Skip to content
GewoonGers
Voor welke ruimte in huis zoek je een deur of wand?
Terug

2 mei, 2024 Advies | Akoestische panelen | Wooninspiratie

Waar kun je akoestische panelen toepassen?

Akoestische panelen van GewoonGers zijn net een tikje anders dan de varianten die je misschien al kent. De bekendste akoestische wandpanelen zijn natuurlijk de varianten met hout en zwart vilt, maar heb je de kleuren in onze webshop al eens bekeken? Voor iedere woonstijl is er wel een passende kleur en afwerking, maar voor welke woonruimte zijn akoestische panelen nu geschikt? Oftewel: waar hang je akoestische panelen? Hieronder lees je meer.

lattenwand beige akoestisch paneel wanddecoratie behang GewoonGers wandpaneel woonkamer lattenwand beige akoestisch paneel wanddecoratie behang GewoonGers wandpaneel woonkamer

Waar plaats je geluidspanelen?

Allereerst zijn de akoestische wandpanelen uitermate geschikt om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwbouwwoning waar vooral harde materialen zijn toegepast zoals houten shutters, een PVC vloer en stalen deuren.

Ieder (zacht) meubelstuk, gordijn of wanddecoratie draagt bij aan een betere akoestiek. Het zachte materiaal waaruit de wandpanelen van GewoonGers zijn opgebouwd zorgt niet alleen voor een mooie uitstraling maar ook een akoestische demping.

Voorbeelden van waar je dit soort geluidspanelen kunt plaatsen zijn: achter de bank, achter het tv meubel, in de slaapkamer of werkkamer of in de buurt van de eethoek. In onderstaande slider zie je een aantal voorbeelden van woningen waar akoestische panelen op verschillende manieren zijn toegepast.

vtwonen GewoonGers akoestische panelen lattenwand
wandpaneel lattenwand koper koperkleurig latjes DIY binnenkijken hal kapstok GewoonGers
lattenwand akoestisch paneel suede binnenkijken DIY wanddecoratie Gewoon Gers
Gewoon gers akupanel lattenwand akoestiek verbeteren geluiddemping akoestisch paneel vtwonen

Akoestische panelen tegen plafond

Wil je een knusse zithoek creëren of de geluidsdemping naar een hoger niveau tillen? Dan kun je natuurlijk ook akoestische panelen toepassen tegen het plafond. Hou er hierbij wel rekening mee dat onze panelen een lengte hebben van 268 centimeter en je waarschijnlijk panelen tegen elkaar aan moet leggen om de gewenste lengte te kunnen overbruggen. Hierdoor zul je altijd een klein naadje blijven zien waar de panelen elkaar raken. Natuurlijk kun je de akoestiek in de zithoek óók verbeteren door akoestische panelen aan de muur (achter de bank) te bevestigen én door eventueel te combineren met een mooi vloerkleed.

c

Wandpanelen in het interieur verwerken

Natuurlijk kun je een aantal wandpanelen aanschaffen en aan de muur bevestigen, maar wist je dat je hier veel meer mee kunt? De vilten panelen zijn ontzettend makkelijk op maat te snijden met een scherp mesje, veel gereedschap heb je dus niet nodig. Het lichte gewicht van de panelen maakt ook dat je ze met gemak aan kunt brengen op verschillend meubilair. Akoestische panelen in de garderobe zien we ook steeds vaker terug.

Daarnaast kun je dit soort akupanelen ook verweken als kunstwerk op de muur. Kies bijvoorbeeld voor een echte blikvanger, zoals een akoestisch paneel metallic champagne of een beige wandpaneel met de uitstraling van luxe textiel. Plaats ze op de muur en lijst ze rondom in met behulp van ons aluminium eindprofiel of houten latten rondom. Je maakt hiermee als het ware een baklijst.

interieur inspiratie stalen deur en akupanel lattenwand wand decoratie GewoonGers
Akoestische panelen vtwonen GewoonGers

Akupanelen showroom

Wil je het materiaal van de akoestische panelen eerst in het echt beoordelen, dan kun je natuurlijk online een kleurstaal bestellen. Maar we vinden het natuurlijk nog veel gezelliger als je één van onze showrooms bezoekt. Alle akoestische panelen zijn te bekijken bij GewoonGers Amsterdam en bij GewoonGers Vlaardingen. Wist je dat ons filiaal in Amsterdam 7 dagen per week geopend is?

Ook kun je bij ons terecht voor gericht advies van één van onze specialisten. Maak een afspraak of loop gewoon gezellig even binnen.

Lattenwanden oftewel akoestische panelen van GewoonGers

In onze webshop vind je zowel deuren en wanden van aluminium en glas als akoestische panelen. Staat hier niet tussen wat je zoekt? Geen probleem, wij houden wel van een uitdaging. Laat ons je wensen weten en wij zorgen voor een passende, vrijblijvende offerte.

Bekijk ook eens