Skip to content
GewoonGers
Voor welke ruimte in huis zoek je een deur of wand?
Terug

20 juli, 2023 Wooninspiratie | Deuren | Glassoorten

3x 5 kastruimtes met metalen deuren

Tijdens het inrichten van een (nieuwbouw)woning wordt de deur tussen hal en woonkamer vaak vervangen. Bijvoorbeeld voor een moderne taatsdeur of een deur met kozijn tot plafond. Maar wist je dat je andere deuren in huis hier ook perfect op kunt afstemmen? Natuurlijk biedt helder glas niet altijd de beste oplossing, maar wat dacht je van een stalen deur met matglas of eventueel voorzien van plaatmateriaal? In onderstaand artikel wil ik je graag een aantal voorbeelden laten zien, scroll snel verder!

GewoonGers stalen deur met glas kopen zonder kijken GewoonGers stalen deur met glas kopen zonder kijken

Glazen deur voor de trapkast

Ok, een glazen deur voor de voorraadkast is misschien niet de eerste oplossing die je te binnen schiet. Daarom willen wij je graag inspireren. In veel woningen is de deur voor de trapkast namelijk nét zo aanwezig in de woonkamer als de deur naar de hal. Waarom zou je de uitstraling van die deur dan niet afstemmen op de gangdeur?

Er zijn hele mooie oplossingen voor aluminium deuren voor de trapkast, zoals je hier kunt zien. Kies bijvoorbeeld voor matglas in witte, grijze of bronzen tint.

bronzen kastdeur brons glas gewoon gers

Glazen deur voor de inloopkast

Heb je een mooie inloopkast? Dan is het soms gewenst om deze af te kunnen sluiten om de boel een beetje stofvrij te houden óf om bijvoorbeeld de kat tussen je truien weg te kunnen houden. De deuren worden altijd op maat gemaakt, zijn inclusief soft-close en nemen weinig ruimte in bij openen en sluiten. Dat zijn (onder andere) de voordelen van een schuifdeur. Bekijk hier 5 situaties waarbij een glazen deur is gebruikt voor de inloopkast.

zwarte schuif deur met glas gewoongers
kopen zonder kijken schuifdeur melkglas
appartement schuifwand taatsdeur gewoongers
stalen deuren inloopkast gewoongers
GewoonGers dubbele schuifdeur rookglas

Aluminium deur voor de meterkast

Het inrichten van het interieur beperkt zich niet alleen meer tot de keuken en de woonkamer. De gang krijgt hierin een steeds belangrijkere rol. Het is het visitekaartje van je woning! Als je dan toch lekker bezig bent met het veranderen van het interieur, denk dan bijvoorbeeld ook eens aan het matchen van je deur van de meterkast met de rest van je deuren. Zo kan een deur met aluminium beplating bijvoorbeeld perfect aansluiten op de rest van je deuren. Hieronder 5 deuren met aluminium plaatmateriaal. Wil je dit materiaal liever in het echt zien? Kom gezellig langs bij GewoonGers Vlaardingen of GewoonGers Amsterdam.

aluminium kast deur trapkast vtwonen
kozijn zwart schilderen gewoon gers
bronzen stalen deur trapkast gewoongers
licht grijze binnendeur GewoonGers
stalen deur in hout kozijn gewoongers

Het effect van rookglas

Welk type glas voor een stalen deur?

Of je voor jouw woning nu kiest voor een stalen deur of aluminium deur, het type glas is bepalend voor de uitstraling van jouw deur. Kies je bijvoorbeeld voor een stalen deur met rookglas, dan zal de uitstraling iets donkerder zijn en zal de grens tussen de twee ruimtes duidelijker zijn. Kies je voor een deur met zo veel mogelijk helder glas? Dan bevordert dit natuurlijk de lichtinval in de ruimte. Heb je een beetje hulp nodig? Lees onze keuzehulp eens door.

stalen deur geribbeld glas GewoonGers
Inmeten en advies aan huis GewoonGers stalen deuren en wanden

Gratis advies aan huis

Enthousiast geworden over onze deuren? Dat vinden we gers! Wist je dat we gratis thuis langskomen voor advies? Zijn de wensen helder, dan nemen we gelijk de maten op. Daarna heb je nog alle tijd om te bedenken of je over wilt gaan tot het bestellen van jouw nieuwe deuren.

Maak jouw gratis afspraak

Team Gers
Geschreven door

Lisa van Sintmaartensdijk

Lees meer over Lisa