Je wilt een taatsdeur, maar wat komt daarbij kijken?

Hier lees je alles!

Taatsdeuren zie je steeds vaker terugkomen in het hedendaagse interieur. Logisch, de taatsdeur kan naar twee kanten open, heeft soft-close en kan daardoor dus nooit hard dicht vallen én oogt ook nog eens super strak. Dat laatste komt omdat taatsdeuren geen kozijn nodig hebben. Ze hebben namelijk een scharnier in vloer en plafond.

Weet je al voldoende en wil je meteen overgaan tot het ontwerpen van je eigen aluminium taatsdeur? Dat kan via onze website. Kies een (taats)deur en pas deze helemaal aan naar je eigen smaak. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, glassoorten en indelingen om de deur samen te stellen die past binnen jouw interieur.

Direct naar de webshop

Enkele taatsdeur De Blaak
Enkele taatsdeur De Blaak

Taatsdeur op maat

Iedere woning is anders, daarom maken we bij GewoonGers alle aluminium taatsdeuren op maat. Zo zorgen we ervoor dat de deur perfect aansluit op de deuropening, prettig functioneert en er geen onnodig grote kieren ontstaan tussen deur en wand. Dat is het voordeel van een taatsdeur op maat: je hoeft de deuropening niet aan te passen op je nieuwe deur.

Voor een taatsdeur op maat is het mogelijk een gratis inmeetafspraak te plannen. We komen dan vooraf bij je op locatie langs zodat we samen de wensen kunnen bespreken en advies kunnen geven waar nodig. Daarna kun je overgaan tot de bestelling en wordt je taatsdeur in onze eigen fabriek in Vlaardingen gemaakt.

Wat is een taatsdeur?

Een taatsdeur valt niet in een kozijn, maar in een afgewerkte opening. De taatsdeur scharniert in vloer en plafond. Bekijk deze video voor alle informatie over de taatsdeur!

stalen taatsdeur goud GewoonGers

Taatsdeur voordelen

Er zijn een heleboel voordelen aan een taatsdeur van aluminium. Taatsdeuren kunnen naar 2 kanten open en vallen automatisch achter je dicht. Het materiaal aluminium zorgt voor een balans in gewicht waardoor de deur prettig in gebruik is. Soft-close op de deuren zorgt ervoor dat ze niet hard dicht kunnen klappen.

Taatsdeur nadelen

Het nadeel van een aluminium taatsdeur is vooral dat de deur niet aansluit op een kozijn. Hierdoor heb je een klein kiertje rondom de deur. Een taatsdeur is dus niet de beste oplossing wanneer je op zoek bent naar meer geluiddemping. In dat geval raden we je aan om bijvoorbeeld voor een opdekdeur met kozijn tot het plafond te kiezen.

Stalen taatsdeuren versus aluminium taatsdeuren

De grote vraag is natuurlijk: kies je nu het beste voor stalen deuren of aluminium deuren? Bij GewoonGers werken we uitsluitend met aluminium taatsdeuren. Aluminium heeft veer voordelen: een prettig gewicht, geen lasnaden en de deuren zijn modulair op te bouwen dus op vrijwel iedere plek te realiseren.

Ben je toch ook geïnteresseerd in stalen deuren? Dan raden we je aan gewoon eens wat showrooms te bezoeken en het materiaal in het echt te ervaren. Bij GewoonGers Amsterdam en GewoonGers Vlaardingen kun je alle deuren zelf uitproberen.

Dubbele taatsdeur vtwonen GewoonGers

Taatsdeuren met vloerverwarming

Wil je taatsdeuren maar heb je vloerverwarming in huis? Dat is bij GewoonGers geen probleem. Juist omdat wij met aluminium werken, zijn de deuren een stuk lichter in gewicht en kunnen we werken met een taatssysteem waarbij we slechts 8 millimeter in de vloer schroeven. De rest is opbouwsysteem, dus je vloerverwarming ligt helemaal veilig.

Bekijk taatsdeuren in de webshop

Kort samengevat: waar let je op voordat je een taatsdeur aanschaft?

Je hebt gelezen hoe een taatsdeur werkt, wat er komt kijken bij de aanschaf en waar je op moet letten. Hier nog even een korte samenvatting:

Stap 1: Laat je (online) inspireren over hoe je taatsdeur er precies uit moet komen te zien.
Stap 2: Zorgt dat er geen kozijnen in jouw deuropening aanwezig zijn en dat jouw deuropening netjes is afgewerkt, bijvoorbeeld door een stukadoor. Een taatsdeur draait in vloer en plafond waardoor kozijnen overbodig zijn.
Stap 3: Controleer, wanneer je vloerverwarming hebt, extra goed  of er op de plek van de taatsdeur in jouw vloer kan worden geboord. Wist je dat taatsdeuren van GewoonGers maar 8 millimeter diep de vloer in hoeven? Dat is nog geen centimeter!
Stap 4: Bestel jouw gewenste taatsdeur online, bij GewoonGers Amsterdam of bij GewoonGers Vlaardingen.

FAQ

 • Waarom gebruiken jullie aluminium?

  Aluminium heeft 3 voordelen: de producten zijn ten eerste demontabel. Dit is handig voor grotere projecten, want deze kunnen we op locatie in elkaar zetten. Ten tweede is aluminium licht (in gebruik), waardoor bijvoorbeeld de deur in jouw bestaande kozijn óók vervangen kan worden. Ten derde is aluminium duurzaam. Meer weten over aluminium? Lees meer over de 3 voordelen van een aluminium deur óf over een staal look deur. Ben je enthousiast? Bekijk alle zwarte aluminium deuren of alle aluminium puien.

 • Kan een taatsdeur in combinatie met vloerverwarming?

  In 99% van de gevallen is vloerverwarming geen probleem voor ons. Het taatssysteem voor onze deuren is een opbouwsysteem. Dat wil eigenlijk zeggen dat het grootste gedeelte van het scharnier in de deur verwerkt zit. Voor het taatssysteem plaatsen we twee schroefjes in de vloer. Hiervoor hoeven wij slechts 8 millimeter diep de vloer in.

 • Waar zit het scharnier bij een taatsdeur?

  Het scharnier van een taatsdeur bevindt zich in de vloer en het plafond. Hierdoor is een kozijn niet nodig én kan de deur naar twee kanten open. De breedtemaat van je deur heeft echter invloed op de afstand van het scharnier tot aan je muur. In dit artikel over het scharnier van een taatsdeur willen we je daar graag meer over vertellen.

 • Ik wil een deur tot het plafond, kan dat?

  Dit kan! Het is alleen mogelijk wanneer je een sparing tot aan het plafond hebt óf het oude kozijn wordt verwijderd. Standaard kozijnen zijn namelijk vaak voorzien van een bovenraampje en dorpel. De dorpel bovenin heeft de functie om het kozijn bovenin op de juiste afstand te houden. Wanneer je deze verwijdert, zal het kozijn instabiel worden en dus niet meer geschikt zijn om een deur in te plaatsen. Wij kunnen je kozijn met bovenraampje vervangen voor een deur met kozijn! Je vindt deze deur terug in de webshop (of lees meer over de opdekdeur met kozijn). Als je al een sparing hebt tot aan het plafond, kun je ook kiezen uit een taatsdeur, schuifdeur en deur met kozijn.