Skip to content
GewoonGers
Voor welke ruimte in huis zoek je een deur of wand?

Welk glas kies ik voor mijn binnendeur?

Glazen binnendeuren zijn populair. Logisch, want ze creëren licht en ruimte in huis. Wil jij kiezen voor een glazen deur en ben je benieuwd naar de veiligheid ervan? We leggen het je graag uit.

Gewoon Gers schuifwand rookglas

Veiligheid: welk type glas voor mijn binnendeur?

Heb je kinderen en/of huisdieren of ben je gewoon benieuwd naar de veiligheid van een glazen binnendeur? We raden aan om gelaagd veiligheidsglas te gebruiken. Dit betekent dat er 2 lagen glas bij elkaar gehouden wordt door folie. Ten eerste breekt gelaagd glas minder snel. Als het dan toch breekt, dan blijft het glas aan het folie plakken, in plaats van dat het in duizenden stukjes uiteen valt op de grond. Gehard glas is ook een optie voor een binnendeur. Als dit type glas breekt, dan breekt het in kleine stukjes zónder scherpe randen. Normaal, enkel glas raden we af. Dit glas breekt sneller én geeft scherpe, venijnige glasstukjes!

Weetje: GewoonGers levert alle deuren en wanden met 33.1 gelaagd veiligheidsglas.

Welke kleur glas voor mijn binnendeur?

Nu je hebt gelezen dat gelaagd of gehard glas het beste is voor jouw binnendeur, is het tijd voor het leuke werk! Er zijn namelijk verschillende kleuren glas waaruit je kiest. Voor welke glassoort je gaat, ligt aan je wensen, smaak én waar je de deur plaatst. Lees vooral ons blog eens waarin we je vertellen welke kleur glas voor welke ruimte geschikt is.

Weetje: GewoonGers levert verschillende kleuren glas. Denk aan helder glas, rookglas (grijs- of bruin), matglas, rook matglas (grijs- of bruintint) óf zelfs aluminium beplating voor 100% privacy (hier zit dus géén glas in).

Conclusie: welk glas binnendeur?

Voor de veiligheid van jou en je huisgenoten raad ik aan gelaagd veiligheidsglas óf gehard glas te gebruiken voor je binnendeur. Enkel glas is gevaarlijk, mocht er toch een ruit breken. Welke kleur glas voor je binnendeur hangt af van een aantal factoren. Hiervoor verwijs ik je graag naar ons blog: welk type glas kies ik voor mijn stalen deur?

stalen deur licht grijs vtwonen

Wist je dat...

GewoonGers deuren altijd speciaal voor jou op maat worden gemaakt in eigen fabriek? Vanuit onze showroom in Vlaardingen kijk je zo de fabriek in: de open keuken van GewoonGers, noemen we dat!

Bekijk onze showrooms

Veel gestelde vragen over ons glas