Skip to content
GewoonGers
Voor welke ruimte in huis zoek je een deur of wand?

Wat is een taatsdeur?

Een taatsdeur is een deur die aan de onder- en bovenkant scharniert. Hij valt niet in een kozijn, maar in een afgewerkte sparing. Je kunt ‘m daarom ook aan beide kanten openen. Welk type inrichting je ook hebt: een taatsdeur zorgt voor eenheid. Waarom? Dit en meer informatie over taatsdeuren, leggen we hier uit.

taatsdeur met glas vtwonen

Taatsdeur: een deur voor in een sparing

Een taatsdeur zit niet in een kozijn of frame, maar in een afgewerkte sparing - oftewel een deuropening. De taatsdeur scharniert op 2 plekken: aan de onderkant (in de vloer) en aan de bovenkant (het plafond of een verlaging ervan).

Handig in gebruik

Een taatsdeur open je aan beide kanten, in tegenstelling tot een opdekdeur of stompe deur. Niet met een klink, maar gewoon met een duwtje. Daarnaast valt een taatsdeur automatisch, zachtjes achter je dicht. Geen zorgen dus over vingers die ertussen kunnen komen. De deur kun je ook vastzetten op 90 graden. Dat is fijn als je bijvoorbeeld een paar keer heen en weer moet lopen met zware boodschappen. Voordat je aan de slag gaat met de aanschaf van een taatsdeur, lees je hier wat je allemaal moet weten!

Waarom een taatsdeur?

Omdat de taatsdeur in een sparing valt in plaats van in een kozijn, is de deur écht onderdeel van het interieur. Geen onderbreking van de muur naar de deur door een kozijn, maar alleen maar oog voor de taatsdeur. En dát is wat je wilt zien natuurlijk. Daarnaast laat een taatsdeur met glas veel licht door. Zeker omdat hij vaak tot aan het plafond loopt. Een taatsdeur laat de aangrenzende ruimtes met elkaar communiceren. Zo lijkt je huis groter dan wanneer je een dichte binnendeur plaatst. En niet onbelangrijk: het is een unieke blikvanger en áltijd een goede binnenkomer.

Waarom een taatsdeur bij GewoonGers?

Naast bovenstaande redenen om een taatsdeur te nemen, zijn er ook voordelen om bij GewoonGers te kijken voor een taatsdeur. Heb je vloerverwarming? Geen zorgen. GewoonGers heeft een uniek scharniersysteem, waarbij we maar 8 millimeter de vloer in hoeven. Vloerverwarming is dus geen belemmering. Daarnaast wordt élk product van GewoonGers op maat gemaakt. We komen dus altijd eerst bij je inmeten. De prijzen op de site zijn inclusief inmeten én monteren. Jij kiest je deur uit, wij doen de rest.

blauwe stalen deur gewoon gers vtwonen

Wist je dat...

GewoonGers taatsdeuren op maat maakt worden? Wél een make-over, maar géén gedoe met een verbouwing! Kom de taatsdeuren bekijken in een van onze showrooms.

Bekijk onze showrooms

Wat is een taatsdeur?

Een taatsdeur valt niet in een kozijn, maar in een afgewerkte opening. De taatsdeur scharniert in vloer en plafond. Bekijk deze video voor alle informatie over de taatsdeur!

Veel gestelde vragen over opdekdeuren