Isolatie en verduurzamen met stalen deuren

en hoe je dit kunt aanpakken...

Naast het feit dat de trendy stalen deuren qua uitstraling een mooie aanvulling zijn voor ieder interieur, hebben ze ook een functie. Je wilt bijvoorbeeld de warmte in één ruimte houden of tocht in huis tegengaan. Er zijn verschillende deuren en oplossingen waar je voor kunt kiezen en daar vertel ik je graag meer over.

Ben je in de tussentijd benieuwd naar de Gers deuren? Neem dan alvast een kijkje in onze webshop!

Naar de webshop

zwarte binnendeur met glas GewoonGers

Energie besparen in huis

Verschillende oplossingen van GewoonGers dragen bij aan het besparen van energie en warmte in huis. Zo kun je in grote woonruimtes bijvoorbeeld kiezen voor een wand met openslaande binnendeuren of een glaswand met aluminium schuifdeuren. Je kunt op die manier zelf bepalen of  je één ruimte verwarmt of allebei. Naar de hal en/of voordeur toe, is het altijd fijn om een deur te hebben die goed aansluit. In dat geval kun je kiezen voor een nieuwe stalen deur in je eigen kozijn, zoals een stompe deur of opdekdeur.

Advies bij tocht of geluid

De deuren van GewoonGers zijn niet alleen heel mooi, maar ook praktisch. Welke deuren kun je het beste kiezen als je tocht of geluid wilt reduceren en welke deuren juist niet? We vertellen het je graag!

Deze winter warmte besparen

Op dit moment tellen zaken als een energielabel, duurzaamheid en isolatie zwaar. Er wordt dus kritisch gekeken naar nieuwe oplossingen om het huis te verduurzamen en vooral naar warmte besparen. Alle deuren in de webshop worden per bestelling op maat gemaakt. Dat wil dus ook zeggen dat de deuren altijd passend worden gemaakt voor jóúw woning. Dit geeft niet alleen een mooie uitstraling, maar reduceert ook tocht en draagt bij aan geluiddemping. Wil je meer weten over tocht en geluid in combinatie met deuren van GewoonGers? Hier hebben we een blog over geschreven!

Er zijn verschillende mogelijkheden om mee aan de slag te gaan. Voor sommige woonsituaties is een stalen taatsdeur of stalen schuifdeur al meer dan voldoende, maar als je echt deur wenst die rondom zo goed mogelijk afsluit, raden we een opdekdeur met kozijn tot plafond aan.

Heb je andere ideeën in gedachten? Vraag dan gerust een offerte aan voor een scharnierdeur naar eigen ontwerp. Die kun je vrijblijvend van ons toegestuurd krijgen en we geven je graag advies waar nodig.

Opdekdeur kozijn rookglas blaak u greep GewoonGers
GewoonGers stalen schuifdeuren roomdivider
vtwonen weer verliefd op je huis Zwarte stalen dubbele taatsdeur

Tips om energie te besparen

Er zijn wel honderden tips om energie te besparen en hierin dragen wij graag ons steentje bij wat betreft aluminium deuren. Zo is het bijvoorbeeld gunstig om te kiezen voor een maatwerk exemplaar. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe deur perfect aansluit op jouw woonsituatie. Hierdoor verklein je de kans op kieren waar warmte door kan ontsnappen.

Kies je voor aluminium deuren? Dan kan dit bijdragen aan een duurzaam interieur. Wist je dat aluminium keer op keer kan worden gerecycled zonder daarbij kwaliteit te verliezen?

Dubbele schuifdeur 1 paneel GewoonGers
Hoekwand hal stalen deuren GewoonGers

Gratis advies aan huis

Wil jij weten welke warmte besparende oplossing specifiek past bij jouw woonruimte of (thuis)werkplek? Neem gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch, per e-mail, via WhatsApp óf tijdens een persoonlijk gesprek in onze showrooms in Vlaardingen of Amsterdam. Wij staan voor je klaar! Wist je trouwens dat een inmeetafspraak en advies aan huis altijd gratis is?

FAQ

 • Waarom gebruiken jullie aluminium?

  Aluminium heeft 3 voordelen: de producten zijn ten eerste demontabel. Dit is handig voor grotere projecten, want deze kunnen we op locatie in elkaar zetten. Ten tweede is aluminium licht (in gebruik), waardoor bijvoorbeeld de deur in jouw bestaande kozijn óók vervangen kan worden. Ten derde is aluminium duurzaam. Meer weten over aluminium? Lees meer over de 3 voordelen van een aluminium deur óf over een staal look deur. Ben je enthousiast? Bekijk alle zwarte aluminium deuren of alle aluminium puien.

 • Hoe kan GewoonGers bijdragen aan een duurzaam interieur?

  Dat is op verschillende manieren uit te leggen: allereerst is aluminium een zeer duurzaam materiaal. Wist je dat aluminium keer op keer kan worden gerecycled zónder daarbij kwaliteit te verliezen? Al het resterende aluminium wordt apart gehouden in onze fabriek zodat het gerecycled kan worden. Verder is een aluminium wand of deur prettig in gebruik en een goede investering voor in je huis. Het materiaal is onderhoudsvrij en gaat lang mee. Door ergens een aluminium deur tussen te zetten, kun je er ook voor zorgen dat tocht en warmteverlies worden tegengegaan.

 • Kan ik warmte besparen met deuren van GewoonGers?

  Jazeker! Verschillende oplossingen van GewoonGers dragen bij aan het besparen van warmte in huis. In grote woonruimtes kun je bijvoorbeeld kiezen voor een wand met openslaande binnendeuren of een glaswand met aluminium schuifdeuren. Zo kun je ervoor kiezen één kleinere ruimte te verwarmen. Tussen hal en woonkamer kun je bijvoorbeeld kiezen voor een opdekdeur met kozijn tot het plafond óf voor een op maat gemaakte stompe deur of opdekdeur die aansluit op jouw eigen kozijn.

 • Kan een stalen deur in mijn kozijn geplaatst worden?

  Aangezien GewoonGers deuren van aluminium maakt, kunnen deze deuren wél in jouw kozijn geplaatst worden. Een deur van staal is namelijk te zwaar voor een bestaand kozijn. Aluminium daarentegen is licht in gewicht én duurzaam. Er is dus geen verbouwing nodig als je een stalen deur in huis wilt.

 • Hebben jullie ook deuren inclusief kozijn?

  Ja! We hebben een kozijn met opdekdeur in ons assortiment. Deze kan eventueel helemaal tot aan je plafond! Wil je hier meer over weten? Lees dan alles over het plafondhoge kozijn met deur.

 • Wat is het voordeel van een deur met een nieuw kozijn?

  Als je al een kozijn hebt, dat je niet mooi meer vindt, dan kunnen wij dat kozijn vervangen met een GewoonGers kozijn. Het voordeel hiervan is dat je jouw vloer en wand niet of minimaal repareert. Het nieuwe kozijn wordt namelijk óver het beschadigde deel van de muur en vloer geplaatst. Nadat GewoonGers bij je is geweest, zal je misschien alleen nog de muur af moeten werken. Dit ligt eraan hoe jouw huidige kozijn geplaatst is en of er nog extra beschadigingen ontstaan bij het verwijderen ervan. Is dit niet het geval, heb je zonder verbouwing een gerse blikvanger!