Stalen taatsdeuren

van GewoonGers

De stalen taatsdeuren met glas zijn razend populair. Bij GewoonGers spelen we daar graag op in met onze aluminium varianten. Die zijn namelijk qua uitstraling super strak en robuust, maar heel gebruiksvriendelijk vanwege het prettige gewicht. Wil je dit zelf ervaren? Kom dan gerust eens langs bij GewoonGers Amsterdam of bij GewoonGers Vlaardingen, want daar kun je de deuren zelf uitproberen. Maak online je afspraak voor gericht advies óf loop gewoon even gezellig binnen. Maar wat is een taatsdeur nu eigenlijk? Scroll snel verder om meer te weten te komen!

Stel jouw stalen taatsdeur samen in de webshop

vtwonen Weer Verliefd op je Huis Woubrugge dubbele zwart stalen taatsdeur woonkamer naar hal GewoonGers

Taatsdeuren van GewoonGers

Op zoek naar een stalen taatsdeur? De taatsdeuren van GewoonGers worden áltijd op maat gemaakt voor jouw sparing. En de montage? Die zit inbegrepen bij de prijs. Je hebt voor een taatsdeur van staal de keuze uit verschillende designs en indelingen. Er zit standaard een handgreep bij de deuren geleverd. Of je nu kiest voor een enkele taatsdeur, een dubbele taatsdeur óf een taatsdeur in een stalen pui: het wordt een ware blikvanger voor je interieur!

Maak een belafspraak en wij bellen je terug voor persoonlijk advies

Wat is een taatsdeur?

Een taatsdeur is een deur die aan de onder- en bovenkant scharniert. Hij valt niet in een kozijn, maar in een afgewerkte sparing. Je kunt ‘m daarom ook aan beide kanten openen. Welk type inrichting je ook hebt: een taatsdeur zorgt voor eenheid. Waarom? Dit en meer informatie over taatsdeuren, leggen we in het artikel uit.

Afmetingen stalen taatsdeur

Je taatsdeur wordt áltijd op maat gemaakt door GewoonGers. Let bij onze webshop-modellen op de volgende afmetingen. Deze afmetingen gelden voor enkele taatsdeuren en vaste wandelementen:

 • Minimale breedte: 70 cm
 • Maximale breedte: 115cm (standaard prijs)
 • Extra breed tot 175cm
 • Minimale hoogte: 170cm
 • Maximale hoogte: 300cm.

Valt je buiten deze afmetingen? Dan kun je bijvoorbeeld voor een combinatie van een deur met vast paneel kiezen.

Wat zijn de voordelen van een stalen taatsdeur?

 • Een stalen taatsdeur scharniert in vloer en plafond. Je kunt een taats deur dus aan 2 kanten openen.
 • Een taatsdeur valt altijd zachtjes achter je dicht. Geen zorgen dus over vingers die ertussen kunnen komen.
 • De glazen taatsdeur kun je ook vastzetten op 90 graden. Handig als je een aantal keer heen en weer moet lopen voor de zware boodschappen.
 • Een taats deur geeft een strakke uitstraling, omdat er geen kozijn omheen zit. Fan van symmetrie? De taats ziet er aan beide kanten exact hetzelfde uit.
 • Heb je vloerverwarming? Geen probleem. We zullen voor het vloerscharnier maar 8 millimeter hoeven te boren.
Stalen taatsdeur De Meent GewoonGers
Binnenkijken gang woonkamer zwarte taatsdeur GewoonGers
Stalen taatsdeur De Meent GewoonGers

Ik wil een stalen taatsdeur op maat. Hoe werkt dat?

Natuurlijk wil je een taatsdeur! Ze zijn ontzettend handig en trendy. Voordat je een taatsdeur aanschaft, zijn er een paar dingen om rekening mee te houden.
Een stalen taatsdeur maakt GewoonGers van aluminium. Waarom? Aluminium is lichter in gewicht dan staal. Er zijn dus geen extra verstevigingen nodig in vloer of plafond om aluminium puien toe te passen in het interieur, in tegendeel tot stalen puien. Daarnaast is aluminium duurzamer materiaal dan staal. GewoonGers komt altijd eerst thuis langs om jouw stalen pui met glas in te meten, voordat deze geheel op maat wordt gemaakt. 

Onzichtbaar taatsdeur systeem

Een taatsdeur kun je aan beide kanten openen: super handig! Een taatsdeur systeem zorgt ervoor dat je taatsdeur netjes en zachtjes achter je sluit. Hoewel het taatsdeur systeem hartstikke fijn in gebruik is, wil je het liever niet zien. Daarom heeft GewoonGers een oplossing gevonden.

Kies uit verschillende gerse kleuren

De standaard kleuren die we gebruiken in de webshop is antraciet (RAL 7021) en zwart (RAL 9005) met een matte finish. Liever een andere kleur, glasindeling, glassoort of afwerking? Kies in de webshop uit 12 gerse RAL-kleuren, kies je favoriete glassoort en deurbeslag uit én ontwerp eventueel je eigen glasindeling.

stalen taatsdeur goud GewoonGers

FAQ

 • Veelgestelde vragen over gers taatsdeuren

  • Ik wil een taatsdeur. Hoe werkt dat?

   Natuurlijk wil je een taatsdeur! Ze zijn ontzettend handig en trendy. Voordat je een taatsdeur aanschaft, zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. Lees alles wat je moet weten over stalen taatsdeuren. Of lees meer over hoe je een taatsdeur van GewoonGers kunt bestellen.

  • Kan een taatsdeur in combinatie met vloerverwarming?

   In 99% van de gevallen is vloerverwarming geen probleem voor ons. Het taatssysteem voor onze deuren is een opbouwsysteem. Dat wil eigenlijk zeggen dat het grootste gedeelte van het scharnier in de deur verwerkt zit. Voor het taatssysteem plaatsen we twee schroefjes in de vloer. Hiervoor hoeven wij slechts 8 millimeter diep de vloer in.

  • Moet mijn deuropening of sparing aangepast worden voor een taatsdeur?

   Nee hoor, wij passen onze deur gewoon aan op de beschikbare ruimte. Alle deuren worden namelijk per bestelling op maat gemaakt. Wel moeten de vloer, de wanden en het plafond volledig klaar zijn voordat het inmeten plaatsvindt. Deze afwerkingen kunnen namelijk invloed hebben op de maatvoering van je deur. Zo zorgen we dat alles precies past!

  • Valt een taatsdeur automatisch dicht?

   Ja, een taatsdeur valt áltijd zachtjes achter je dicht. Je kunt ‘m ook aan beide kanten op 90 graden open zetten. Handig voor de zware boodschappen!

  • Waar zit het scharnier bij een taatsdeur?

   Het scharnier van een taatsdeur bevindt zich in de vloer en het plafond. Hierdoor is een kozijn niet nodig én kan de deur naar twee kanten open. De breedtemaat van je deur heeft echter invloed op de afstand van het scharnier tot aan je muur. In dit artikel over het scharnier van een taatsdeur willen we je daar graag meer over vertellen.

  • Wat is een taatsdeur?

   Een taatsdeur is een deur die aan de onder- en bovenkant scharniert. Hij valt niet in een kozijn, maar in een afgewerkte sparing. Je kunt ‘m daarom ook aan beide kanten openen. Lees alles over wat is een taatsdeur.