Skip to content
GewoonGers
Voor welke ruimte in huis zoek je een deur of wand?
Terug

17 november, 2021 Wooninspiratie | Deuren

Deuren en wanden in olijfkleur combineren

Hoewel je misschien niet meteen denkt aan een kleur voor je deur, heeft het een groot én positief effect op je kamer! In dit artikel laat ik je graag meer zien van de deur in olijfgroen, én hoe je deze kleur combineert met de rest van je interieur.

groene stalen deur rookglas vtwonen groene stalen deur rookglas vtwonen

Combinatie 1: Terug in de natuur

Breng de rust en zachte kleuren uit de natuur naar binnen! De olijf groene afwerking in wanden en deuren is ideaal om te combineren met natuurtinten. Deze zachtgroene kleur gaat namelijk helemaal op in dit type interieur. Denk hierbij aan crèmewit, zandkleur én bruintinten.

moodboard groene stalen deur combineren GewoonGers

Combinatie 2: Warm wonen

Ga jij voor een gewaagde, innovatieve én warme kleurencombinatie? Olijfgroen past, vanwege het neutrale karakter, bij heel veel verschillende kleuren. Combineer olijf bijvoorbeeld met donkerpaars, bruinpaars óf smaragdgroen.

moodboard groene stalen deur combineren GewoonGers

Combinatie 3: Pastel palet

Zet een olijf groene deur neer in een fris, pastel kleurenpalet en de deur springt opeens in het oog! De zachte kleur matcht bij zowel pastel- als retrokleuren. De deur is namelijk net een kameleon: het groen valt direct meer op en de deur wordt een opvallende blikvanger.

moodboard groene stalen deur combineren GewoonGers

De kleur olijf groen combineren

Olijf kleur, ook wel RAL 7002, is een zachtgroene kleur die bij veel verschillende interieurs past. Hoewel je misschien schrikt van een ‘groene’ deur, is olijf groen een gemakkelijke en zachte kleur, die veel andere tinten oppakt. De kleur heeft een grijze ondertoon: het is echt een neutrale kleur die zich aanpast aan de omgeving! Vtwonen ‘Weer verliefd op je huis’ heeft een olijfgroene wand geplaatst. Meer zien van dit project?

vtwonen stylist marianne gers deur
groene stalen deur  vtwonen gewoon gers
olijfgroene deur met glas Gewoon Gers VT Wonen

Team Gers
Geschreven door

Lisa van Sintmaartensdijk

Lees meer over Lisa

Bekijk ook eens