Taatsdeur versus schuifdeur

wat zijn de verschillen?

Twijfel je nog tussen een taatsdeur of schuifdeur? Logisch, het zijn beide deuren met vooral veel voordelen! Toch zijn er ook verschillen tussen de taats- en schuifdeur. Ik zet de verschillen op een rij, zodat jij snel weet welke deur het beste in jouw situatie past.

Dubbele schuifdeur in kastenwand GewoonGers

De taats- en schuifdeur

De taats deur en schuifdeur zijn beide geschikt voor strak afgewerkte deuropeningen zonder kozijn. Ze hebben geen kozijn nodig om te openen, waardoor de taatsdeur en schuifdeur een minimalistische en slanke uitstraling hebben. Een taatsdeur scharniert in vloer en plafond. Dit betekent dat de deur aan 2 kanten open kan. Daarnaast zet je de taats op 90 graden vast en valt de deur anders zachtjes achter je dicht.  Dit zorgt voor een gemakkelijke doorloop. De schuifdeur hangt aan een rails aan het plafond óf wand. De schuifdeur schuift langs de muur of een extra paneel. Vaak zit er softclose op de schuifdeur, wat betekent dat de deur zachtjes sluit als je ‘m dichtgooit. In enkele gevallen zit er ook softopen op de schuifdeur, waardoor je deur ook wordt afgeremd en het laatste stuk zacht schuift als je ‘m opent.

Kijk naar de ruimte om de deur heen

Vind je de taats deur én schuif deur beide mooi en twijfel je welke deur het beste bij jouw situatie past? Kijk ten eerste naar de ruimte om de deur heen. Heb je genoeg ruimte voor en achter je deur en minder náást de deur? Dan is een taatsdeur een goede optie. Heb je minder ruimte voor en achter de deur, maar wel naast de deur? Dan is de schuifdeur een handige keuze.

Taatsdeur de Kaap GewoonGers

Kijk naar het gebruik van jouw nieuwe deur

Ben jij van plan je deur veel open te houden of hou je ‘m liever dicht? Loop je er vaak doorheen of zal de deur niet vaak gebruikt worden? Dit zijn handige vragen om jezelf te stellen als je twijfelt tussen een taatsdeur en schuifdeur. Als je deur vaak open staan, als hij bijvoorbeeld onderdeel is van een wand tussen eetkamer en woonkamer, moet je er rekening mee houden dat de taatsdeur tot 90 graden opengezet kan worden. Dit betekent dat er veel ruimte voor de deur ingenomen wordt als de taats in open stand staat. Een schuifdeur neemt geen ruimte in als hij in open stand staat. Zeker als de schuifdeur in combinatie met een paneel geplaatst wordt, creëer je een open roomdivider. Hou je de deur liever in dichte stand en loop je er vaak doorheen? Dan is de taatsdeur makkelijk in gebruik: door een klein duwtje gaat de deur al open, daarnaast valt de deur zachtjes achter je dicht.

Dubbele schuifdeur 2x paneel GewoonGers
Dubbele schuifdeur 2x paneel GewoonGers