Skip to content
GewoonGers
Voor welke ruimte in huis zoek je een deur of wand?

Stelprofiel taatsdeur

In dit artikel vertellen we je graag meer over het stelprofiel. Dit is een optie die je in de webshop kunt kiezen bij taatsdeuren. Maar waar wordt het nu precies voor gebruikt? En hoe weet je of dit bij jouw deur nodig is?

zwarte taatsdeur met glas gewoon gers

De taatsdeur is een strakke, minimalistische en een handige deur in gebruik. Mede door de minimalistische uitstraling is taatsdeur dan ook erg populair. De taatsdeur valt namelijk niet in een kozijn, maar in een afgewerkte sparing.

Maar wat als jouw sparing niet helemaal recht gestukt is of je hebt een plint in de sparing zitten? Dan heb je óf een grotere kier tussen deur en sparing óf je hebt de keuze om te kiezen voor een stelprofiel. Wist je dat GewoonGers verschillende soorten stelprofielen heeft?

stelprofiel taatsdeur stalen deur aluminium deur gewoongers binnendeur

Wat is een stelprofiel en wanneer heeft mijn taatsdeur dat nodig?

Een stelprofiel is een extra stuk profiel dat aan de zijkant van een taatsdeur wordt geplaatst. Dit doen we om verschillende redenen. Ten eerste is een stelprofiel geschikt wanneer je plinten hebt die je niet weg wilt of kunt halen. Daarnaast wordt een stelprofiel geplaatst wanneer je sparing wat verloop heeft en je wilt geen grote rand tussen deur en muur. Ten derde wordt een stelprofiel geplaatst als je bijvoorbeeld achter de deur geen ruimte hebt om de draai te maken. Door een stelprofiel wordt de deur iets smaller, waardoor de taatsdeur de draai net wél haalt.

Stelprofiel taatsdeur goud GewoonGers

Stelprofiel in de deur verwerkt

Over het algemeen worden stelprofielen voor aluminium taatsdeuren in de deur zelf verwerkt zodat je er zo weinig mogelijk van ziet. Dit profiel kan worden uitgeschoven zodat je deur bijvoorbeeld netjes afsluit rondom een plint. Hieronder kun je daar een voorbeeld van zien. De inmeter op locatie bespreekt ter plaatse de mogelijkheden en oplossingen indien nodig. Wist je dat inmeten aan huis altijd gratis is?

Liever eerst taatsdeuren in het echt bekijken?

Kom taatsdeuren uitproberen in één van onze showrooms! Zowel in Amsterdam als Vlaardingen kun je onze taatsdeuren komen uitproberen. Hier heb je geen afspraak voor nodig, maar je mag je bezoek natuurlijk altijd vooraf inplannen!

Horizontaal stelprofiel

Naast een stelprofiel dat aan de zijkant van de deur wordt geplaatst (een verticaal stelprofiel), wordt er soms ook gebruik gemaakt van een horizontaal stelprofiel. Deze zit aan de bovenkant van de deur. Een horizontaal stelprofiel wordt geplaatst wanneer je bijvoorbeeld een scheef plafond hebt of in de draai van de deur last hebt van een luchtkoker of brandmelder.

Ik vind een stelprofiel niet mooi. Wat nu?

We begrijpen dat je een stelprofiel niet zo mooi vindt. Het haalt immers wat weg van het minimalistische karakter van de taatsdeur. Daarom heeft ons technische team een taatsdeur ontwikkeld waar het stelprofiel ín zit. Hierdoor zit het stelprofiel niet vast aan de muur, maar is het vrijwel onzichtbaar in de deur verwerkt.

Wist je dat...

GewoonGers taatsdeuren op maat maakt voor jouw sparing? Wél een make-over, maar géén gedoe met een verbouwing!

aluminium taatsdeur op maat GewoonGers

Bestel eenvoudig in de webshop

Je kunt taatsdeuren ook online bestellen. Het inmeten is altijd inbegrepen bij de prijs én vrijblijvend. We nemen jouw wensen ter plaatse met je door en bekijken meteen of jouw sparing geschikt is.

Ontwerp 'm zelf

Veel gestelde vragen over taatsdeuren