Skip to content
GewoonGers
Voor welke ruimte in huis zoek je een deur of wand?
Terug

13 december, 2021 Deuren | Glassoorten

Keuzehulp: welk type glas kies je voor jouw stalen deur?

Je hebt de keuze gemaakt: je wilt een stalen deur! De volgende stap is het kijken naar de mogelijkheden van die deur: welk model wil je, waar wil je de deur hebben én welk type glas kies je voor de deur van staal? We laten je graag zien welk type glas er voor verschillende woonruimtes kan worden toegepast zodat je je keuze hopelijk iets makkelijker kunt maken!

stalen deur tot plafond GewoonGers stalen deur tot plafond GewoonGers

Kies je voor maximale lichtinval?

Allereerst ga je kijken naar waaróm je een stalen deur aanschaft. Vind je de stijl van de deur vooral mooi? Kies je de stalen deur omdat je je ruimte optisch groter wilt maken? Als je onder andere voor de tweede reden een stalen deur wilt, dan is het handig om voor een type glas te kiezen dat licht doorlaat én waar je doorheen kan kijken. In dit geval is een deur met helder glas een handige keuze. Wil je nog steeds lichtinval en doorkijk, maar hou je van een wat warmere tint? Dan is een deur met rookglas óf deur met brons rookglas ook een goeie optie!

bronzen stalen deur met brons rookglas GewoonGers
stalen taatsdeur met rookglas gewoon gers

Kies je voor privacy?

Wil je de stalen deur op verschillende plekken in huis toepassen, zoals je slaapkamer, toilet of opbergkast? Grote kans dat je in deze ruimtes wat meer privacy wenst. Helder glas of rookglas is dan niet aan te raden! Gelukkig zijn er andere glassoorten die ervoor zorgen dat jij jouw gewenste effect alsnog bereikt. Er zijn bijvoorbeeld glassoorten die je privacy bieden, maar die alsnog wat licht doorlaten. Denk bijvoorbeeld aan matglas. Rook matglas óf brons rook matglas zorgt ook voor enige lichtinval, zonder de volgende ruimte binnen te kunnen kijken. Let op: kies je voor een deur voor de slaapkamer en wil je écht geen lichtinval? Wij bieden ook deuren met aluminium beplating in dezelfde kleur als het profiel van de deur.

stalen deur melkglas GewoonGers

Voor welke sfeer ga je?

Je kan kijken naar de privacy die je nodig hebt of wilt, maar maakt je dat niet zoveel uit? Kijk dan eens naar de sfeer die je in huis hebt én wilt creëren. Zo geven glastypes helder en matglas frissere uitstraling aan de deur, en geven rookglas en rook matglas een wat donkerdere, warme en industriële sfeer aan je deur en huis. De aluminium beplating in het zwart geeft de deur een typisch industriële uitstraling, door de kleur én het materiaal van de deur.

Het effect van rookglas

bronzen deur brons rookglas gewoongers
stalen schuifdeur lichtgrijs gewoongers
stalen deur tot plafond gers
vtwonen deur tot plafond rookglas gewoongers

Bekijk ook eens