De softclose schuifdeur: mooi én praktisch

(kies één schuifdeur óf een hele wand)

Soft-close is een erg fijn extraatje binnen het interieur. Je ziet dat het vaak wordt verwerkt in de keuken en in ladekastjes. De deur of lade wordt bij sluiten afgeremd en sluit het laatste stukje zachtjes en uit zichzelf. Zo kun je nooit meer per ongeluk iets te hard sluiten!

Wat is softclose?

Bij GewoonGers is softclose standaard inbegrepen bij schuifdeuren en taatsdeuren. Andere deuren hebben geen softclose. Wat het inhoudt leggen we je hier precies uit.

Zit er soft-close in mijn schuifdeur?

Als je een schuifdeur aanschaft, moet je altijd goed controleren of daar softclose bij inbegrepen is. Niet iedere leverancier biedt namelijk automatisch softclose aan. Alle schuifdeuren van GewoonGers met een minimale breedte van 60 centimeter worden uitgerust met soft close. De deur wordt dan afgeremd bij het sluiten. Deze functie is standaard inbegrepen wanneer je een aluminium schuifdeur aanschaft en wordt verwerkt in de bovenzijde van de deur en het railsysteem.

Zwarte stalen schuifdeur GewoonGers
Softclose schuifdeur zwart stalen Gers deur GewoonGers

Zijn er nog meer deuren met soft-close?

Hoewel er wél deuren zijn die uit zichzelf langzaam sluiten (taatsdeur), zijn er geen andere deuren bij die worden voorzien van soft-close. Dit systeem is namelijk echt kenmerkend voor schuifdeuren. Natuurlijk zijn er wel andere mogelijkheden om je deur zachtjes te laten sluiten. Deuren naar eigen ontwerp kunnen bijvoorbeeld niet worden voorzien van softclose scharnieren maar wél van een dranger. Vraag één van onze verkoopadviseurs naar de mogelijkheden.

Zwart Stalen Schuifdeur paneel GewoonGers

Je bestelt eenvoudig online!

Jouw op maat gemaakte schuifdeur bestel je eenvoudig online via de webshop. Staat jouw gewenste ontwerp er toch niet helemaal tussen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen óf gezellig langskomen in de showroom.

Veel verkochte schuifdeuren met soft close

FAQ

 • Meestgestelde vragen

  • Wat zijn de voordelen van een schuifdeur?

   Wanneer je een relatief kleine ruimte hebt, en een scharnierdeur (zoals een opdekdeur of taatsdeur) te veel ruimte inneemt, is een schuifdeur de geschikte oplossing. Let op: je moet wel voldoende ruimte náást de schuifdeur hebben, zodat je hem kunt openen (wel zo handig).

 • Producten & Mogelijkheden

  • Wat is softclose?

   Softclose is een extraatje wat in de schuifdeuren van GewoonGers wordt verwerkt. Als jouw schuifdeur is voorzien van softclose dan wordt de deur bij sluiten afgeremd. Het laatste stukje sluit de deur uit zichzelf én altijd zachtjes. Meer weten over softclose? Klik dan hier.

  • Wat zijn de voordelen van een schuifdeur?

   Wanneer je een relatief kleine ruimte hebt, en een scharnierdeur (zoals een opdekdeur of taatsdeur) te veel ruimte inneemt, is een schuifdeur de geschikte oplossing. Let op: je moet wel voldoende ruimte náást de schuifdeur hebben, zodat je hem kunt openen (wel zo handig).

  • Wat is een schuifdeur?

   Een schuifdeur is een deur die je niet draait, maar schuift. Dit gebeurt via een rails. Bij GewoonGers wordt de schuifdeur altijd gemonteerd met rails én softclose. Meer informatie over schuifdeuren vind je hier.