Wat is een taatsdeur?

Een taatsdeur is een deur die aan de onder- en bovenkant scharniert. Hij valt niet in een kozijn, maar in een afgewerkte sparing. Je kunt ‘m daarom ook aan beide kanten openen. Welk type inrichting je ook hebt: een taatsdeur zorgt voor eenheid. Waarom? Dit en meer informatie over taatsdeuren, leggen we hier uit.

Ontwerp jouw deur

Dubbele taatsdeur vtwonen GewoonGers

Taatsdeur: een deur voor in een sparing

Een taatsdeur zit niet in een kozijn of frame, maar in een afgewerkte sparing – oftewel een deuropening. De taatsdeur scharniert op 2 plekken: aan de onderkant (in de vloer) en aan de bovenkant (het plafond of een verlaging ervan).

Stalen taatsdeur plafond scharnier GewoonGers
Dordrecht taatsdeur De Kaap GewoonGers
Stalen taatsdeur De Meent GewoonGers
Stalen witte dubbele taatsdeur GewoonGers
Stalen Taatsdeur wit De Meent GewoonGers
Witte taatsdeur met rookglas GewoonGers

Handig in gebruik

Een taatsdeur open je aan beide kanten, in tegenstelling tot een opdekdeur of stompe deur. Niet met een klink, maar gewoon met een duwtje. Daarnaast valt een taatsdeur automatisch, zachtjes achter je dicht. Geen zorgen dus over vingers die ertussen kunnen komen. De deur kun je ook vastzetten op 90 graden. Dat is fijn als je bijvoorbeeld een paar keer heen en weer moet lopen met zware boodschappen. Voordat je aan de slag gaat met de aanschaf van een taatsdeur, lees je hier wat je allemaal moet weten!

Waarom een taatsdeur?

Omdat de taatsdeur in een sparing valt in plaats van in een kozijn, is de deur écht onderdeel van het interieur. Geen onderbreking van de muur naar de deur door een kozijn, maar alleen maar oog voor de taatsdeur. En dát is wat je wilt zien natuurlijk. Daarnaast laat een taatsdeur met glas veel licht door. Zeker omdat hij vaak tot aan het plafond loopt. Een taatsdeur laat de aangrenzende ruimtes met elkaar communiceren. Zo lijkt je huis groter dan wanneer je een dichte binnendeur plaatst. En niet onbelangrijk: het is een unieke blikvanger en áltijd een goede binnenkomer.

Wat is een taatsdeur?

Een taatsdeur valt niet in een kozijn, maar in een afgewerkte opening. De taatsdeur scharniert in vloer en plafond. Bekijk deze video voor alle informatie over de taatsdeur!

Waarom een taatsdeur bij GewoonGers?

Naast bovenstaande redenen om een taatsdeur te nemen, zijn er ook voordelen om bij GewoonGers te kijken voor een taatsdeur. Heb je vloerverwarming? Geen zorgen. GewoonGers heeft een uniek scharniersysteem, waarbij we maar 8 millimeter de vloer in hoeven. Vloerverwarming is dus geen belemmering. Daarnaast wordt élk product van GewoonGers op maat gemaakt. We komen dus altijd eerst bij je inmeten. De prijzen op de site zijn inclusief inmeten én monteren. Jij kiest je deur uit, wij doen de rest.

Waarom een GewoonGers deur?

 • Perfect op maat gemaakt

  Iedere woning is anders. Daarom worden álle producten van GewoonGers per bestelling helemaal op maat gemaakt. Altijd. Dat is wel zo speciaal.
 • Gemaakt in eigen fabriek

  Van schets tot afwerking: het hele productieproces vindt plaats in onze eigen werkplaats. Zo waarborgen we de kwaliteit die we beloven en heb je altijd één aanspreekpunt.
 • Inclusief inmeten en monteren

  Het inmeten én de montage is altijd bij de prijs inbegrepen. Je hoeft dus geen rekening te houden met extra kosten achteraf. Wij leveren door heel Nederland voor een vast tarief.

FAQ

 • Ik wil een taatsdeur. Hoe werkt dat?

  Natuurlijk wil je een taatsdeur! Ze zijn ontzettend handig en trendy. Voordat je een taatsdeur aanschaft, zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. Lees alles wat je moet weten over stalen taatsdeuren. Of lees meer over hoe je een taatsdeur van GewoonGers kunt bestellen.

 • Kan een taatsdeur in combinatie met vloerverwarming?

  In 99% van de gevallen is vloerverwarming geen probleem voor ons. Het taatssysteem voor onze deuren is een opbouwsysteem. Dat wil eigenlijk zeggen dat het grootste gedeelte van het scharnier in de deur verwerkt zit. Voor het taatssysteem plaatsen we twee schroefjes in de vloer. Hiervoor hoeven wij slechts 8 millimeter diep de vloer in.

 • Waar zit het scharnier bij een taatsdeur?

  Het scharnier van een taatsdeur bevindt zich in de vloer en het plafond. Hierdoor is een kozijn niet nodig én kan de deur naar twee kanten open. De breedtemaat van je deur heeft echter invloed op de afstand van het scharnier tot aan je muur. In dit artikel over het scharnier van een taatsdeur willen we je daar graag meer over vertellen.

 • Valt een taatsdeur automatisch dicht?

  Ja, een taatsdeur valt áltijd zachtjes achter je dicht. Je kunt ‘m ook aan beide kanten op 90 graden open zetten. Handig voor de zware boodschappen!

 • Moet mijn deuropening of sparing aangepast worden voor een taatsdeur?

  Nee hoor, wij passen onze deur gewoon aan op de beschikbare ruimte. Alle deuren worden namelijk per bestelling op maat gemaakt. Wel moeten de vloer, de wanden en het plafond volledig klaar zijn voordat het inmeten plaatsvindt. Deze afwerkingen kunnen namelijk invloed hebben op de maatvoering van je deur. Zo zorgen we dat alles precies past!

 • Ik heb plinten, maar wil een taatsdeur. Hoe ga je daarmee om?

  Bij opstaande plinten krijgen wij vaak de vraag hoe we de taatsdeur daarop aanpassen. Je wilt natuurlijk geen grote kieren tussen de wand en deur. We beschikken over extra stelprofielen in hetzelfde materiaal als de deur. Deze zitten in de deur verwerkt en maken we op maat aan de hand van de afmetingen van je plint. Hierbij hoef je dus geen rekening te houden met het verwijderen van aanwezige plinten. Ben je benieuwd naar hoe dit eruitziet? Vraag het één van onze collega’s of kom eens langs in een van onze showrooms.

 • Ik heb een bovenlicht. Wat zijn de opties?

  Kies je ervoor om je stalen kozijn met bovenlicht te verwijderen, dan heb je meerdere keuzes. Ten eerste kan je het bestaande kozijn vervangen door een nieuw kozijn, zonder bovenlicht. Wist je dat GewoonGers dit voor je kan doen, zonder beschadigingen aan vloer en muur? Daarnaast kan je jouw stalen kozijn met bovenlicht verwijderen en de muur af (laten) stuken. Je hebt daarna ook de keuze om een taatsdeur of schuifdeur te plaatsen. Lees meer over het verwijderen van een bovenlicht.

 • Ik wil een deur tot het plafond, kan dat?

  Dit kan! Het is alleen mogelijk wanneer je een sparing tot aan het plafond hebt óf het oude kozijn wordt verwijderd. Standaard kozijnen zijn namelijk vaak voorzien van een bovenraampje en dorpel. De dorpel bovenin heeft de functie om het kozijn bovenin op de juiste afstand te houden. Wanneer je deze verwijdert, zal het kozijn instabiel worden en dus niet meer geschikt zijn om een deur in te plaatsen. Wij kunnen je kozijn met bovenraampje vervangen voor een deur met kozijn! Je vindt deze deur terug in de webshop (of lees meer over de opdekdeur met kozijn). Als je al een sparing hebt tot aan het plafond, kun je ook kiezen uit een taatsdeur, schuifdeur en deur met kozijn.