Stalen kozijnen verven

hoe doe je dat?

Je hebt ervoor gekozen om je stalen kozijn te verven. Gers! Ik leg je graag uit hoe je dit het beste aanpakt. Binnen 10 stappen heb jij een vers geschilderd kozijn.

Opdekdeur met geschilderd kozijn GewoonGers

Stalen kozijn verven: welke verf gebruik je?

Allereerst kijk je naar de kleur waarin je het stalen kozijn wilt hebben. Wordt het een nieuwe verflaag in het wit of haal je een stalen deur in huis en wil je het kozijn in dezelfde kleur als de deur? Hierbij is het het handigst om bij de deurenleverancier na te gaan wat de kleur van de deur is. Als je een RAL-kleur aangeleverd krijgt, kan je deze kleur bij de bouwmarkt met behulp van de RAL kleur overnemen.

Psst.. Wist je dat GewoonGers een verfset heeft, waarin álles zit wat je nodig hebt voor het verven van jouw RAL 7021 kozijn?

Stappenplan: stalen kozijn verven

 • 1

  Reinig het stalen kozijn dat je gaat verven

  Haal alvast wat vuil weg, zodat je dit straks niet ín het kozijn schuurt. Benodigdheden: ontvetter (zoals allesreiniger) en doekje.

 • 2

  Schuur het kozijn

  Dit doe je om beschadigde delen en vuil van het kozijn weg te schuren. Benodigdheden: schuurpapier met korrel van ongeveer 180-320. Dit type korrel is geschikt voor het opschuren van verflagen én het schuren tussen verflagen in. 

 • 3

  Reinig het stalen kozijn weer

  Zo verf je straks niet over de stof van het schuren heen. Benodigdheden: ontvetter (zoals allesreiniger) en doekje.

 • 4

  Plak het werkgebied af

  Voor een éxtra strak resultaat. Benodigdheden: afplaktape.

 • 5

  Breng een laag primer op

  Dit zorgt voor een sterke basis voor de laklaag. Benodigdheden: universele primer, kwast en/of roller.

 • 6

  Laat de verf drogen

  Benodigdheden: Netflix.

 • 7

  Schuur het kozijn opnieuw

  Voor een éxtra mooi resultaat haal je eventuele vuiltjes en stof nog weg. Benodigdheden: schuurpapier met korrel van ongeveer 180-320. Dit type korrel is geschikt voor het opschuren van verflagen én het schuren tussen verflagen in. 

 • 8

  Breng een verflaag aan

  Voor het allerbeste resultaat kies je voor een kwast én roller, omdat je met de roller de verf beter verspreidt. Benodigdheden: matte lakverf, kwast en/of roller.

 • 9

  Optioneel: wil je nog een tweede verflaag? Schuur het oppervlakte licht op en breng een tweede laag aan

  Voor als je nog wat onregelmatigheden ziet. Benodigdheden: schuurpapier met korrel van ongeveer 180-320. Dit type korrel is geschikt voor het opschuren van verflagen én het schuren tussen verflagen in. Verder: matte lakverf, kwast en/of roller.

 • 10

  Je bent klaar!

  Geniet van je gers geschilderde kozijn!

Opdekdeur met U vorm handgreep GewoonGers

Bestel de GewoonGers verfset (RAL 7021) hier

FAQ

 • Ik wil mijn kozijn verven. Welke verf heb ik nodig?

  Als je een zwartgrijze deur hebt uitgekozen voor in je bestaande kozijn en je wilt je kozijn graag in dezelfde kleur hebben, dan kun je voor een GewoonGers verfset kiezen. Deze optie vink je in de webshop aan onder ‘Extra opties’ óf bestel ‘m los. Meer weten? Lees hier alles over de GewoonGers verfset.

 • Hoe staat een stalen deur in een wit kozijn?

  Als je een stalen deur in je bestaande kozijn wilt, kun je ervoor kiezen om je kozijn wit te laten óf het kozijn in dezelfde kleur als de deur te verven. Omdat het smaakgevoelig is, kunnen wij geen advies geven over wat je moet doen. Kijk vooral naar de inspiratiefoto’s om te kijken wat jij mooier vindt.

  Wil je je kozijn verven in dezelfde kleur als de zwartgrijze deur? Wij bieden een verfset aan met precies de goede kleur voor jouw kozijn. Lees meer.