Skip to content
GewoonGers
Voor welke ruimte in huis zoek je een deur of wand?
Terug

1 september, 2022 Wooninspiratie | Deuren

Aan de slag met een thuiswerkplek

Thuiswerken. Tegenwoordig is dat heel normaal. De aluminium deuren en aluminium wanden van GewoonGers staan natuurlijk prachtig in ieder interieur. Maar ze zorgen er ook nog eens voor dat je een afgesloten ruimte kunt creëren waar je rustig kunt werken of overleggen. Maar hoe kies je de beste oplossing voor jouw thuiswerkplek? Hieronder geef ik je een aantal suggesties.

vtwonen schuifwand werk kamer gewoongers vtwonen schuifwand werk kamer gewoongers

Een rustige thuiswerkplek maken

Denk eens aan het creëren van een aparte werkruimte, die je afsluit met een stalen deur van GewoonGers. Dankzij het glas hou je licht in de ruimte en zonder je de werkruimte niet helemaal af van de rest van het huis. Dat is weer even iets anders dan kijken tegen een dichte deur! Daarnaast dragen al onze op maat gemaakte deuren bij aan geluiddemping. Kortom, je kunt de ruimte afsluiten om rustig te kunnen overleggen.

schuifwand woonkamer werk kamer GewoonGers

Plan een gratis adviesafspraak in

In de webshop kun je jouw favoriete deur of wand zelf samenstellen. Nodig ons daarna direct op locatie gratis uit voor een inmeet- en adviesafspraak. Samen gaan we dan kijken hoe we jouw wensen gaan realiseren!

vtwonen glaswand goud interieur
vtwonen schuifwand werk kamer gewoongers
vtwonen kantoor schuifwand gewoon gers
vtwonen gewoongers schuifwand

Welke GewoonGers deur kies ik voor mijn thuiswerkplek?

Wil je dat er weinig geluid kan ontsnappen? Bekijk dan de plafondhoge opdekdeur met kozijn. Deze deur sluit goed aan op een bijpassend, op maat gemaakt kozijn en zorgt daardoor voor een goede geluidsdemping.
Een stompe deur kan op maat gemaakt worden voor jouw eigen kozijn. In tegenstelling tot een opdekdeur die deels óp het kozijn ligt in gesloten stand, ligt de stompe deur wat verder ín het kozijn.

Een aluminium schuifdeur is perfect om ruimtes af te sluiten. Wel zijn schuifdeuren iets minder geluiddempend. Ze sluiten namelijk niet helemaal aan op de wand, de vloer of het plafond. Een schuifdeur schuift ergens voor of achter en daardoor hangt de deur een klein stukje van de muur af.
De slanke profielen van onze schuifdeuren en wanden zorgen ervoor dat je niets verliest aan licht en ruimte, terwijl je wel een aparte werkplek hebt. Wil je een maximale doorloop houden? Kies dan voor vaste panelen die aan je schuifdeur grenzen. Wij zorgen ervoor dat de schuifdeuren in volledig open stand helemaal strak achter het vaste glasdeel vallen.

schuifdeur werkkamer gewoongers

Kort samengevat: hoe kies je de juiste binnendeur voor jouw werkplek?

Het inrichten van je werkplek is van veel factoren afhankelijk, maar vooral moet jij je er prettig in voelen. Met onderstaand stappenplan, kun je alvast nadenken over verschillende aandachtspunten om de thuiswerkplek in te richten.

Stap 1: Bedenk wat jij prettig werken vindt: hou je bijvoorbeeld van veel licht en ruimte? Dan zijn deuren met transparant glas misschien een fijne oplossing. Op die manier kun je een extra ruimte creëren mét behoud van interactie met de andere woonruimtes.

Stap 2: Hou je van stilte, heb je veel besprekingen of bel je vaak? Zorg voor een deur die goed afsluit, zoals een stalen deur met kozijn. Kies voor een enkele deur, dubbele deur of een deur in combinatie met vaste glasonderdelen als je een grotere deuropening dicht wilt zetten.

Stap 3: Wil je juist ruimte besparen? Denk dan eens aan een schuifwand of aluminium schuifdeur. De deuren worden op maat gemaakt en zijn altijd inclusief soft-close systeem zodat de deur nooit hard dicht kan vallen.

Stap 4: Trek je woonstijl door in je werkruimte. Zo creëer je eenheid en is de werkruimte niet langer een aparte, afgesloten kamer. Het is onderdeel van je interieur en dat mag gezien worden!

Wil jij meer weten over onze schuifdeuren of opdekdeuren? Of ben jij benieuwd welke oplossing past bij jouw thuiswerkplek? Neem gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch, per e-mail, via WhatsApp óf tijdens een persoonlijk gesprek in onze showroom. Wij staan voor je klaar!