Stalen deuren in 2022

Wat gebeurt er in 2022 met de stalen deuren?

In ons eerste blog kon je lezen hoe het de stalen deuren zou vergaan in 2021, maar wat gebeurt er allemaal in 2022? De binnendeuren van staal en aluminium deuren zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse interieur. Logisch ook, want de zwarte deuren stralen één en al luxe en ruimte uit. Tóch zien we een aantal veranderingen in de woontrends en dus ook op het gebied van stalen deuren in 2022…

Gouden stalen taatsdeur GewoonGers

Zwarte stalen deuren blijven

Goed nieuws als je ze al hebt aangeschaft: de zwarte stalen deuren blijven populair. Zwarte deuren zijn tijdloos, hebben een luxe uitstraling en zijn heel goed te combineren met verschillende woonstijlen en andere kleuren in huis. Naast de zwarte binnendeuren zal ook de witte stalen deur steeds meer toenemen in populariteit. Zwart-witte interieurs zijn namelijk weer helemaal in.

Zandvoort roomdivider wit zwart schuifdeur GewoonGers

Gekleurde stalen deuren

Er wordt weer geëxperimenteerd met kleur en daar zijn we gek op! Het lijkt misschien wat gewaagd maar ook de gekleurde stalen deuren doen hun intrede. Eind 2021 zagen wij al toename in de aanvragen voor onder andere witte stalen deuren en zelfs groene stalen deuren, maar in 2022 zijn de gekleurde stalen deuren nog meer in trek dan ooit tevoren. Ook bruintinten zijn weer helemaal terug van weggeweest en zijn eindeloos te combineren. Bijvoorbeeld met een gouden taatsdeur of bronzen deuren.

Bronzen ronde taatsdeur melkglas stalendeuren in 2022
Kopen zonder kijken seizoen 5 afl 2 GewoonGers stalen schuifdeur goud

Aluminium deuren met ronde vormen

We zien al een tijdje meer ronde vormen terugkomen in het interieur, zo ook in onze aluminium deuren. Dat kan soms een uitdaging zijn, maar niets is mooier dan een harde aluminiumsoort omtoveren in een dynamische vorm. Wat dacht je van aluminium deuren met een ronde bovenkant? Of een glaswand met ronde hoek zoals op onderstaande foto?

GewoonGers wijnkast ronde wand zwart staal

Meer functionaliteit met stalen schuifdeuren

Juist in deze tijd is het belangrijk om de beschikbare woonruimte voor verschillende doeleinden te kunnen gebruiken. Wellicht heb je een (groot) gezin, waarin eenieder behoefte heeft aan een eigen plekje óf werk je tegenwoordig (deels) thuis. Dan biedt een schuifwand van aluminium en glas wellicht de ideale oplossing om jouw keuken en woonkamer van elkaar af te sluiten zónder in te hoeven leveren op licht en ruimte.

Ook een extra kamertje of thuiswerkplek is in een mum van tijd gerealiseerd met een op maat gemaakte glaswand.

Vtwonen gouden schuifwand stalen deuren GewoonGers
stalen schuifdeur licht grijs GewoonGers

Ontwerp je eigen interieur

Dus, ga aan de slag en durf te gaan voor een kleurrijk interieur met onder andere gekleurde stalen deuren. Wees uniek, dapper en blijf vooral bij je eigen smaak want jíj moet van je interieur kunnen genieten. Binnenkijken bij verschillende woningen? Dat kan via onze inspiratiepagina. Maandelijks vind je hier nieuwe binnenkijkers.

FAQ

 • Waarom gebruiken jullie aluminium?

  Aluminium heeft 3 voordelen: de producten zijn ten eerste demontabel. Dit is handig voor grotere projecten, want deze kunnen we op locatie in elkaar zetten. Ten tweede is aluminium licht (in gebruik), waardoor bijvoorbeeld de deur in jouw bestaande kozijn óók vervangen kan worden. Ten derde is aluminium duurzaam. Meer weten over aluminium? Lees meer over de 3 voordelen van een aluminium deur óf over een staal look deur. Ben je enthousiast? Bekijk alle zwarte aluminium deuren of alle aluminium puien.

 • Ik wil een deur tot het plafond, kan dat?

  Dit kan! Het is alleen mogelijk wanneer je een sparing tot aan het plafond hebt óf het oude kozijn wordt verwijderd. Standaard kozijnen zijn namelijk vaak voorzien van een bovenraampje en dorpel. De dorpel bovenin heeft de functie om het kozijn bovenin op de juiste afstand te houden. Wanneer je deze verwijdert, zal het kozijn instabiel worden en dus niet meer geschikt zijn om een deur in te plaatsen. Wij kunnen je kozijn met bovenraampje vervangen voor een deur met kozijn! Je vindt deze deur terug in de webshop (of lees meer over de opdekdeur met kozijn). Als je al een sparing hebt tot aan het plafond, kun je ook kiezen uit een taatsdeur, schuifdeur en deur met kozijn.

 • Ik wil een eigen ontwerp deur. Kan dat?

  Ja, dat kan! Binnen onze productlijn Eigenwijs ontwerp jij je eigen deur. Je voegt zelf het aantal liggers toe, waardoor je de glasindeling zelf bepaalt. Je betaalt een toeslag van € 150,- per onderdeel voor een eigen ontwerp. Je geeft tijdens het ontwerp alvast een inschatting van de hoogte en breedte van je product. Geen zorgen: wij komen alles nog tot op de millimeter bij je inmeten.

  Zie jij het nóg iets anders voor je dan Eigenwijs? Heb je bijvoorbeeld een unieke situatie waar een deur of wand geplaatst moet worden óf heb je een ander product of andere kleur in gedachten? Dan denken wij graag met je mee. In dit geval valt jouw wens waarschijnlijk in onze productlijn Onbegrensd. Vraag in dit geval een offerte aan.