Skip to content
GewoonGers
Voor welke ruimte in huis zoek je een deur of wand?

Wat is een taatsdeur?


Een taatsdeur is een bepaald deurtype die je ongetwijfeld al eerder gezien hebt, bijvoorbeeld als stalen deur. Het is een deur met een draaipunt in de vloer en in het plafond waardoor de deur een unieke uitstraling heeft. Hierdoor hebben deze deuren ook geen kozijnen, maar sluiten ze perfect aan op de strak afgewerkte wanden. GewoonGers is specialist in het verzorgen van maatwerk aluminium taatsdeuren.

Ben je op zoek naar een taatsdeur, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Lees in ca. 5 minuten dit artikel door zodat je weet waar je op kunt letten bij de aanschaf van een taatsdeur. Heb je daarna nog vragen? Geen zorgen: wij staan voor je klaar!

GewoonGers stalen taatsdeur

Heeft een taatsdeur een kozijn nodig?

Nee, taatsdeuren worden geïnstalleerd zonder kozijn. Dat is juist de reden waarom onze aluminium taatsdeuren zo'n slank profiel rondom hebben. Het scharnier van deze deuren bevindt zich in het plafond en in de vloer. Hierdoor kan de deur ook naar twee kanten open. Wil je weten waar het scharnier van een taatsdeur zich precies bevindt? Daar hebben we een artikel over geschreven.

Hoe werkt een taatsdeur?

Een taatsdeur open je aan beide kanten, in tegenstelling tot een opdekdeur of stompe deur. Niet met een klink, maar gewoon met een duwtje. Daarnaast valt een taatsdeur automatisch, zachtjes achter je dicht. Geen zorgen dus over vingers die ertussen kunnen komen. De deur kun je ook vastzetten op 90 graden. Dat is fijn als je bijvoorbeeld een paar keer heen en weer moet lopen met zware boodschappen. Voordat je aan de slag gaat met de aanschaf van een taatsdeur, lees dit korte artikel even:

taatsdeur met glas vtwonen
dubbele taatsdeuren staatsdeur openslaande deuren GewoonGers
vtwonen stylist marianne gers deur
aluminium taatsdeur Gewoon Gers

Waarom een taatsdeur?

Omdat de taatsdeur in een sparing valt in plaats van in een kozijn, is de deur écht onderdeel van het interieur. Geen onderbreking van de muur naar de deur door een kozijn, maar alleen maar oog voor de taatsdeur. En dát is wat je wilt zien natuurlijk. Daarnaast laat een taatsdeur met glas veel licht door. Zeker omdat hij vaak tot aan het plafond loopt. Een taatsdeur laat de aangrenzende ruimtes met elkaar communiceren. Zo lijkt je huis groter dan wanneer je een dichte binnendeur plaatst. En niet onbelangrijk: het is een unieke blikvanger en áltijd een goede binnenkomer.

Waarom een Gersdeur?

Naast bovenstaande redenen om een taatsdeur te nemen, zijn er ook voordelen om bij GewoonGers te kijken voor een taatsdeur. Heb je vloerverwarming? Geen zorgen. GewoonGers heeft een uniek scharniersysteem, waarbij we maar 8 millimeter de vloer in hoeven. Vloerverwarming is dus geen belemmering. Daarnaast wordt élk product van GewoonGers op maat gemaakt. We komen dus altijd eerst bij je inmeten. De prijzen op de site zijn inclusief inmeten én monteren. Jij kiest je deur uit, wij doen de rest.

hal verlengen stalen taatsdeur GewoonGers

Worden taatsdeuren op maat gemaakt?

Alle aluminium taatsdeuren van GewoonGers worden op maat gemaakt. Vooraf komen we graag bij je thuis langs voor een gratis inmeetafspraak en gericht advies. Wil je de taatsdeuren eerst eens in het echt bekijken en uitproberen? Kom dan gezellig langs in één van onze showrooms. Wij zorgen voor koffie!

Openingstijden GewoonGers showrooms

Wat is een taatsdeur?

In dit artikel heb je kunnen lezen wat taatsdeuren nu precies zijn. Ben je van plan een taatsdeur aan te schaffen óf gewoon nieuwsgierig naar de prijs? Bekijk dan het aanbod in onze webshop of plan direct een gratis inmeetafspraak aan huis.

Wat is een taatsdeur?

Een taatsdeur valt niet in een kozijn, maar in een afgewerkte opening. De taatsdeur scharniert in vloer en plafond. Bekijk deze video voor alle informatie over de taatsdeur!

Veel gestelde vragen over opdekdeuren