Wat is een opdekdeur?

Als je een bestaand kozijn hebt en wilt weten wat voor deur je daarin hebt, heb je 2 mogelijkheden. Er zijn opdekdeuren en stompe deuren. Een opdekdeur is een binnendeur die gedeeltelijk over het kozijn heen valt. Een stompe deur is een deur die volledig in het kozijn valt. Je kunt zelf gemakkelijk zien welke deur je hebt. Hoe je dit doet en meer, vind je in dit artikel.

Ontwerp jouw deur

binnenkijken opdekdeuren woonkamer gewoongers

Opdekdeur: een deur voor in het kozijn

Het kozijn is het frame van de deur en houdt via scharnieren de opdekdeur vast. Een opdekdeur valt gedeeltelijk óver het kozijn heen. Hierdoor zijn de naden tussen de deur en het kozijn niet zichtbaar en steekt de deur een stukje uit ten opzichte van het kozijn. De meeste nieuwere huizen hebben opdekdeuren. Opdekdeuren laten namelijk minder tocht door dan stompe deuren én ze zijn makkelijker te plaatsen.

Wat is een opdekdeur?

Het verschil tussen een opdekdeur en stompe deur

Hoewel beide deuren in een kozijn geplaatst worden, zit er een verschil tussen opdekdeuren en stompe deuren. Een stompe deur valt, in tegenstelling tot een opdekdeur, volledig ín het kozijn. De zijkanten van een stompe deur zijn dus vlak. Je ziet de naden tussen de deur en het kozijn zitten.

Opdekdeur of stompe deur

Wist je dat...

GewoonGers opdekdeuren en stompe deuren op maat maakt voor je bestaande kozijn? Wél een make-over, maar géén gedoe met een verbouwing! Bekijk hier meer over onze stalen opdekdeuren.

Waarom een GewoonGers deur?

  • Perfect op maat gemaakt

    Iedere woning is anders. Daarom worden álle producten van GewoonGers per bestelling helemaal op maat gemaakt. Altijd. Dat is wel zo speciaal.
  • Gemaakt in eigen fabriek

    Van schets tot afwerking: het hele productieproces vindt plaats in onze eigen werkplaats. Zo waarborgen we de kwaliteit die we beloven en heb je altijd één aanspreekpunt.
  • Inclusief inmeten en monteren

    Het inmeten én de montage is altijd bij de prijs inbegrepen. Je hoeft dus geen rekening te houden met extra kosten achteraf. Wij leveren door heel Nederland voor een vast tarief.