Skip to content
GewoonGers
Voor welke ruimte in huis zoek je een deur of wand?
Terug

16 mei, 2024 Deuren | Advies

Wat is beter aluminium of stalen deuren?

De stalen deuren trend is al weer een aantal jaar aan de gang en nog lang niet voorbij. Stoere materialen blijven terugkomen in huis en weet je waarom? We vinden het een uitdaging om iets wat rauw en ruw oogt om te toveren in iets warms en huiselijks. Dat geeft voldoening! Maar wat als ik je nu zeg dat de meest ideale stalen deur van aluminium worden gemaakt? Dat lijkt misschien raar, maar is eigenlijk heel logisch…

olijf groene taatsdeuren met glas vtwonen WVOJH VT wonen olijf groene taatsdeuren met glas vtwonen WVOJH VT wonen

Zijn stalen deuren beter dan aluminium?

Stalen deuren vs aluminium deuren. Wat is nu eigenlijk beter? We leggen het je graag uit.
Sommige materialen, zoals staal, zijn helemaal niet zo prettig in gebruik thuis. Makkelijk gezegd: een echt stalen binnendeur die je dagelijks meermaals gebruikt is ontzettend zwaar! Je wilt iets praktisch, onderhoudsvriendelijk en natuurlijk: het oog wil ook wat!

Dan komen de aluminium deuren toch echt heel goed van pas. De deuren van GewoonGers zijn verkrijgbaar als aluminium scharnierdeur met kozijn, aluminium taatsdeur en aluminium schuifdeur. De staallook is er natuurlijk wel, maar de gebruiksvriendelijkheid van aluminium blijft. Denk er bijvoorbeeld aan dat aluminium binnendeuren lichtgewicht deuren zijn. Daarnaast hebben deze  deuren geen verstevigde constructie rondom nodig om te worden geplaatst. Ze kunnen nota bene zelfs in jouw eigen kozijn worden gemonteerd! Met stalen deuren ligt dat vaak anders.

Aluminium of staal, wat is duurder?

De grote vraag, wat kost zo’n mooie deur? De prijzen van onze aluminium deuren variëren afhankelijk van je wensen en specificaties, maar één ding is zeker: met een aluminium deur van GewoonGers investeer je in kwaliteit, vakmanschap en esthetiek. Daarnaast zijn al onze Gers deuren inclusief inmeten en montage. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of kom langs in een van onze showrooms om onze prachtige collectie deuren en akoestische panelen te bekijken. We helpen je graag verder!

vt wonen woonkamer stalen deuren gewoongers

Een aluminium of stalen deur kiezen

Het maakt niet uit of je kiest voor een luxe interieur, organisch interieur, landelijk interieur of retro interieur. De staallook deur vindt aansluiting bij allerlei woonstijlen. Dit komt omdat je de aluminium deur van GewoonGers zelf kunt samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan rookglas, melkglas of een witte stalen deur.

bronzen scSchuifdeur rookglas gewoongers stalen deur schuifwand trap afsluiten aluminium vs stalen deur

Wat kost een Gers deur

Wij streven ernaar transparant te zijn over onze prijzen. De prijs van een aluminium deur op maat is afhankelijk van het type deur dat je kiest.

  • Een opdekdeur of stompe deur in bestaand kozijn

  • Een opdekdeur met een nieuw kozijn

  • Een taatsdeur, enkel of dubbel en met of zonder glaswanden

  • Een schuifdeur, enkel of dubbel en met of zonder glaswanden

Maar ook is de prijs afhankelijk van het glas dat je uitkiest voor je deur, welke deurgreep je het mooiste vindt en uiteraard de kleur.
Je kunt bij ons kiezen voor een zwarte deur, maar wat denk je van brons, wit of goud? In onze webshop heb je de keuze uit maar liefst 12 kleuren!

Om een prijs van een stalen binnendeur te berekenen, kunnen wij je een indicatie geven dat onze op maat gemaakte deuren vanaf 1.199,- euro inclusief BTW, inmeten en montage te bestellen zijn.

Waarom kies je voor een Gers deur?

Een Gers deur wordt op maat gemaakt in onze eigen fabriek in Vlaardingen. Zo kunnen wij perfect helemaal zelf de kwaliteit van deur in de gaten houden. Als kers op de taart zijn onze prijzen van de deuren inclusief inmeten en montage. Geen verborgen kosten en geen gedoe. Kortom, de kosten van het plaatsen van een binnendeur zijn bij GewoonGers altijd inclusief.

Bij ons vind je gegarandeerd een binnendeur die bij jouw stijl en portemonnee past. Bovendien staan onze experts klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuzes, zodat je jarenlang kunt genieten van je nieuwe deur.

Echte blikvangers

In onze webshop vind je zowel deuren en wanden van aluminium en glas als akoestische panelen. Staat hier niet tussen wat je zoekt? Geen probleem, wij houden wel van een uitdaging. Laat ons je wensen weten en wij zorgen voor een passende, vrijblijvende offerte.