Skip to content
GewoonGers
Voor welke ruimte in huis zoek je een deur of wand?
Terug

25 april, 2023 Wooninspiratie | Deuren

Tocht en geluid: alle feiten op een rijtje

Naast het feit dat de trendy stalen deuren qua uitstraling een mooie aanvulling zijn voor ieder interieur, hebben ze ook een functie. Je wilt bijvoorbeeld de warmte in één ruimte houden, geluid dempen of de scheiding tussen twee ruimtes duidelijker maken. Hoe kies je de beste oplossing voor jouw woning of werkplek? Hieronder leg ik het je uit.

hal afsluiten glazen deur Gewoon Gers hal afsluiten glazen deur Gewoon Gers

Advies bij tocht of geluid

Geluidswerende binnendeuren: opdekdeuren en stompe deuren

Natuurlijk dragen alle op maat gemaakte deuren van GewoonGers iets bij aan geluiddemping. Dit is niet alleen verschillend per deursoort, maar óók per persoon want iedereen ervaart geluid op een andere manier. De aller beste oplossing is altijd een deur met kozijn, zoals onze plafondhoge opdekdeur. Omdat de deur rondom goed wordt afgesloten middels een kozijn, zijn er weinig kiertjes waar geluid door kan ontsnappen.

Een scharnierdeur met kozijn naar eigen ontwerp kan vaak zelfs nog worden uitgerust met een valdorpel. Deze zorgt dat ook de kier tussen deur en vloer netjes wordt afgesloten.

Je kunt natuurlijk ook aan de slag met een scharnierdeur naar eigen ontwerp, hiervoor stellen we graag vrijblijvend een offerte op. Ook opdekdeuren en stompe deuren op maat voor jouw eigen kozijn bieden een mooi alternatief.

Geluidswerende binnendeuren: taatsdeuren en schuifdeuren

Schuifdeuren en taatsdeuren zijn minder geluiddempend. Dat komt omdat deze deuren nooit helemaal strak aansluiten op de wand, vloer en/of het plafond. Zo moet een taatsdeur bijvoorbeeld naar twee kanten open kunnen. Om deze reden is er altijd een kleine ruimte nodig tussen het uiteinde van de deur en de muur (of plint). Een schuifdeur schuift ergens vóór of achter, deze deur dient vrij van de muur te hangen, anders zou er schade kunnen ontstaan. Om deze reden heb je aan weerszijden van de deur altijd een kiertje.

trap afsluiten schuifwand GewoonGers

Beperken van tocht en behouden van warmte in huis

Dit is een veel besproken onderwerp voor zowel eigenaren van oudere woningen als nieuwbouwwoningen. Voor nieuwbouwwoningen geldt vooral dat de isolatie op en top geregeld wordt vanuit de bouw. Je hoeft dus niet bang te zijn dat wanneer je je ‘normale’ deur vervangt voor een exemplaar van glas, je meteen meer last zult hebben van tocht in huis.

Voor oudere woningen ligt dat net iets anders. Daar is isolatie vaak minder goed dan bij nieuwe woningen en raden wij ook eerder aan om te kiezen voor een deur die goed afsluit. Ook hierbij geldt: een deur met kozijn rondom sluit beter af waardoor je minder last hebt van tocht of geluid dan bij een schuifdeur of taatsdeur.

tocht tegengaan gewoongers
moodboard witte stalen deur interieur GewoonGers
Neem contact met ons op

Vraag ons om advies

Wil jij meer weten over geluiddempende of tochtwerende deuren? Of ben jij benieuwd welke oplossing specifiek past bij jouw woonruimte of (thuis)werkplek? Neem gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch, per e-mail, via WhatsApp óf tijdens een persoonlijk gesprek in onze showroom. Wij staan voor

Contact GewoonGers