Keuzehulp: welk type glas kies je voor jouw stalen deur?

Je hebt de keuze gemaakt: je wilt een stalen deur! De volgende stap is het kijken naar de mogelijkheden van die deur: welk model wil je, waar wil je de deur hebben én welk type glas kies je voor de deur van staal? Ik leg je uit welk type glas het beste bij jouw deur past, zodat je geheid de beste keuze voor jou maakt.

Ontwerp jouw deur of wand

Opdekdeur kozijn rookglas stalen deur zwarte stalen deur GewoonGers

Kies je voor maximale lichtinval?

Allereerst ga je kijken naar waaróm je een stalen deur aanschaft. Vind je de stijl van de deur vooral mooi? Kies je de stalen deur omdat je je ruimte optisch groter wilt maken? Als je onder andere voor de tweede reden een stalen deur wilt, dan is het handig om voor een type glas te kiezen dat licht doorlaat én waar je doorheen kan kijken. In dit geval is een deur met helder glas een handige keuze. Wil je nog steeds lichtinval en doorkijk, maar hou je van een wat warmere tint? Dan is een deur met rookglas óf deur met brons rookglas ook een goeie optie!

Enkele taatsdeur De Blaak
Zwart Stalen Taatsdeur GewoonGers

Kies je voor privacy?

Wil je de stalen deur op verschillende plekken in huis toepassen, zoals je slaapkamer, toilet of opbergkast? Grote kans dat je in deze ruimtes wat meer privacy wenst. Helder glas of rookglas is dan niet aan te raden! Gelukkig zijn er andere glassoorten die ervoor zorgen dat jij jouw gewenste effect alsnog bereikt. Er zijn bijvoorbeeld glassoorten die je privacy bieden, maar die alsnog wat licht doorlaten. Denk bijvoorbeeld aan matglas. Rook matglas óf brons rook matglas zorgt ook voor enige lichtinval, zonder de volgende ruimte binnen te kunnen kijken. Let op: kies je voor een deur voor de slaapkamer en wil je écht geen lichtinval? Wij bieden ook deuren met aluminium beplating in dezelfde kleur als het profiel van de deur.

Opdekdeur met kozijn rookglas en rook matglas GewoonGers
Opdekdeur met U vorm handgreep GewoonGers

Voor welke sfeer ga je?

Je kan kijken naar de privacy die je nodig hebt of wilt, maar maakt je dat niet zoveel uit? Kijk dan eens naar de sfeer die je in huis hebt én wilt creëren. Zo geven glastypes helder en matglas frissere uitstraling aan de deur, en geven rookglas en rook matglas een wat donkerdere, warme en industriële sfeer aan je deur en huis. De aluminium beplating in het zwart geeft de deur een typisch industriële uitstraling, door de kleur én het materiaal van de deur.

Het effect van rookglas

De glazen deuren van GewoonGers zijn op allerlei manieren samen te stellen. Hier laten we je zien wat het effect kan zijn van rookglas, een donkerdere glassoort die tóch heel transparant is.

Het effect van rookglas

De glazen deuren van GewoonGers zijn op allerlei manieren samen te stellen. Hier laten we je zien wat het effect kan zijn van rookglas, een donkerdere glassoort die tóch heel transparant is.

FAQ

 • Wat voor glas gebruiken jullie?

  Wij gebruiken gelaagd 33.1 veiligheidsglas. Dit glas bestaat uit 2 lagen glas en 1 laag folie. Dit is heel veilig glas, omdat het heel moeilijk te breken is. Als het glas toch breekt, dan blijft het aan elkaar zitten door de folie die ertussen zit. Je hebt dus geen last van onveilige scherven.

 • Wat voor glassoorten hebben jullie?

  Je hebt de keuze uit 6 glassoorten: helder glas, matglas, rookglas, rookglas in bronstint, rook matglas, rook matglas met bronstint én aluminium beplating in dezelfde kleur als de profielen van de deur (11 verschillende profielkleuren). Hierdoor varieer je gemakkelijk tussen 100% doorkijk én 100% privacy. Weet je het nog niet? Bekijk eens onze keuzehulp: welk type glas kies je voor jouw stalen deur? Of lees eens ons artikel over de veiligheid: welk type glas kies ik voor mijn binnendeur?

 • Welk type glas voor mijn binnendeur?

  Heb je kinderen en/of huisdieren of ben je gewoon benieuwd naar de veiligheid van een glazen binnendeur? We raden aan om gelaagd veiligheidsglas te gebruiken. Dit betekent dat er 2 lagen glas bij elkaar gehouden wordt door folie. Ten eerste breekt gelaagd glas minder snel. Als het dan toch breekt, dan blijft het glas aan het folie plakken, in plaats van dat het in duizenden stukjes uiteen valt op de grond. Gehard glas is ook een optie voor een binnendeur. Als dit type glas breekt, dan breekt het in kleine stukjes zónder scherpe randen. Normaal, enkel glas raden we af. Dit glas breekt sneller én geeft scherpe, venijnige glasstukjes! Alle GewoonGers deuren zijn voorzien van gelaagd veiligheidsglas. Kies jij voor een glazen binnendeur met helder glas, matglas of rookglas?

 • Ik heb kinderen. Is een glazen deur veilig?

  Wij gebruiken 33.1 gelaagd veiligheidsglas. Dat betekent dat het glas ten eerste heel moeilijk te breken is. Als het dan tóch breekt, dan blijven de scherven in de deur zitten door het folie dat tussen het glas zit. Dit zorgt voor extra veiligheid bij jou thuis. Geen zorgen dus! Lees meer over de veiligheid in het artikel welk type glas kies ik voor mijn binnendeur?