Waar zit het scharnier bij een taatsdeur?

Het scharnier van een taatsdeur bevindt zich in de vloer en het plafond. Hierdoor is een kozijn niet nodig én kan de deur naar twee kanten open. De breedtemaat van je deur heeft echter invloed op de afstand van het scharnier tot aan je muur. Hierdoor verandert ook de afmeting van je deuropening. Hoe breder je deur: hoe verder het scharnier van de muur af wordt geplaatst. Dit is om de deur in balans te houden.

Ontwerp jouw deur

Deurbreedtes en scharnierposities

 • Deurbreedte: 1100 millimeter

  Hart scharnierpunt: 110 millimeter

 • Deurbreedte: 1200 millimeter

  Hart scharnierpunt: 110 millimeter

 • Deurbreedte: 1300 millimeter

  Hart scharnierpunt: 210 millimeter

 • Deurbreedte: 1400 millimeter

  Hart scharnierpunt: 310 millimeter

 • Deurbreedte: 1500 millimeter

  Hart scharnierpunt: 410 millimeter

 • Deurbreedte: 1600 millimeter

  Hart scharnierpunt: 510 millimeter

Taatsdeur technische details GewoonGers

Scharnier bij een taatsdeur

Benieuwd hoe een scharnier bij taatsdeuren er precies uitziet? We laten het je graag hieronder zien!

Taatsdeuren detailfoto stalen deuren GewoonGers
Stalen taatsdeur plafond scharnier GewoonGers
Stalen taatsdeur De Meent GewoonGers
vtwonen weer verliefd op je huis Zwarte stalen dubbele taatsdeur stalen taatsdeur
Zwart Stalen Taatsdeur GewoonGers

Onzichtbaar taatsdeur systeem

Een taatsdeur kun je aan beide kanten openen: super handig! Een taatsdeur systeem zorgt ervoor dat je taatsdeur netjes en zachtjes achter je sluit. Hoewel het taatsdeur systeem hartstikke fijn in gebruik is, wil je het liever niet zien. Daarom heeft GewoonGers een oplossing gevonden.

Aluminium taatsdeuren voor in je interieur

De aluminium taatsdeur: licht in gewicht, makkelijk in gebruik én een lust voor het oog. Omdat een taatsdeur niet in een kozijn valt, heeft het een strakke uitstraling. Een taatsdeur van GewoonGers wordt áltijd op maat gemaakt voor jouw sparing. En de montage? Die zit inbegrepen bij de prijs. Je hebt voor een taatsdeur van aluminium de keuze uit verschillende designs en indelingen. Er zit standaard een handgreep bij de deuren geleverd. Welke deur je ook kiest: het wordt een ware blikvanger voor het interieur! Dit moet je weten voordat je een taatsdeur aanschaft.

Meer aluminium taatsdeuren

Ontwerp jouw taatsdeur in onze webshop

FAQ

 • Kan een taatsdeur in combinatie met vloerverwarming?

  In 99% van de gevallen is vloerverwarming geen probleem voor ons. Het taatssysteem voor onze deuren is een opbouwsysteem. Dat wil eigenlijk zeggen dat het grootste gedeelte van het scharnier in de deur verwerkt zit. Voor het taatssysteem plaatsen we twee schroefjes in de vloer. Hiervoor hoeven wij slechts 8 millimeter diep de vloer in.

 • Valt een taatsdeur automatisch dicht?

  Ja, een taatsdeur valt áltijd zachtjes achter je dicht. Je kunt ‘m ook aan beide kanten op 90 graden open zetten. Handig voor de zware boodschappen!

 • Ik heb plinten, maar wil een taatsdeur. Hoe ga je daarmee om?

  Bij opstaande plinten krijgen wij vaak de vraag hoe we de taatsdeur daarop aanpassen. Je wilt natuurlijk geen grote kieren tussen de wand en deur. We beschikken over extra stelprofielen in hetzelfde materiaal als de deur. Deze zitten in de deur verwerkt en maken we op maat aan de hand van de afmetingen van je plint. Hierbij hoef je dus geen rekening te houden met het verwijderen van aanwezige plinten. Ben je benieuwd naar hoe dit eruitziet? Vraag het één van onze collega’s of kom eens langs in een van onze showrooms.

 • Moet mijn deuropening of sparing aangepast worden voor een taatsdeur?

  Nee hoor, wij passen onze deur gewoon aan op de beschikbare ruimte. Alle deuren worden namelijk per bestelling op maat gemaakt. Wel moeten de vloer, de wanden en het plafond volledig klaar zijn voordat het inmeten plaatsvindt. Deze afwerkingen kunnen namelijk invloed hebben op de maatvoering van je deur. Zo zorgen we dat alles precies past!