Skip to content
GewoonGers
Voor welke ruimte in huis zoek je een deur of wand?

Bovenlicht stalen kozijnen verwijderen

In elk huis zitten ze wel: kozijnen. In sommige van die kozijnen zit een bovenlicht. Dit is een raampje boven de deur, in het kozijn. Het bovenlicht dient ervoor om extra licht door te laten in aaneensluitende ruimtes. Hoewel het bovenlicht een handige functie heeft, is het geen mooi gezicht. Wil je het bovenlicht in je stalen kozijn verwijderen? Ik vertel je of dit mogelijk is en wat je opties zijn.

zwarte deur met rookglas

Stalen kozijn: bovenlicht verwijderen

Als je een bovenlicht verwijdert, kan het bestaande kozijn instabiel raken en soms zelf krom trekken. Om deze reden kan je geen deur in het huidige kozijn plaatsen en zal je dus het gehele kozijn eruit moeten halen. Als je een stalen kozijn hebt en je wilt geen daglicht meer, bijvoorbeeld als de deur voor je slaapkamer zit, dan kan je het bovenlicht dichtmaken. Vind je het bovenlicht lelijk en wil je graag een oplossing? Dan zijn er meer opties.

Bovenlicht behouden, kozijn opknappen

Je bespaart kosten door je kozijn en dus je bovenlicht erin te laten zitten. In dit geval kan je een nieuwe deur in het kozijn nemen, zoals een GewoonGers deur! Je hebt bij een deur van GewoonGers de keuze om het glas in je bovenlicht te laten vervangen met hetzelfde glas als dat in je deur. Deze optie vink je gemakkelijk aan in de webshop óf bespreek je met de inmeter op locatie. Voor een extra robuuste uitstraling kan je jouw stalen kozijn nog mee verven met de kleur van de deur. Dit kan met de GewoonGers verfset die je handig mee kunt bestellen in de kleur van je deur.

Stalen kozijn en bovenlicht verwijderen

Kies je ervoor om je stalen kozijn met bovenlicht te verwijderen, dan heb je meerdere keuzes. Ten eerste kan je het bestaande kozijn vervangen door een nieuw kozijn, zonder bovenlicht. Wist je dat GewoonGers dit voor je kan doen?? Daarnaast kan je jouw stalen kozijn met bovenlicht verwijderen en de muur af (laten) stuken. Je hebt daarna ook de keuze om bijvoorbeeld stalen taatsdeuren of stalen schuifdeuren te plaatsen.

witte stalen deur Gewoon Gers
opdekdeur magneet sluiting GewoonGers
GewoonGers stalen deur met glas kopen zonder kijken
opdekdeur met rookglas vtwonen
inspiratie

Wist je dat

GewoonGers opdekdeuren met kozijn op maat maakt voor jouw sparing? Wél een make-over, maar géén gedoe met een verbouwing! Doe interieurinspiratie op!

Naar de binnenkijkers

Veel gestelde vragen over een deur tot het plafond