Stalen wc- en badkamer deuren

Wat is er mogelijk?

Van hal naar woonkamer zijn glassoorten zoals helder glas en rookglas populair: zo creëer je meer licht en ruimte in huis. Maar ben jij een stalen deuren fan en wil je het liefst óveral een stalen deur hebben? Dan heb je geluk: stalen deuren zijn namelijk overal toe te passen, dus óók voor het toilet en de badkamer.

Ontwerp jouw toiletdeur

Stalen deur voor de wc

Ik kan me zo voorstellen dat je liever geen helder glas in je stalen deur voor de wc wilt. Gelukkig zijn er vaak meer opties. Zo heb je bij GewoonGers de keuze uit 100% helder glas óf aluminium beplating die je 100% privacy biedt. Aluminium beplating, in dezelfde kleur als de profielen, geeft 100% privacy en geeft een industriële look aan je deur. Andere glassoorten waarnaar je zou kunnen kijken, zijn het chique matglas en rook matglas. Dit zijn glassoorten die privacy bieden, maar soms nog contouren laten zien. Dit ligt aan het licht in de aaneengesloten ruimtes én aan hoe ruim je toilet is. Hoe dichter je op het glas zit, des te meer contouren je ziet.

Stalen deuren voor badkamer en WC

Niet alleen deuren met doorzichtig glas, maar ook deuren met matglas in verschillende kleuren óf aluminium beplating behoren tot de mogelijkheden van GewoonGers. Zo zijn de deuren óók geschikt voor badkamer of toilet.

Styling Huys GewoonGers dichte opdekdeur met kozijn slot stalen wc- en badkamer deur
VTWonen GewoonGers Dichte toiletdeur aluminium

Type stalen deur voor de wc

Vóórdat je gaat kijken naar de glassoorten, is het handig om te kijken naar het type deur dat geschikt is voor jouw ruimte. De beste keuze voor een stalen wc deur is een opdekdeur of stompe deur in het bestaande kozijn (of met een nieuw kozijn). Deze deuren kan je namelijk op slot doen. Daarnaast heb je geen verbouwing nodig als er al een deur met kozijn zit! Wil je graag een taatsdeur of schuifdeur voor de wc? Besef dan dat deze deuren niet op slot kunnen. Daarnaast zit er naast of achter deze deuren altijd een kiertje, zodat de deuren ongehinderd openen. Dat betekent ook dat geluiden en geurtjes zich makkelijker verspreiden!

VTWonen GewoonGers Dichte toiletdeur aluminium
vtwonen GewoonGers stalen toiletdeur aluminium olijf groen
Stalen schuifdeuren toiletdeur lichtgrijs GewoonGers

Stalen deur of wand badkamer

De mogelijkheden van een stalen deur of wand voor de badkamer zijn eindeloos! Ten eerste is het handig om je situatie te bekijken. Zoek je een enkele deur voor de badkamer? Of zoek je een wand of pui die je badkamer scheidt van een andere ruimte, zoals de slaapkamer? Als je dat voor ogen hebt, dan weet je ook wat voor deur of wand je nodig hebt.

Voor een enkele deur geldt hetzelfde als voor de wc: met een scharnierdeur met of in het bestaande kozijn heb je het voordeel dat de deur op slot kan. Een schuifdeur en taatsdeur kunnen niet op slot én tussen deur en wand zitten kieren.

Wil je je badkamer afscheiden van een andere ruimte en staat daar nog geen muur? Dan is een roomdivider een elegante oplossing! In de pui kan je bijvoorbeeld kiezen voor een (dubbele) taatsdeur of (dubbele) schuifdeur.

Wat betreft glassoorten is het handig om na te denken of je voor ruimte wilt gaan óf voor privacy. Kies je voor ruimte, dan is een deur of wand met helder glas of rookglas een mooie keuze. Voor privacy kom je uit bij glassoorten zoals matglas, rook matglas en aluminium beplating.

Zwart stalen Schuifwand badkamer slaapkamer GewoonGers

GewoonGers: óók voor je toilet!

Zoek je een deur voor je wc? GewoonGers.

FAQ

 • Ik wil een deur voor mijn wc. Kan dat?

  Ja, GewoonGers biedt ook deuren aan die geschikt zijn voor een toilet. Denk aan toiletbeslag en matglas of aluminium beplating voor volledige privacy. Lees het artikel Stalen wc- en badkamer deuren voor meer informatie.

 • Ik wil een deur voor de badkamer. Wat is er mogelijk?

  Wat betreft type deur ligt het eraan wat jouw huidige situatie is én wat je wensen zijn. Wil je de deur bijvoorbeeld op slot kunnen doen? Dan heb je de keuze uit een opdekdeur of stompe deur voor het huidige kozijn óf een opdekdeur met kozijn. Verder heb je de keuze uit verschillende glassoorten, die je meer privacy bieden. Denk aan matglas of rook matglas voor gedeeltelijke privacy (hierbij zie je contouren wanneer de ruimte verlicht is en je dicht op de deur staat) of aan aluminium beplating in dezelfde kleur als het profiel voor 100% privacy. Lees het artikel Stalen wc- en badkamer deuren voor meer informatie.

 • Hebben jullie ook deuren inclusief kozijn?

  Ja! We hebben een kozijn met opdekdeur in ons assortiment. Deze kan eventueel helemaal tot aan je plafond! Wil je hier meer over weten? Lees dan alles over het plafondhoge kozijn met deur.

 • Kan een stalen deur in mijn kozijn geplaatst worden?

  Aangezien GewoonGers deuren van aluminium maakt, kunnen deze deuren wél in jouw kozijn geplaatst worden. Een deur van staal is namelijk te zwaar voor een bestaand kozijn. Aluminium daarentegen is licht in gewicht én duurzaam. Er is dus geen verbouwing nodig als je een stalen deur in huis wilt.

 • Past een GewoonGers deur in elk kozijn?

  In 99% van de gevallen is het kozijn geschikt voor een GewoonGers deur: of je nu een opdek kozijn of stomp kozijn hebt! Wij komen vrijblijvend bij je inmeten en kunnen je dan meteen vertellen of jouw kozijn geschikt is.

 • Zijn prijzen inclusief inmeten, leveren en monteren?

  Ja, de prijzen zijn altijd volledig inclusief. We voorzien je graag van een zo gericht mogelijke offerte zonder extra kosten achteraf.

 • Hoe weet ik of mijn kozijn geschikt is voor jullie deuren?

  In 99% van alle gevallen is een kozijn geschikt voor onze deuren. Wij produceren de deuren namelijk áltijd per bestelling op maat. Bij het inmeten bepalen wij direct of jouw kozijn geschikt is of niet. Ook kunnen we je instructies geven om het kozijn geschikt te maken indien dit (nog) niet het geval is.

  Is jouw kozijn niet geschikt en heb je wel al een aanbetaling gedaan? Dan storten we de aanbetaling binnen enkele werkdagen terug op jouw rekening.