Skip to content
GewoonGers
Voor welke ruimte in huis zoek je een deur of wand?

Stalen kozijnen verven

Hoe doe je dat?

Gers, je gaat aan de slag met het verven van je kozijn. Goed idee! Want op deze manier kun je je eigen kozijn helemaal afstemmen op de rest van het interieur óf op je nieuwe GewoonGers-deur. We leggen je hier graag uit hoe je dit het beste aanpakt. In 10 stappen heb jij je kozijn helemaal een verse verflaag gegeven zonder belangrijke dingen over het hoofd te zien.

vtwonen grijze stalen deur met glas gewoongers

Stalen kozijn verven: welke verf gebruik je?

Allereerst kijk je naar de kleur waarin je het stalen kozijn wilt hebben. Wordt het een nieuwe verflaag in het wit of haal je een stalen deur in huis en wil je het kozijn in dezelfde kleur als de deur? In dat laatste geval schieten we je graag te hulp. GewoonGers biedt verfsets aan in alle kleuren die in de webshop verkrijgbaar zijn (maar liefst 11 kleuren!). De verfsets zijn zo samengesteld dat je in één pakket alles hebt wat je nodig hebt. Ook is de kleur speciaal gemengd om zo goed mogelijk te matchen bij de poedercoat afwerking van jouw nieuwe deur.

Stalen kozijnen verven

GewoonGers deuren voor het bestaande kozijn zijn ideaal. Zonder verbouwen een compleet andere uitstraling thuis. Maar... wat doe je met je kozijn? Verven kan een hele mooie oplossing zijn!

 1. Reinig het kozijn eerst
  Haal alvast wat vuil weg, zodat je dit straks niet ín het kozijn schuurt. Benodigdheden: ontvetter (zoals allesreiniger) en doekje.

 2. Schuur het kozijn
  Dit doe je om beschadigde delen en vuil van het kozijn weg te schuren. Benodigdheden: schuurpapier met korrel van ongeveer 180-320. Dit type korrel is geschikt voor het opschuren van verflagen én het schuren tussen verflagen in. 

 3. Reinig het stalen kozijn weer
  Zo verf je straks niet over de stof van het schuren heen. Benodigdheden: ontvetter (zoals allesreiniger) en doekje.

 4. Plak het werkgebied af
  Voor een éxtra strak resultaat. Benodigdheden: schilderstape.

 5. Breng een laag primer op
  Dit zorgt voor een sterke basis voor de laklaag. Benodigdheden: primer voor stalen oppervlakten, kwast en/of roller. De GewoonGers verfset bevat o.a. 500ml primer voor stalen oppervlakten.

 1. Laat de verf drogen
  Benodigdheden: Netflix en een zak chips.

 2. Schuur het kozijn opnieuw
  Voor een éxtra mooi resultaat haal je eventuele vuiltjes en stof nog weg. Benodigdheden: schuurpapier met korrel van ongeveer 180-320. Dit type korrel is geschikt voor het opschuren van verflagen én het schuren tussen verflagen in. 

 3. Breng een verflaag aan
  Voor het allerbeste resultaat kies je voor een kwast én roller, omdat je met de roller de verf beter verspreidt. Benodigdheden: matte lakverf, kwast en/of roller. De GewoonGers verfset bevat 500ml matte lak wat geschikt is om een oppervlakte van ongeveer 6m² te kunnen verven.

 4. Optioneel: wil je nog een tweede verflaag? Schuur het oppervlakte licht op en breng een tweede laag aan
  Voor als je nog wat onregelmatigheden ziet. Benodigdheden: schuurpapier met korrel van ongeveer 180-320. Dit type korrel is geschikt voor het opschuren van verflagen én het schuren tussen verflagen in. Verder: matte lakverf, kwast en/of roller.

 5. Je bent klaar!
  Geniet van je gers geschilderde kozijn!

Veel gestelde vragen over kozijnen verven