Witte stalen deuren openslaand Gewoon Gers

Woontrends 2023 Wat komt er voor ons aan in het nieuwe jaar?

Tijd voor nieuwe woontrends 2023

Het is al weer oktober 2022: de woonmaand, maar voordat je het weet is het nieuwe jaar al weer aangebroken. Hoog tijd om eens wat dieper in te gaan op de woontrends die je terug gaat zien in 2023. Ik vertel je hier graag meer welke trends gaan spelen en welke rol de aluminium deuren van GewoonGers hierin kunnen spelen.

Schuifwand witte stalen schuifdeur GewoonGers

Woontrends 2023

Er zijn verschillende woontrends in 2023 die de boventoon zullen gaan voeren. Stalen deuren blijven daar natuurlijk onderdeel van maar de gekleurde stalen deuren zijn in opkomst! Het is niet langer zwart, donkergrijs of wit. Sommige trends lopen al iets langer door waardoor je ze misschien al kent, maar er zijn ook weer nieuwkomers waardoor je dus allerlei verrassende, nieuwe interieurstijlen en combinaties zult gaan tegenkomen. De woontrends die in 2023 veel gebruikt zullen worden zijn:

 • Duurzaam wonen
 • Maritiem
 • Minimalistisch modern
 • Functionaliteit en kwaliteit
 • Art Deco

Natuurlijk passen de stalen deuren van GewoonGers binnen iedere woonstijl, maar er zijn een aantal woontrends waarop we de focus willen leggen.

Bronzen ronde taatsdeur melkglas stalendeuren in 2022

Woontrend 2023: Duurzaam wonen

Duurzaamheid speelt al langer een rol in ons dagelijks leven. Er wordt steeds bewuster nagedacht over keuzes. Een duurzaam interieur brengt veel voordelen met zich mee: je draagt je steentje bij aan het milieu en een betere toekomst, het is na een bepaalde tijd goed voor de portemonnee én duurzame materialen gaan vaak langer mee waardoor je er langer van kunt genieten.

De aluminium deuren van GewoonGers kunnen daar een rol in spelen. Wist je dat aluminium keer op keer kan worden gerecycled zonder kwaliteitsverlies?

Je kunt de deuren op verschillende manieren toepassen in huis. Je kunt bijvoorbeeld een grote ruimte in huis opsplitsen door er een deur of wand tussen te zetten. Zo kun je de ruimte in huis waar je veel tijd doorbrengt, verwarmen zonder al te veel warmteverlies. Of wat dacht je van het afsluiten van de trap met een aluminium schuifdeur? Speciaal voor het tegengaan van tocht en geluid hebben we een blog geschreven. We leggen hier precies uit welke deur het beste is voor jou!

Bekijk alle aluminium deuren

Hoekwand hal stalen deuren GewoonGers

Woontrend 2023: Maritiem

De woontrend maritiem zal meer de focus leggen op kleur- en materiaal gebruik. De naam zegt het al: de kleuren zullen vooral bestaan uit blauwtinten, groen en turquoise en deze zullen veel worden gecombineerd natuurlijke materialen. Op die blauwtinten willen we toch iets dieper ingaan: want speciaal voor deze aankomende woontrend hebben wij de optie voor blauwe stalen deuren (Grijs blauw) toegevoegd aan onze webshop. Deze poedercoat afwerking is toepasbaar op alle wanden en deuren in de webshop én natuurlijk ook op de projecten naar eigen ontwerp binnen onze Onbegrensd collectie.

woon inspiratie eetkamer stalen deuren gewoongers
Dubbele schuifdeur bij trap GewoonGers Schuifdeur voor de trap

Interieurtrend 2023: Functionaliteit en kwaliteit

De afgelopen 3 jaar hebben we eens goed naar onze woning kunnen kijken. Op die manier zijn we bewuster geworden over indeling, materiaalkeuze, ruimtebesparende oplossingen én energiebesparende oplossingen. Die verandering zien we ook bij GewoonGers. Zo wordt er bijvoorbeeld eerder gedacht aan een thuiswerkplek of een ruimte waar verschillende gezinsleden apart van elkaar kunnen ontspannen (kinderen kijken tv, ouders zitten gezellig aan de eettafel). Roomdividers, stalen schuifwanden of wanden met openslaande binnendeuren van aluminium en glas bieden daarbij de ideale oplossing. Zonder al te veel ruimte op te hoeven offeren kun je één grote ruimte opsplitsen wanneer nodig. Lijkt het je interessant om hiermee aan de slag te gaan? Lees dan bijvoorbeeld eens ons blog over het inrichten van een thuiswerkplek.

vtwonen weer verliefd op je huis Zwarte stalen schuifdeur

Woontrend 2023: Art Deco

Misschien kende je deze trend allang. Hij gaat namelijk al een tijdje mee en keert steeds weer terug. Logisch ook, want deze stijlvolle woontrend mogen we niet uitsluiten. Er zijn verschillende manieren om de Art Deco trend terug te laten keren in je interieur, maar met behulp van een stalen deur is het zó makkelijk. Je creeert in de webshop van GewoonGers namelijk je eigen lijnenspel en iedere deur wordt speciaal op maat gemaakt. Kijk ook eens naar onze referenties. Misschien raak je geïnspireerd!

Bekijk dit Art Deco project

Ben je op zoek naar een andere oplossing? Dan helpen we je graag in één van onze showrooms. Je bent welkom bij GewoonGers Amsterdam of bij GewoonGers Vlaardingen. Natuurlijk kun je je ideeën ook naar ons mailen. Wij maken dan een vrijblijvende aanbieding voor je.

FAQ

 • Waarom gebruiken jullie aluminium?

  Aluminium heeft 3 voordelen: de producten zijn ten eerste demontabel. Dit is handig voor grotere projecten, want deze kunnen we op locatie in elkaar zetten. Ten tweede is aluminium licht (in gebruik), waardoor bijvoorbeeld de deur in jouw bestaande kozijn óók vervangen kan worden. Ten derde is aluminium duurzaam. Meer weten over aluminium? Lees meer over de 3 voordelen van een aluminium deur óf over een staal look deur. Ben je enthousiast? Bekijk alle zwarte aluminium deuren of alle aluminium puien.

 • Hebben jullie ook blauwe stalen deuren?

  Ïn de webshop kun je kiezen voor onze nieuwste kleur: Grijs blauw, RAL 5008. Deze donkere, diepe blauwtint sluit helemaal aan op de woontrends van 2023 en is toepasbaar op alle wanden en deuren van GewoonGers in zowel de webshop als op de projecten naar eigen ontwerp.

 • Hoe kan GewoonGers bijdragen aan een duurzaam interieur?

  Dat is op verschillende manieren uit te leggen: allereerst is aluminium een zeer duurzaam materiaal. Wist je dat aluminium keer op keer kan worden gerecycled zónder daarbij kwaliteit te verliezen? Al het resterende aluminium wordt apart gehouden in onze fabriek zodat het gerecycled kan worden. Verder is een aluminium wand of deur prettig in gebruik en een goede investering voor in je huis. Het materiaal is onderhoudsvrij en gaat lang mee. Door ergens een aluminium deur tussen te zetten, kun je er ook voor zorgen dat tocht en warmteverlies worden tegengegaan.