Skip to content
GewoonGers
Voor welke ruimte in huis zoek je een deur of wand?

Wat is een opdekdeur?

Als je een bestaand kozijn hebt en wilt weten wat voor deur je daarin hebt, heb je 2 mogelijkheden. Er zijn opdekdeuren en stompe deuren. Een opdekdeur is een binnendeur die gedeeltelijk over het kozijn heen valt. Een stompe deur is een deur die volledig in het kozijn valt. Je kunt zelf gemakkelijk zien welke deur je hebt. Hoe je dit doet en meer, vind je in dit artikel.

stalen deur hout kozijn gewoongers

Opdekdeur: een deur voor in het kozijn

Het kozijn is het frame van de deur en houdt via scharnieren de opdekdeur vast. Een opdekdeur valt gedeeltelijk over het kozijn heen. Hierdoor zijn de naden tussen de deur en het kozijn niet zichtbaar en steekt de deur een stukje uit ten opzichte van het kozijn. De meeste nieuwere huizen hebben opdekdeuren. Opdekdeuren laten namelijk minder tocht door dan stompe deuren en ze zijn makkelijker te plaatsen.

Het verschil tussen een opdekdeur en stompe deur

Hoewel beide deuren in een kozijn geplaatst worden, zit er een verschil tussen opdekdeuren en stompe deuren. Een stompe deur valt, in tegenstelling tot een opdekdeur, volledig in het kozijn. De zijkanten van een stompe deur zijn dus vlak. Je ziet de naden tussen de deur en het kozijn zitten.

blauwe stalen deur gewoon gers vtwonen

Wist je dat...

GewoonGers opdekdeuren en stompe deuren op maat maakt voor je bestaande kozijn? Wél een make-over, maar géén gedoe met een verbouwing! Bekijk onze opdekdeuren in een van onze showrooms.

Bekijk onze showrooms

Wat is een opdekdeur?

Als je een kozijn om je deur heen hebt zitten, dan heb je een stompe deur of opdekdeur. Bekijk hier wat een opdekdeur is.

Veel gestelde vragen over opdekdeuren