23 september, 2021 Glassoorten | Deuren
Het effect van een rookglas deur
Rookglas: je ziet het steeds vaker terug in allerlei verschillende tinten. Één ding is zeker: het rookglas van nu is anders dan het rookglas van vroeger. Hoe maak je de juiste keuze? Getint glas in je deur hoeft helemaal niet zo gewaagd te zijn! Bij GewoonGers is het rookglas speciaal aangepast op de kleur van de deur zelf. Zo heb je altijd dé perfecte match! Natuurlijk is het een kwestie van smaak en daarover willen we absoluut niet twisten, maar waarom je voor rookglas zou moeten kiezen? Dat leg ik je hier uit.
Het effect van rookglas
Wat is rookglas?
Om te beginnen is het rookglas waarmee GewoonGers werkt, net als alle glassoorten, veiligheidsglas van 6 millimeter dik. Het is een transparante glassoort met een koele grijstint óf bronstint, waardoor je een nét iets andere uitstraling aan jouw opdekdeur, wand of taatsdeur geeft!
Praktisch voordeel van rookglas
Helder glas en rookglas zijn beide doorzichtig, maar het rookglas heeft een grijs- of bronstint. Hierdoor wordt de scheiding tussen bijvoorbeeld hal en woonkamer duidelijker gemaakt. Door de donkere tint in het rookglas wordt de ruimte net iets vaker weerspiegeld. Je kijkt daardoor minder makkelijk de andere ruimte in. Vooral ’s avonds wordt kunstlicht gereflecteerd in het glas. Voor extra privacy heb je ook de keuze uit rook matglas! Hierdoor wordt er nog wat licht doorgelaten, maar zie je niet wat er in de volgende kamer staat.
Esthetisch voordeel van rookglas
Het effect van (brons) rookglas brengt iets luxueus met zich mee. De hotel-achtige sfeer die je veel terug ziet in het interieur van nu, haal je direct in huis door te kiezen voor een deur met rookglas. Jouw stalen deur oogt hiermee iets meer aangekleed en geeft een warme uitstraling aan je interieur.
Je bestelt eenvoudig online!
Voor een extra toeslag krijg jij een deur met brons of grijs rookglas in huis. Helemaal op maat gemaakt voor jou. Stel in de webshop jouw ideale deur samen en maak een inmeetafspraak.
Twijfel je nog steeds? Tijdens de inmeetafspraak laten we je graag het rookglas in het echt zien. Vraag de inmeter naar een glas sample!
-
Je hebt de keuze uit 6 glassoorten: helder glas, matglas, rookglas, rookglas in bronstint, rook matglas, rook matglas met bronstint én aluminium beplating in dezelfde kleur als de profielen van de deur (11 verschillende profielkleuren). Hierdoor varieer je gemakkelijk tussen 100% doorkijk én 100% privacy. Weet je het nog niet? Bekijk eens onze keuzehulp: welk type glas kies je voor jouw stalen deur? Of lees eens ons artikel over de veiligheid: welk type glas kies ik voor mijn binnendeur?
-
Wij gebruiken gelaagd 33.1 veiligheidsglas. Dit glas bestaat uit 2 lagen glas en 1 laag folie. Dit is heel veilig glas, omdat het heel moeilijk te breken is. Als het glas toch breekt, dan blijft het aan elkaar zitten door de folie die ertussen zit. Je hebt dus geen last van onveilige scherven.
-
Heb je kinderen en/of huisdieren of ben je gewoon benieuwd naar de veiligheid van een glazen binnendeur? We raden aan om gelaagd veiligheidsglas te gebruiken. Dit betekent dat er 2 lagen glas bij elkaar gehouden wordt door folie. Ten eerste breekt gelaagd glas minder snel. Als het dan toch breekt, dan blijft het glas aan het folie plakken, in plaats van dat het in duizenden stukjes uiteen valt op de grond. Gehard glas is ook een optie voor een binnendeur. Als dit type glas breekt, dan breekt het in kleine stukjes zónder scherpe randen. Normaal, enkel glas raden we af. Dit glas breekt sneller én geeft scherpe, venijnige glasstukjes! Alle GewoonGers deuren zijn voorzien van gelaagd veiligheidsglas. Kies jij voor een glazen binnendeur met helder glas, matglas of rookglas?
-
Wij gebruiken 33.1 gelaagd veiligheidsglas. Dat betekent dat het glas ten eerste heel moeilijk te breken is. Als het dan tóch breekt, dan blijven de scherven in de deur zitten door het folie dat tussen het glas zit. Dit zorgt voor extra veiligheid bij jou thuis. Geen zorgen dus! Lees meer over de veiligheid in het artikel welk type glas kies ik voor mijn binnendeur?
Daniël Faria
Verkoopadviseur
Blog: Nieuwe binnendeuren
Blog: Plafondhoge deuren