Skip to content
GewoonGers
Voor welke ruimte in huis zoek je een deur of wand?
Terug

6 februari, 2023 Deuren

Is een stalen deur in een bestaand kozijn mogelijk?

Ben je op zoek naar een stalen deur, maar wil je liever niet verbouwen? Dan is een stalen deur in een bestaand kozijn een goede mogelijkheid. In dit geval kan je je kozijn namelijk gewoon laten zitten, maar heb je wel direct een nieuwe uitstraling. Maar kan zo'n stalen deur wel in een bestaand kozijn? Het kan, maar je moet rekening houden met een aantal voorwaarden. Ik vertel je op welke manier jij zonder te verbouwen een stalen deur in je bestaande kozijn krijgt.

vtwonen stalen deur gersdeur vtwonen stalen deur gersdeur

Kan een stalen deur in een bestaand kozijn?

Een deur van staal is zwaar en kan daarom niet in je bestaande kozijn geplaatst worden. Het kozijn kan het gewicht van de deur namelijk niet aan. Een deur van aluminium past wél in je bestaande kozijn. Aluminium is lichter en verfijnder dan staal, waardoor deze deur gemakkelijk in je kozijn geplaatst wordt. Of je kozijn nu van hout of van kunststof is.

vtwonen stalen deur gersdeur

Aluminium deur in bestaand kozijn

Waar een stalen deur niet in een bestaand kozijn past, lukt dat wel met een aluminium deur. Maar wat is dan het verschil tussen aluminium en staal? Aluminium is een stuk lichter dan staal. Daarnaast is staal grover materiaal, dat aan elkaar gelast moet worden. Hierdoor zie je bij stalen deuren altijd lasnaden. Aluminium hoeft niet gelast te worden, waardoor het uiterlijk van aluminium deuren een stuk verfijnder is. Wat betreft gebruiksgemak is aluminium onderhoudsvrij, duurzaam en door het lichte gewicht van de deur doe je 'm gemakkelijk open en dicht. Ondanks het materiaal, heeft een aluminium deur dezelfde uitstraling als een stalen deur. De aluminium deur wordt ook weleens een 'staallook' deur genoemd.

Hoe wordt een staallook deur in mijn kozijn geplaatst?

Een deur van GewoonGers wordt altijd op maat gemaakt voor jouw specifieke kozijn. Dat betekent dat je zelf niks hoeft te doen! GewoonGers komt de deur bij jou thuis inmeten. Vervolgens wordt de deur helemaal op maat gemaakt in eigen fabriek. Binnen 2 maanden na de inmeetafspraak wordt de deur voor in het bestaande kozijn gemonteerd. Je stelt gemakkelijk jouw favoriete deur samen in onze webshop. Kies uit verschillende glassoorten, deurgrepen en modellen. Jij kiest je deur uit, wij doen de rest.

vtwonen stalen deur gersdeur

Laat je inspireren!