25 april, 2023 Wooninspiratie | Deuren
Tocht en geluid: alle feiten op een rijtje
Naast het feit dat de trendy stalen deuren qua uitstraling een mooie aanvulling zijn voor ieder interieur, hebben ze ook een functie. Je wilt bijvoorbeeld de warmte in één ruimte houden, geluid dempen of de scheiding tussen twee ruimtes duidelijker maken. Hoe kies je de beste oplossing voor jouw woning of werkplek? Hieronder leg ik het je uit.
Advies bij tocht of geluid
Geluidswerende binnendeuren: opdekdeuren en stompe deuren
Natuurlijk dragen alle op maat gemaakte deuren van GewoonGers iets bij aan geluiddemping. Dit is niet alleen verschillend per deursoort, maar óók per persoon want iedereen ervaart geluid op een andere manier. De aller beste oplossing is altijd een deur met kozijn, zoals onze plafondhoge opdekdeur. Omdat de deur rondom goed wordt afgesloten middels een kozijn, zijn er weinig kiertjes waar geluid door kan ontsnappen.
Een scharnierdeur met kozijn naar eigen ontwerp kan vaak zelfs nog worden uitgerust met een valdorpel. Deze zorgt dat ook de kier tussen deur en vloer netjes wordt afgesloten.
Je kunt natuurlijk ook aan de slag met een scharnierdeur naar eigen ontwerp, hiervoor stellen we graag vrijblijvend een offerte op. Ook opdekdeuren en stompe deuren op maat voor jouw eigen kozijn bieden een mooi alternatief.
Geluidswerende binnendeuren: taatsdeuren en schuifdeuren
Schuifdeuren en taatsdeuren zijn minder geluiddempend. Dat komt omdat deze deuren nooit helemaal strak aansluiten op de wand, vloer en/of het plafond. Zo moet een taatsdeur bijvoorbeeld naar twee kanten open kunnen. Om deze reden is er altijd een kleine ruimte nodig tussen het uiteinde van de deur en de muur (of plint). Een schuifdeur schuift ergens vóór of achter, deze deur dient vrij van de muur te hangen, anders zou er schade kunnen ontstaan. Om deze reden heb je aan weerszijden van de deur altijd een kiertje.
Beperken van tocht en behouden van warmte in huis
Dit is een veel besproken onderwerp voor zowel eigenaren van oudere woningen als nieuwbouwwoningen. Voor nieuwbouwwoningen geldt vooral dat de isolatie op en top geregeld wordt vanuit de bouw. Je hoeft dus niet bang te zijn dat wanneer je je ‘normale’ deur vervangt voor een exemplaar van glas, je meteen meer last zult hebben van tocht in huis.
Voor oudere woningen ligt dat net iets anders. Daar is isolatie vaak minder goed dan bij nieuwe woningen en raden wij ook eerder aan om te kiezen voor een deur die goed afsluit. Ook hierbij geldt: een deur met kozijn rondom sluit beter af waardoor je minder last hebt van tocht of geluid dan bij een schuifdeur of taatsdeur.
Vraag ons om advies
Wil jij meer weten over geluiddempende of tochtwerende deuren? Of ben jij benieuwd welke oplossing specifiek past bij jouw woonruimte of (thuis)werkplek? Neem gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch, per e-mail, via WhatsApp óf tijdens een persoonlijk gesprek in onze showroom. Wij staan voor
-
Dat kan! Al onze deuren worden op maat gemaakt, of je nu voor een webshop product gaat (productlijn Concept) of voor een geheel eigen ontwerp kiest (productlijn Onbegrensd). De deuren van GewoonGers kunnen op maat gemaakt worden voor jouw bestaande kozijn, maar je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor een deur met kozijn. Daarnaast heb je de keuze uit stalen taatsdeuren en stalen schuifdeuren.
-
Natuurlijk wil je een taatsdeur! Ze zijn ontzettend handig en trendy. Voordat je een taatsdeur aanschaft, zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. Lees alles wat je moet weten over stalen taatsdeuren. Of lees meer over hoe je een taatsdeur van GewoonGers kunt bestellen.
-
Softclose is een extraatje wat in de schuifdeuren van GewoonGers wordt verwerkt. Als jouw schuifdeur is voorzien van softclose dan wordt de deur bij sluiten afgeremd. Het laatste stukje sluit de deur uit zichzelf én altijd zachtjes. Schuifdeuren met een breedte van meer dan 930mm hebben aan 2 zijdes sofclose, smallere schuifdeuren aan 1 zijde. Lees meer over een schuifdeur met softclose.
-
Heb je kinderen en/of huisdieren of ben je gewoon benieuwd naar de veiligheid van een glazen binnendeur? We raden aan om gelaagd veiligheidsglas te gebruiken. Dit betekent dat er 2 lagen glas bij elkaar gehouden wordt door folie. Ten eerste breekt gelaagd glas minder snel. Als het dan toch breekt, dan blijft het glas aan het folie plakken, in plaats van dat het in duizenden stukjes uiteen valt op de grond. Gehard glas is ook een optie voor een binnendeur. Als dit type glas breekt, dan breekt het in kleine stukjes zónder scherpe randen. Normaal, enkel glas raden we af. Dit glas breekt sneller én geeft scherpe, venijnige glasstukjes! Alle GewoonGers deuren zijn voorzien van gelaagd veiligheidsglas. Kies jij voor een glazen binnendeur met helder glas, matglas of rookglas?
-
Ja! We hebben een kozijn met opdekdeur in ons assortiment. Deze kan eventueel helemaal tot aan je plafond! Wil je hier meer over weten? Lees dan alles over het plafondhoge kozijn met deur.
-
Zeker! Een ensuite bestaat meestal uit een dubbele schuifdeur. Deze vind je terug in onze webshop: de deur wordt altijd op maakt gemaakt voor jouw situatie. Bij een ensuite deur kies je ervoor om 'm weg te laten vallen in een muur óf voor of achter de muur te plaatst, zodat de deur altijd in zicht is. Het tweede is gebruikelijker bij ons. Wil je liever voor de eerste optie gaan? Neem dan contact met ons op, hier zijn namelijk een aantal voorwaarden voor van toepassing. Verder heb je ook de keuze om voor een slanke, dubbele taatsdeur te gaan: deze deur kan aan 2 kanten opengezet worden. Wij komen je stalen ensuite deur inmeten, maken 'm helemaal op maat én installeren 'm voor je.
Daniël Faria
Verkoopadviseur
Blog: De 3 voordelen van een schuifdeur bij de trap
Blog: Keuzehulp, welk type glas kies je voor jouw stalen deur?