De Meent: het bier

De Meent is een heerlijk volle Vermont Pale Ale. Door het ingrediënt haver is het bier troebel en heeft De Meent een volmondige structuur. De vijf hopsoorten zorgen ervoor dat het bier boordevol tropische aroma’s zit. Een frisse en fruitige smoothie met een licht bittere afdronk.

Ingrediënten: water, pils, caramel, oat, corn, oat flakes malts; suger; premiant, saaz, simcoe, mosaic, citar hops; top fermenting yeast.

Aanbevolen drinktemperatuur: 7℃. Koel en donker bewaren. Drink verantwoord. Geen statiegeld. Recyclebaar. Bevat gluten.

De Meent: de straat

De Meent is een gezellige winkelstraat in Rotterdam centrum. Met het woord ‘meent’ of ‘brink’ werd vroeger een ‘gemeenschappelijke weide’ bedoeld. Vanaf de 15de eeuw werden er op de Meent namelijk beestenmarkten gehouden. In 1913 werd een deel van de volkswijk rondom De Meent gesloopt om plaats te maken voor een stadhuis en postkantoor.

Na het bombardement op 14 mei 1940 bleef er weinig van De Meent over. In de jaren 50 werd de straat opnieuw opgebouwd, waarna er steeds meer winkels en restaurants ontstonden. Bekende gebouwen in de straat zijn het gebouw van Brasserie Dudok en het Minervahuis. Hoewel het Minervahuis flink beschadigd was door het bombardement, is het gerestaureerd  in zijn oorspronkelijke staat.

Vanaf 2000 staat De Meent bekend als een bekende en zelfs chique winkelstraat. In de zomer zie je door de gehele straat gevulde terrassen.

De Meent: het model

GewoonGers heeft 3 voorgeselecteerde glasindelingen: De Kaap, De Blaak en De Meent. 

De Meent heeft 4 gelijke glasindelingen. De 3 deellijnen delen de aangrenzende ruimtes net wat meer op.