15 december 2017

Kerstactie voedselbank 2017

Op de één of andere manier komt in de decembermaand nog meer aan het licht dat er armoede heerst. Niet alleen in het buitenland, maar ook recht onder onze neus in ons eigen landje. Juist omdat de decembermaand een vrolijke en feestelijke maand behoort te zijn, zet dit mensen aan om iets extra's te doen. Voor sommige mensen in Nederland is het helemaal niet vanzelfsprekend om Sinterklaas of Kerst te kunnen vieren met lekker eten en cadeaus. GewoonGers en ESD Systeemwanden wilden een steentje bijdragen en stelden daarom leuke, lekkere, maar ook nuttige kerstpakketten samen voor de Voedselbank in Vlaardingen.

In de afgelopen week was de productieruimte van ESD Systeemwanden en GewoonGers een grote chaos. Langzaam maar zeker werden alle producten voor in de kerstpakketten geleverd en werd de loods steeds voller en voller.

Zodra alles geleverd was, moesten we natuurlijk flink aan de bak. Dozen vouwen, kerstpakketten samenstellen, dozen vullen en de complete kerstpakketten gereedmaken voor vervoer naar de Voedselbank in Vlaardingen. Zo'n 150 kerstpakketten zijn afgeleverd en worden komende week uitgedeeld aan de cliënten. De kerstpakketten bevatten lekkers zoals koekjes, chocolademelk en slagroom maar ook nuttige producten zoals tandenborstels, tandpasta, douchegel en wasmiddel voor kleding.

Hopelijk kunnen we de feestdagen voor de cliënten middels deze kerstpakketten iets opvrolijken.

De wens is om in de toekomst meerdere acties op poten te zetten. Niet alleen in de feestmaand, maar het hele jaar door. Indien je hieraan mee wilt doen, ons wilt helpen, iets wilt sponsoren of je ideeën met ons wilt delen. Neem dan telefonisch contact met ons op.