Skip to content
GewoonGers
Voor welke ruimte in huis zoek je een deur of wand?

Wat is een schuifdeur?

Een schuifdeur is een deur die je niet draait, maar schuift. In oudere huizen vind je vaak een schuifdeur, en hij komt weer helemaal terug. Wat de voordelen van een schuifdeur zijn en waar je zo’n deur kunt plaatsen, lees je hier.

stalen schuifdeuren keuken woonkamer GewoonGers

Een schuifdeur voor de juiste ruimte

De moderne, industriële schuifdeur wordt steeds populairder. Een schuifdeur draait niet: je schuift ‘m open. Een schuifdeur is ideaal  als roomdivider of wanneer je ruimte het niet of nauwelijks toelaat om een draaideur te plaatsen. Plaats ‘m bijvoorbeeld voor je kledingkast of tussen de hal en je woonkamer als je een smal appartement hebt. Daarnaast kun je 'm in het midden van je kamer plaatsen om een kamer en suite te creëren. Of wanneer je een schuifdeur, of dubbele schuifdeur, gewoon mooi vindt in je huis!

Verschillende ophangsystemen voor de schuifdeur

Er zijn verschillende manieren om je schuifdeur op te hangen. Ten eerste kun je de rails van de schuifdeur tegen de muur aan plaatsen. Dit is handig wanneer je sparing onder het plafond valt en je daar een passende deur voor wilt. Ten tweede kun je de rails aan het plafond hangen. Wanneer je een sparing tot aan je plafond hebt of je je sparing groter wilt laten lijken, is dit een goed systeem.

Voordelen van een schuifdeur

Een schuifdeur van glas laat veel licht door. En omdat je er doorheen kunt kijken, lijkt je ruimte groter. Met een schuifdeur heb je ook geen drempel nodig, waardoor 2 ruimtes écht in elkaar overlopen. Wanneer je een relatief kleine ruimte hebt, en een scharnierdeur (zoals een opdekdeur of taatsdeur) te veel ruimte inneemt, is een schuifdeur de geschikte oplossing. Let op: je moet wel voldoende ruimte náást de schuifdeur hebben, zodat je hem kunt openen (wel zo handig).

Waarom een schuifdeur bij GewoonGers?

  • Bij GewoonGers wordt je deur altijd met rails én softclose gemonteerd. Boos de deur dichtgooien maakt dus geen indruk.

  • Omdat er geen rails op de vloer nodig is bij een GewoonGers schuifdeur, betrek je de 2 aansluitende kamers nóg meer bij elkaar.

  • Door de handige hendel kan een GewoonGers schuifdeur helemaal open. Dit in tegenstelling tot de meeste schuifdeuren, die door de hendel gedeeltelijk in de deuropening blijven hangen.

  • En wist je dat GewoonGers je schuifdeur altijd op maat maakt én voor je monteert, voor de vaste prijs die je op de website vindt?

vtwonen keuken schuifdeur gewoongers

Wist je dat...

GewoonGers stalen schuifdeuren op maat maakt? Wél een make-over, maar géén gedoe met een verbouwing! Bekijk onze schuifdeuren in een van onze showrooms.

Bekijk onze showrooms

Veel gestelde vragen over schuifdeuren