Skip to content
GewoonGers
Voor welke ruimte in huis zoek je een deur of wand?

Ik wil een taatsdeur. Hoe werkt dat?

En wat komt daar eigenlijk bij kijken? Lees snel verder.

Allereerst moet je weten dat een taatsdeur geen kozijn heeft. De deur heeft namelijk een scharnier in vloer en plafond. Dat maakt de taatsdeur slank en modern in uitstraling. Dit betekent echter wel dat jouw deuropening vooraf wat voorbereiding nodig heeft om een taatsdeur te kunnen plaatsen.

zwarte taatsdeuren vtwonen gewoongers

Heb je een deuropening zonder kozijn?

Perfect! Dat is namelijk precies wat je nodig hebt om een taatsdeur te kunnen plaatsen. Voordat we langskomen voor een meetafspraak is het aan te raden eerst te stucen/behangen en de (nieuwe) vloer klaar te hebben. Zelfs vloerverwarming is geen enkel probleem. De afwerking van jouw wand, vloer en/of plafond kan invloed op de maatvoering van jouw deur, daarom komen wij langs nadat deze werkzaamheden klaar zijn. De taatsdeur krijgt geen kozijn of profiel op de muur. Je wilt hem dan ook zo strak mogelijk in jouw deuropening geïnstalleerd hebben.

Heb je een kozijn?

Heb jij nu een 'gewone' deur met kozijn? Dan zal dit kozijn moeten worden verwijderd. Daarna is het belangrijk om de deuropening helemaal strak en waterpas af te werken want dit blijft altijd in het zicht. Hoogstwaarschijnlijk zul je daarom moeten stucen of een stukje moeten behangen.

Geen zin in al dat klussen?

Dan is een plafondhoge opdekdeur wellicht wel iets voor jou. Deze heeft namelijk wél een kozijn. Je moet dan weliswaar alsnog je eigen kozijn verwijderen, maar het nieuwe GewoonGers-kozijn dekt de schade grotendeels of helemaal af waardoor je veel minder werk hebt aan het realiseren van een nieuwe deur! Heb je een stalen opdekkozijn? Dan kunnen wij tegen vergoeding het kozijn voor je verwijderen en meenemen.

Is het verwijderen van het kozijn niks voor jouw woning?

Ook dán hebben we een oplossing voor je! Wat dacht je van alleen een nieuwe deur? Je hebt dan misschien geen deur tot het plafond, maar je kunt de looks van een stalen taatsdeur heel goed nabootsen. Geef bijvoorbeeld het kozijn een likje verf en kies voor een opdekdeur of stompe deur voor het bestaande kozijn. Zo verwisselen wij gewoon alleen de deur en in een mum van tijd heeft jouw interieur en compleet andere uitstraling.

dubbele taatsdeuren vtwonen gewoongers

Wist je dat...

GewoonGers deuren altijd speciaal voor jou op maat worden gemaakt in eigen fabriek? Vanuit onze showroom in Vlaardingen kijk je zo de fabriek in: de open keuken van GewoonGers, noemen we dat!

Bekijk onze showrooms

Veel gestelde vragen over taatsdeuren