15 november 2017

Donatie Spring Foundation Vlaardingen

Omdat GewoonGers een prachtige vestiging in Vlaardingen heeft kunnen realiseren, vinden wij dat we ook wel wat terug mogen doen voor deze stad. Eén van de organisaties die sociale armoede bestrijd in Vlaardingen is Spring Foundation. Met de hulp van sponsors, vrijwilligers en bedrijven helpen zij gezinnen die het momenteel minder goed hebben aan middelen om het leven iets aangenamer te maken. Denk bijvoorbeeld aan kleding, jassen, schoenen, boeken en speelgoed voor kinderen, maar ook het inrichten van leerruimtes met bureaus in een openbare ruimte. Verder is het organiseren van activiteiten zoals een dagje pretpark of zelfs een bezoek van Sinterklaas aan huis onderdeel van de werkzaamheden van Spring Foundation. Het is eigenlijk te veel om op te noemen wat Spring Foundation Vlaardingen allemaal doet. Wat belangrijk is, is dat er zo veel mogelijk wordt gedaan en dat alles recht vanuit het hart komt! Om iedereen op de hoogte te houden van wat ze ondernemen binnen deze organisatie is er zowel een Facebookpagina als website online. Neem eens een kijkje, of beter nog: Misschien heb je wel een zak kleding of speelgoed staan voor het goede doel. Via Spring Foundation komt dit goed terecht bij degenen die het echt nodig hebben.

Rond deze tijd van het jaar is het opstellen van verlanglijstjes een dagelijkse bezigheid onder kinderen. Speelgoed, snoepgoed, boeken, films. Alles komt op het lijstje terecht. Op een dag kwam een verlanglijstje van een basisschoolkindje bij Spring Foundation terecht. Hier stond een wel heel opmerkelijke wens op vermeld, namelijk, een nieuwe tandenborstel en tandpasta.

Bij GewoonGers moesten we toch bekennen dat we dit nog nooit op iemands verlanglijstje hadden zien staan. Dit moet dan toch een teken zijn dat er ernstig tekort is aan dit soort producten.

GewoonGers besloot op deze wens in te spelen. Wij doneerden daarom 600 tandenborstels voor zowel kinderen als volwassenen en 1200 tubes tandpasta. Deze middelen moeten voor iedereen beschikbaar zijn en we zijn voornemens om nog veel actiever betrokken te raken bij dergelijke inzamelacties en activiteiten!