Skip to content
GewoonGers
Voor welke ruimte in huis zoek je een deur of wand?
Terug

22 november, 2021 Deuren | Wooninspiratie

De 3 voordelen van een schuifdeur voor de trap

Heb je een huis waarbij de trap in een grote kamer staat? Dan is het vaak handig om een schuifdeur (in combinatie met een wand) te plaatsen. Een schuifdeur voor je trap heeft namelijk verschillende voordelen, zoals dat hij tocht tegenhoudt, veilig is én het allerbelangrijkst: de schuifdeur staat mooi in je ruimte. Ik geef je 3 redenen waarom een schuifdeur voor je trap de ideale oplossing is.

trap afsluiten schuifwand GewoonGers trap afsluiten schuifwand GewoonGers

1. Met de schuifdeur geen tocht meer, wél warmte

Als de trap in een grote ruimte staat, zoals je woonkamer of keuken, dan is het zonde dat de trap niet wordt afgesloten. Het openlaten van de trapopgang zorgt er namelijk voor dat de ruimte die je verwarmt, meer moeite heeft om warm te blijven. De warmte gaat met de trap mee naar boven of beneden. Als je een schuifdeur voor de trap zet, dan blijft de warmte gewoon waar hij moet zijn! Daarnaast houdt de schuifdeur tocht tegen, die zou kunnen ontstaan tussen de ruimtes. Met de schuifdeur bespaar je dus flink op je energierekening.

trap afsluiten schuifdeuren GewoonGers

2. Een schuifdeur voor de trap is veilig

Vooral als je kinderen en huisdieren hebt en je liever niet hebt dat zij ongestoord naar boven of beneden kunnen lopen (of rennen), is een schuifdeur voor de trap handig. Zeker kleine kinderen maken de deur niet gemakkelijk open. En áls kinderen de schuifdeur voor de trap openen, dan lopen ze bewuster naar beneden of boven. Is de kust weer veilig of loop je een aantal keer heen en weer op de trap? Een schuifdeur zet je gemakkelijk helemaal open, zónder last van een vervelende draai te hebben.

3. De schuifdeur is mooi!

De eerste 2 voordelen van een schuifdeur voor de trap zijn handig om te gebruiken als je je op logica beruste huisgenoot nog moet overhalen. Maar los van dat de schuifdeur voor een trap tocht tegenhoudt en veilig is, is het ook gewoon heel mooi! Je geniet van de voordelen van een deur, zonder tegen een dicht, wit vlak van een deur of muur aan te kijken. Je houdt je ruimte optisch groter, omdat je geen muur of dichte deur voor de trap hoeft te zetten.

trap afsluiten Gewoon Gers
trap afsluiten schuifdeuren GewoonGers
trap afsluiten schuifwand GewoonGers

Bekijk ook eens