Skip to content
GewoonGers
Voor welke ruimte in huis zoek je een deur of wand?

Standaard deurkozijn maten

Dit is wat je moet weten!

GewoonGers is gespecialiseerd in het op maat maken van opdekdeuren, stompe deuren, taatsdeuren, schuifdeuren en glazen puien voor binnen. Toch kijken wij ook naar de standaard deurkozijn maten. Hierop passen wij onze deuren namelijk regelmatig aan. Zo kunnen we dus eenvoudig inspelen op een bestaande situatie zonder dat daar een hele verbouwing aan vooraf hoeft te gaan.

witte stalen deur gewoongers

Welke standaard kozijnmaten zijn er?

De meeste ‘gewone’ deuren hebben een totale breedte tussen de 83 en 93 centimeter. Hierbij komt een deurbreedte van 93 centimeter vaak voor bij de nieuwere woningen die nog niet lang geleden zijn gebouwd óf nog gebouwd moeten worden. Qua deurhoogte is de variant van 231,5 centimeter de laatste tijd het meest populair, maar hoogtematen zoals 201,5 en 211,5 centimeter zien we ook vaak terug in een groot deel van de bestaande woningen. Kort samengevat zijn dit de meest voorkomende afmetingen:

Breedte in centimeters: 73, 78, 83, 88, 93. In sommige gevallen zien we smallere deuren wanneer de woning ouder is.

Hoogte in centimeters: 201.5, 211.5, 231.5. Van bepaalde merken zijn soms hogere exemplaren verkrijgbaar. Zo kun je bij GewoonGers bijvoorbeeld kiezen voor plafondhoge opdekdeuren.

Wist je dat GewoonGers ook deuren voor jouw eigen kozijn maakt?

Op deze manier hoef je niet te verbouwen en heb je in een handomdraai een ander interieur. De deuren voor het bestaande kozijn zijn in dit geval opdekdeuren of stompe deuren.

Ben ik gebonden aan standaard deurmaten?

Nee, zeker niet. Integendeel: wij maken alles op maat per bestelling. Iedere woning of werkplek is anders en wij spelen daar graag vooraf op in. Bij metalen deuren is het namelijk lastiger de deur later nog aan te passen wanneer hij niet helemaal correct aansluit. Je kunt er dus vanuit gaan dat we jouw bestelling met de grootste zorg inmeten, op maat maken en monteren. Je kunt kiezen uit voorgeselecteerde ontwerpen óf aan de slag gaan met je eigen ontwerp deur.

stalen deur in hout kozijn gewoongers

Bestel eenvoudig in de webshop

Je kunt de deuren voor in jouw eigen kozijn ook online bestellen. Het inmeten is altijd inbegrepen bij de prijs én vrijblijvend. We nemen jouw wensen ter plaatse met je door en bekijken meteen of jouw kozijn geschikt is.

Ontwerp 'm zelf

Veel gestelde vragen over deuren in bestaand kozijn