21 december 2017

Verzorgde maaltijd in de Pauluskerk, Rotterdam

Eethuis is een onderdeel dat wordt verzorgd in de Pauluskerk. Dit vindt plaats op iedere maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Op deze avonden kunnen degenen die hier behoefte aan hebben een goede maaltijd krijgen voor één euro. Deze maaltijd wordt genuttigd in de gezamenlijke ruimte van de Pauluskerk. Op woensdagen is er ruimte voor vrijwilligers en bedrijven om een maaltijd te verzorgen of te leveren zodat de bezoekers op iedere doordeweekse dag iets te eten kunnen krijgen. De maaltijden die op woensdag worden geserveerd zijn gratis voor degenen die dit nodig hebben. Dit keer waren GewoonGers en ESD Systeemwanden aan de beurt.

De koude Decembermaand vraagt om een warme maaltijd! Om de bezoekers van de Pauluskerk te helpen opwarmen brachten GewoonGers en ESD Systeemwanden heerlijke, huisgemaakte, verse soep. Ewrtensoep vol groenten, rookworst en vlees en tomaten-groentensoep vol verse groenten. In totaal brachten we 25 liter soep naar de Pauluskerk.

Om 17.30 uur gingen de deuren open voor de bezoekers die behoefte hadden aan een kop soep (of twee).

De hele dag hebben de dames van 'de catering' besteed aan het maken van verse soep uit eigen keuken. Dat is en blijft toch het allerlekkerst en gezondst!

De tafels waren gedekt en voorzien van een flinke mand stokbrood. Toen de bezoekers eenmaal binnendruppelden was het opscheppen geblazen voor ons! Met kommen tegelijk werd de soep op tafel gezet en met smaak opgegeten. Ronde 2, 3 en 4 volgden al snel voor sommigen.

Na afloop deelden we oliebollen uit aan iedereen die had meegegeten en op latere tijdstip nog binnenliep voor een kop koffie of thee. Deze vielen goed in de smaak. Met krenten, zonder krenten, met of zonder poedersuiker het kon allemaal en eerlijk is eerlijk: deze lekkernij is kenmerkend voor december en daar mag iedereen van meegenieten.

Hopelijk zijn er meer bedrijven en vrijwilligers die dit soort acties het hele jaar door willen ondernemen. Het heeft onze ogen in elk geval geopend en ons doen beseffen dat zelfs in Nederland veel mensen hun leven doorbrengen op straat in armoede. Wij willen meewerken aan meer inzamelingsacties en maaltijdacties, want die zijn ook tijdens de rest van het jaar hard nodig.