Kan een stalen deur in een bestaand kozijn

Eerlijk is eerlijk: standaard nieuwbouwkozijnen zijn niet altijd het mooiste onderdeel van je interieur. Dat wil echter niet zeggen dat je er helemaal niets meer mee kunt! Over de vraag of stalen deuren in je standaard kozijn kunnen worden gezet, kunnen we heel kort zijn: nee, dat kan niet. De deuren zijn te zwaar voor het bestaande kozijn, maar GewoonGers heeft een oplossing!

Wij werken namelijk met aluminium deuren. Dat is niet alleen heel makkelijk in gebruik, milieubewust en vrijwel overal te installeren. Het is ook nog eens lekker licht in gewicht waardoor jouw goede, oude kozijn gewoon kan worden hergebruikt. Zo hoef je niet te verbouwen, maar heb je in een handomdraai een hele nieuwe uitstraling in huis. Scroll verder en bekijk de resultaten bij anderen thuis!

Ontwerp jouw deur

Oók geschikt voor houten kozijnen

Heb je houten kozijnen? Ook dan passen we onze deuren hier graag op aan. Alle deuren worden per bestelling op maat gemaakt én vooraf ingemeten. Wist je dat het inmeten helemaal vrijblijvend is? Zo kunnen we samen ter plaatse beoordelen of jouw wensen te realiseren zijn en kunnen we meteen adviseren waar nodig. 

Zwart stalen opdekdeur GewoonGers stalen scharnierdeur

Aluminium deuren gezien bij vtwonen en kopen zonder kijken

GewoonGers is al een aantal jaar hoofdsponsor van het tv-programma vtwonen: Weer verliefd op je huis én is sinds een aantal jaar te zien in het programma Kopen zonder kijken. Misschien heb je onze aluminium deuren hier weleens voorbij zien komen. Logisch ook: want de make-overs moeten vaak in een vrij korte tijd plaatsvinden. Des te makkelijker is het als je bestaande kozijnen niet hoeft te verwijderen.

Bekijk de vtwonen make-overs

Bekijk de Kopen zonder kijken make-overs

Voorbeeld: hoe wordt een deur voor in je kozijn gemonteerd?

stalen deur lichtgrijs vtwonen GewoonGers
Opdekdeur GewoonGers De Blaak Spijkenisse
vtwonen bronzen deur GewoonGers interieur

FAQ

 • Kan ik een GewoonGers opdekdeur personaliseren?

  Ja, dat kan! Kijk eens in onze webshop. Je kunt hier kiezen uit verschillende kleuren, modellen (of een eigen ontwerp), deurgrepen en glassoorten. Zo vind je zeker een deur die bij jou past. Dus óók één voor je toilet, bijvoorbeeld.

 • Ik wil mijn kozijn verven. Welke verf heb ik nodig?

  Als je een deur hebt uitgekozen voor in je bestaande kozijn en je wilt je kozijn graag verven, dan kun je voor een GewoonGers verfset kiezen. Deze optie vink je in de webshop aan onder ‘Extra opties’ óf bestel ‘m los. Meer weten? Lees hier alles over de GewoonGers verfset.

 • Waarom kiezen voor een stalen opdekdeur met glas?

  Hou je van ruimtelijkheid en licht in huis? Dan is een stalen opdekdeur met glas een goede oplossing. Een glazen deur deelt namelijk je interieur op, zodat er nieuwe ruimtes ontstaan. Daarnaast behoud je door het gebruik van glas lichtinval én verlies je de volgende ruimte niet uit het oog.

 • Wat is het verschil tussen een opdekdeur en stompe deur?

  Hoewel beide deuren in een kozijn geplaatst worden, zit er een verschil tussen stompe deuren en opdekdeuren. Een stompe deur valt volledig ín het kozijn. De zijkanten van een stompe deur zijn vlak, zodat de stompe deur geheel in het kozijn kan vallen. Je ziet de naden tussen de deur en het kozijn zitten als de stompe deur in gesloten stand staat. Een opdekdeur valt óver het kozijn heen, waardoor de naden tussen deur en kozijn in gesloten stand niet zichtbaar zijn. Een opdekdeur heeft dus eigenlijk een ‘rand’ die over het kozijn heen valt. Lees meer over het verschil tussen een opdekdeur en stompe deur.

 • Hebben jullie ook deuren inclusief kozijn?

  Ja! We hebben een kozijn met opdekdeur in ons assortiment. Deze kan eventueel helemaal tot aan je plafond! Wil je hier meer over weten? Lees dan alles over het plafondhoge kozijn met deur.

 • Houden jullie ook rekening met de scharnieren in mijn kozijn?

  Voor een opdekdeur of stompe deur houden we altijd rekening met de scharnieren die al in het kozijn zitten. Het maakt dus niet uit of er 2 of 3 scharnieren in de deur zitten! Tijdens de inmeetafspraak kijken wij wat we nodig hebben voor de productie. Heb je nog geen scharnieren in je kozijn? Vink dan ‘Scharniervoorbereiding’ aan in de webshop, dan houden wij daar alvast rekening mee.

 • Ik wil een deur voor de badkamer. Wat is er mogelijk?

  Wat betreft type deur ligt het eraan wat jouw huidige situatie is én wat je wensen zijn. Wil je de deur bijvoorbeeld op slot kunnen doen? Dan heb je de keuze uit een opdekdeur of stompe deur voor het huidige kozijn óf een opdekdeur met kozijn. Verder heb je de keuze uit verschillende glassoorten, die je meer privacy bieden. Denk aan matglas of rook matglas voor gedeeltelijke privacy (hierbij zie je contouren wanneer de ruimte verlicht is en je dicht op de deur staat) of aan aluminium beplating in dezelfde kleur als het profiel voor 100% privacy. Lees het artikel Stalen wc- en badkamer deuren voor meer informatie.