Kan een stalen deur in een bestaand kozijn?

Als je al een kozijn hebt en je vindt de deur erin niet mooi meer, heb je verschillende keuzes. Ten eerste kan je jouw bestaande deur opknappen door middel van een lik verf of nieuw deurbeslag. Ten tweede kan je jouw deur vervangen door een nieuwe, vergelijkbare deur óf een stalen deur. Maar kan een stalen deur wel in een bestaand kozijn? Ik geef je hier het antwoord.

Opdekdeur met geschilderd kozijn GewoonGers

Opdekdeur en stompe deur: deuren voor in het kozijn

Het kozijn is het frame van de deur en houdt via scharnieren de opdekdeur vast. De meeste huizen bevatten alleen opdekdeuren en stompe deuren. Het voordeel van deze deuren is dat ze veel tocht tegenhouden, meer dan bijvoorbeeld taatsdeuren of schuifdeuren. 

Kan een stalen deur in een bestaand kozijn?

Een stalen deur is zwaar van gewicht, in tegenstelling tot de meeste deuren. De meeste kozijnen trekken het gewicht van een zware, stalen deur niet. Hierdoor kan een stalen níét in een bestaand kozijn. Gelukkig is er wel een oplossing om een staallook deur in jouw kozijn te laten passen. GewoonGers maakt namelijk hun deuren van aluminium. Dit materiaal is licht in gewicht én gemakkelijk in gebruik. Door het lichte gewicht van aluminium, passen deze deuren wél in jouw bestaande kozijn.

Wist je dat...

GewoonGers opdekdeuren en stompe deuren op maat maakt voor je bestaande kozijn? Wél een make-over, maar géén gedoe met een verbouwing! Bekijk onze aluminium opdekdeuren.

Bekijk een greep uit onze opdekdeuren/stompe deuren

Waarom een GewoonGers deur?

  • Perfect op maat gemaakt

    Iedere woning is anders. Daarom worden álle producten van GewoonGers per bestelling helemaal op maat gemaakt. Altijd. Dat is wel zo speciaal.
  • Alles gebeurt onder één dak

    Van schets tot afwerking: het hele productieproces vindt plaats in onze eigen werkplaats. Zo waarborgen we de kwaliteit die we beloven en heb je altijd één aanspreekpunt.
  • Inclusief inmeten en monteren

    Het inmeten én de montage is altijd bij de prijs inbegrepen. Je hoeft dus geen rekening te houden met extra kosten achteraf. Wij leveren door heel Nederland voor een vast tarief.