Is een stalen deur in bestaand kozijn mogelijk?

Ben je op zoek naar een stalen deur, maar wil je liever niet verbouwen? Dan is een stalen deur in een bestaand kozijn een goede mogelijkheid. In dit geval kan je je kozijn namelijk gewoon laten zitten, maar heb je wel direct een nieuwe uitstraling. Maar kan zo’n stalen deur wel in een bestaand kozijn? Het kan, maar je moet rekening houden met een aantal voorwaarden. Ik vertel je op welke manier jij zonder te verbouwen een stalen deur in je bestaande kozijn krijgt.

Gang make over vtwonen met stalen deur GewoonGers

Een stalen deur in je eigen kozijn

De uitstraling van een stalen deur, maar dan in je eigen kozijn. Zo hoef je niet te verbouwen en kun je toch op een eenvoudige manier meegaan met de laatste woontrends.

Kan een stalen deur in een bestaand kozijn?

Een deur van staal is zwaar en kan daarom niet in je bestaande kozijn geplaatst worden. Het kozijn kan het gewicht van de deur namelijk niet aan. Een deur van aluminium past wél in je bestaande kozijn. Aluminium is lichter en verfijnder dan staal, waardoor deze deur gemakkelijk in je kozijn geplaatst wordt. Of je kozijn nu van hout of van kunststof is.

Zwart stalen opdekdeur GewoonGers stalen scharnierdeur

Aluminium deur in bestaand kozijn

Waar een stalen deur niet in een bestaand kozijn past, lukt dat wel met een aluminium deur. Maar wat is dan het verschil tussen aluminium en staal? Aluminium is een stuk lichter dan staal. Daarnaast is staal grover materiaal, dat aan elkaar gelast moet worden. Hierdoor zie je bij stalen deuren altijd lasnaden. Aluminium hoeft niet gelast te worden, waardoor het uiterlijk van aluminium deuren een stuk verfijnder is. Wat betreft gebruiksgemak is aluminium onderhoudsvrij, duurzaam en door het lichte gewicht van de deur doe je ‘m gemakkelijk open en dicht. Ondanks het materiaal, heeft een aluminium deur dezelfde uitstraling als een stalen deur. De aluminium deur wordt ook weleens een ‘staallook’ deur genoemd.

Hoe wordt een staallook deur in mijn kozijn geplaatst?

Een deur van GewoonGers wordt altijd op maat gemaakt voor jouw specifieke kozijn. Dat betekent dat je zelf niks hoeft te doen! GewoonGers komt de deur bij jou thuis inmeten. Vervolgens wordt de deur helemaal op maat gemaakt in eigen fabriek. Binnen 2 maanden na de inmeetafspraak wordt de deur voor in het bestaande kozijn gemonteerd. Je stelt gemakkelijk jouw favoriete deur samen in onze webshop. Kies uit verschillende glassoorten, deurgrepen en modellen. Jij kiest je deur uit, wij doen de rest.

vtwonen bronzen deur GewoonGers interieur

Laat je inspireren

Wil je meer woningen bekijken waarin we deuren op maat hebben gemaakt voor het bestaande kozijn? Met onze binnenkijkers kun je vast de inspiratie vinden die je zoekt. Voor iedere woonstijl is er een maatwerk oplossing.

Inmeten & advies: Bel mij. Ik wil een gratis afspraak thuis.

FAQ

 • Heeft mijn kozijn een standaard maat?

  Er zijn verschillende standaard kozijn maten en daar spelen we graag op in. Lees hier meer over standaard deurkozijn maten. Heeft jouw kozijn geen standaard afmetingen? Geen zorgen! GewoonGers maakt alle deuren per bestelling op maat, óók voor jouw eigen kozijn. Zo hoef je niet te verbouwen!

 • Ik heb een bovenlicht. Wat zijn de opties?

  Kies je ervoor om je stalen kozijn met bovenlicht te verwijderen, dan heb je meerdere keuzes. Ten eerste kan je het bestaande kozijn vervangen door een nieuw kozijn, zonder bovenlicht. Wist je dat GewoonGers dit voor je kan doen, zonder beschadigingen aan vloer en muur? Daarnaast kan je jouw stalen kozijn met bovenlicht verwijderen en de muur af (laten) stuken. Je hebt daarna ook de keuze om een taatsdeur of schuifdeur te plaatsen. Lees meer over het verwijderen van een bovenlicht.

 • Ik wil een stalen deur op maat. Kan dat?

  Dat kan! Al onze deuren worden op maat gemaakt, of je nu voor een webshop product gaat (productlijn Concept) of voor een geheel eigen ontwerp kiest (productlijn Onbegrensd). De deuren van GewoonGers kunnen op maat gemaakt worden voor jouw bestaande kozijn, maar je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor een deur met kozijn. Daarnaast heb je de keuze uit stalen taatsdeuren en stalen schuifdeuren.

 • Ik wil een taatsdeur. Hoe werkt dat?

  Natuurlijk wil je een taatsdeur! Ze zijn ontzettend handig en trendy. Voordat je een taatsdeur aanschaft, zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. Lees alles wat je moet weten over stalen taatsdeuren. Of lees meer over hoe je een taatsdeur van GewoonGers kunt bestellen.

 • Wat is het verschil tussen een opdekdeur en stompe deur?

  Hoewel beide deuren in een kozijn geplaatst worden, zit er een verschil tussen stompe deuren en opdekdeuren. Een stompe deur valt volledig ín het kozijn. De zijkanten van een stompe deur zijn vlak, zodat de stompe deur geheel in het kozijn kan vallen. Je ziet de naden tussen de deur en het kozijn zitten als de stompe deur in gesloten stand staat. Een opdekdeur valt óver het kozijn heen, waardoor de naden tussen deur en kozijn in gesloten stand niet zichtbaar zijn. Een opdekdeur heeft dus eigenlijk een ‘rand’ die over het kozijn heen valt. Lees meer over het verschil tussen een opdekdeur en stompe deur.

 • Hebben jullie ook deuren inclusief kozijn?

  Ja! We hebben een kozijn met opdekdeur in ons assortiment. Deze kan eventueel helemaal tot aan je plafond! Wil je hier meer over weten? Lees dan alles over het plafondhoge kozijn met deur.

 • Past een GewoonGers deur in elk kozijn?

  In 99% van de gevallen is het kozijn geschikt voor een GewoonGers deur: of je nu een opdek kozijn of stomp kozijn hebt! Wij komen vrijblijvend bij je inmeten en kunnen je dan meteen vertellen of jouw kozijn geschikt is.