Stelprofiel taatsdeur

De taatsdeur is een strakke, minimalistische en een handige deur in gebruik. Mede door de minimalistische uitstraling is taatsdeur dan ook erg populair. De taatsdeur valt namelijk niet in een kozijn, maar in een afgewerkte sparing. Maar wat als jouw sparing niet helemaal recht gestukt is of je hebt een plint in de sparing zitten? Dan heb je óf een grotere kier tussen deur en sparing óf je hebt de keuze om te kiezen voor een stelprofiel. Wist je dat GewoonGers verschillende soorten stelprofielen heeft? Ik leg je uit wat een stelprofiel is én welke soorten wij aanbieden.

Ontwerp jouw taatsdeur

Dubbele taatsdeur De Blaak GewoonGers

Wat is een stelprofiel en wanneer heeft mijn taatsdeur dat nodig?

Een stelprofiel is een extra stuk profiel dat aan de zijkant van een taatsdeur wordt geplaatst. Dit doen we om verschillende redenen. Ten eerste is een stelprofiel geschikt wanneer je plinten hebt die je niet weg wilt of kunt halen. Daarnaast wordt een stelprofiel geplaatst wanneer je sparing wat verloop heeft en je wilt geen grote rand tussen deur en muur. Ten derde wordt een stelprofiel geplaatst als je bijvoorbeeld achter de deur geen ruimte hebt om de draai te maken. Door een stelprofiel wordt de deur iets smaller, waardoor de taatsdeur de draai net wél haalt.

Stelprofiel in de deur verwerkt

Over het algemeen worden stelprofielen voor aluminium taatsdeuren in de deur zelf verwerkt zodat je er zo weinig mogelijk van ziet. Dit profiel kan worden uitgeschoven zodat je deur bijvoorbeeld netjes afsluit rondom een plint. Hieronder kun je daar een voorbeeld van zien. De inmeter op locatie bespreekt ter plaatse de mogelijkheden en oplossingen indien nodig. Wist je dat inmeten aan huis altijd gratis is?

Maak een inmeetafspraak

Stalen taatsdeur + paneel gitzwart RAL 9005 rookglas GewoonGers
Stalen taatsdeur + paneel gitzwart RAL 9005 rookglas GewoonGers

Horizontaal stelprofiel

Naast een stelprofiel dat aan de zijkant van de deur wordt geplaatst (een verticaal stelprofiel), wordt er soms ook gebruik gemaakt van een horizontaal stelprofiel. Deze zit aan de bovenkant van de deur. Een horizontaal stelprofiel wordt geplaatst wanneer je bijvoorbeeld een scheef plafond hebt of in de draai van de deur last hebt van een luchtkoker of brandmelder.

Ik vind een stelprofiel niet mooi. Wat nu?

We begrijpen dat je een stelprofiel niet zo mooi vindt. Het haalt immers wat weg van het minimalistische karakter van de taatsdeur. Daarom heeft ons technische team een taatsdeur ontwikkeld waar het stelprofiel ín zit. Hierdoor zit het stelprofiel niet vast aan de muur, maar is het vrijwel onzichtbaar in de deur verwerkt.

Heb ik een stelprofiel nodig?

Een stelprofiel heb je nodig als je plinten hebt, wanneer er wat verloop in de sparing zit óf wanneer de taatsdeur geen draai kan maken door iets wat in de weg zit op het plafond (een rookmelder bijvoorbeeld). Twijfel je of je een stelprofiel nodig is? Geen probleem. GewoonGers kijkt dit na tijdens de inmeetafspraak en zal je hierover op de hoogte stellen. Een enkel stelprofiel kost namelijk € 175,-.

Stalen deuren taatsdeur met rookglas GewoonGers
Witte stalen deur Deur van gang naar woonkamer Gewoon Gers deur GewoonGers Taatsdeur
vtwonen Weer Verliefd op je Huis Woubrugge dubbele zwart stalen taatsdeur woonkamer naar hal GewoonGers

Wist je dat...

GewoonGers taatsdeuren op maat maakt voor jouw sparing? Wél een make-over, maar géén gedoe met een verbouwing! Bekijk hier meer over onze stalen taatsdeuren.

FAQ

 • Taatsdeuren

  • Wat is een stelprofiel?

   Een stelprofiel is een extra stukje profiel dat aan de zijkant van een taatsdeur wordt geplaatst door verschillende redenen. Ten eerste is een stelprofiel geschikt wanneer je plinten hebt die je niet weg wilt halen, of je sparing wat verloop heeft én je wilt geen grote rand tussen deur en muur. Ten tweede wordt een stelprofiel geplaatst als je bijvoorbeeld achter de deur anders geen ruimte hebt om de draai te maken.

   We begrijpen ook dat je een stelprofiel niet mooi vindt aan je muur. Wist je dat we ook stelprofielen ín de deur hebben? Zo heb je geen profiel aan je muur, maar passen we het profiel in onze deur zo aan, zodat het verloop van jouw sparing geen problemen vormt. Ben je benieuwd naar hoe dit eruitziet? Vraag het één van onze collega’s of kom eens langs in een van onze showrooms.

  • Kan een taatsdeur in combinatie met vloerverwarming?

   In 99% van de gevallen is vloerverwarming geen probleem voor ons. Het taatssysteem voor onze deuren is een opbouwsysteem. Dat wil eigenlijk zeggen dat het grootste gedeelte van het scharnier in de deur verwerkt zit. Voor het taatssysteem plaatsen we twee schroefjes in de vloer. Hiervoor hoeven wij slechts 8 millimeter diep de vloer in.

  • Wat is een taatsdeur?

   Een taatsdeur is een deur die aan de onder- en bovenkant scharniert. Hij valt niet in een kozijn, maar in een afgewerkte sparing. Je kunt ‘m daarom ook aan beide kanten openen. Lees alles over wat is een taatsdeur.

  • Ik heb plinten, maar wil een taatsdeur. Hoe ga je daarmee om?

   Bij opstaande plinten krijgen wij vaak de vraag hoe we de taatsdeur daarop aanpassen. Je wilt natuurlijk geen grote kieren tussen de wand en deur. We beschikken over extra stelprofielen in hetzelfde materiaal als de deur. Deze zitten in de deur verwerkt en maken we op maat aan de hand van de afmetingen van je plint. Hierbij hoef je dus geen rekening te houden met het verwijderen van aanwezige plinten. Ben je benieuwd naar hoe dit eruitziet? Vraag het één van onze collega’s of kom eens langs in een van onze showrooms.