Hoe hou ik mijn aluminium deur of wand schoon?

Gers, je hebt een aluminium deur of wand in huis! Omdat de materialen van een aluminium deur of pui anders zijn dan de standaard opdekdeuren, maak je deze producten ook anders schoon. In dit artikel geef ik je een paar tips om jouw aluminium wand of deur weer als nieuw te laten blinken.

Hoe maak ik mijn stalen deur of wand schoon?

Er zijn verschillende manieren om jouw stalen deur of wand gemakkelijk schoon te houden. Bekijk deze video voor alle tips.

Styling Huys GewoonGers dubbele taatsdeur

Zo hou je je aluminium deur schoon

 • 1

  1. Gebruik de glasreiniger en schoonmaakdoek van GewoonGers

  Deze glasreiniger en schoonmaakdoek krijg je cadeau bij de installatie van je nieuwe deur(en). Wil je een startersset of navulling schoonmaakmiddel voor onze aluminium deuren bestellen? Dat kan online. Bestel je glasreiniger.

 • 2

  2. Volg de instructies voor het schoonmaken van je deur

  De basis van het schoonmaakmiddel wordt geleverd in poedervorm. Dit leng je in met water waardoor je een halve liter schoonmaakmiddel kunt maken. Gebruik bij voorkeur mineraalwater om te voorkomen dat er kalk in het schoonmaakmiddel terechtkomt.

 • 3

  3. Spray en poetsen maar

  Spray het schoonmaakmiddel direct op je aluminium deur. Gebruik niet te veel schoonmaakmiddel, daardoor kun je namelijk strepen op het glas krijgen. Gebruik altijd de bijgeleverde glasdoek voor het beste resultaat.

 • 4

  4. Tijd om te pronken met je glazen deur!

  Helemaal opgepoetst? Dan kun je weer genieten van je glazen deur. Bewaar het schoonmaakmiddel op een donker plekje, bijvoorbeeld in de kast en gebruik wanneer nodig. Is het schoonmaakmiddel op? Bestel dan de navulling online.

De GewoonGers glasreiniger

Als je een GewoonGers deur of pui hebt aangeschaft, dan heb je bij de montage van jouw product een GewoonGers glasreiniger én glasdoek gekregen. Met de doek en glasreiniger maak je gemakkelijk jouw deur of wand schoon. Zowel het glas als de profielen kunnen schoongemaakt worden met deze schoonmaakset.

Een sopje met lauwwarm water en afwasmiddel

Heb je geen glasreiniger (meer) in huis, dan zijn er ook andere middelen om het glas en de profielen van jouw deur of wand schoon te maken. Maak bijvoorbeeld een sopje van lauwwarm water en een drupje afwasmiddel en zeem daarmee het glas én maak de profielen schoon. Let erop dat je geen afwasmiddel gebruikt met citroen erin verwerkt. Dit kan de coating van de profielen aantasten. Natuurlijk kun je ons reinigingsmiddel ook nabestellen!

Glasreiniger gewoongers navulling schoonmaakmiddel

Een sopje met lauwwarm water en allesreiniger

Naast de GewoonGers glasreiniger én een sopje met lauwwarm water en afwasmiddel, kan je ook allesreiniger in het sopje doen. Let er weer op dat in de allesreiniger geen citroen verwerkt zit.

Elke willekeurige glasreiniger of schoonmaakmiddelen

Natuurlijk is de GewoonGers glasreiniger een supermiddel om je deur of wand schoon te houden. Maar je kan natuurlijk élke willekeurige glasreiniger of schoonmaakmiddelen gebruiken om jouw aluminium deur of pui schoon te houden. Gebruik géén schoonmaakazijn, spiritus, bleek of middelen waarin citroen verwerkt is.

FAQ

 • Kan ik glasreiniger bestellen?

  Zeker! Op de glasreiniger pagina zie je welke pakketten wij aanbieden. Je bestelt hier ook direct jouw benodigde spullen.

 • Welk type glas voor mijn binnendeur?

  Heb je kinderen en/of huisdieren of ben je gewoon benieuwd naar de veiligheid van een glazen binnendeur? We raden aan om gelaagd veiligheidsglas te gebruiken. Dit betekent dat er 2 lagen glas bij elkaar gehouden wordt door folie. Ten eerste breekt gelaagd glas minder snel. Als het dan toch breekt, dan blijft het glas aan het folie plakken, in plaats van dat het in duizenden stukjes uiteen valt op de grond. Gehard glas is ook een optie voor een binnendeur. Als dit type glas breekt, dan breekt het in kleine stukjes zónder scherpe randen. Normaal, enkel glas raden we af. Dit glas breekt sneller én geeft scherpe, venijnige glasstukjes! Alle GewoonGers deuren zijn voorzien van gelaagd veiligheidsglas. Kies jij voor een glazen binnendeur met helder glas, matglas of rookglas?