt dat er geen kozijnen in jouw deuropening aanwezig zijn en dat jouw deuropening netjes is afgewerkt, bijvoorbeeld door een stukadoor. Een taatsdeur draait in vloer en plafond waardoor kozijnen overbodig zijn.
Stap 3: Controleer, wanneer je vloerverwarming hebt, extra goed  of er op de plek van de taatsdeur in jouw vloer kan worden geboord. Wist je dat taatsdeuren van GewoonGers maar 8 millimeter diep de vloer in hoeven? Dat is nog geen centimeter!
Stap 4: Bestel jouw gewenste taatsdeur online, bij GewoonGers Amsterdam of bij GewoonGers Vlaardingen.

Bekijk ook eens