Industriële inrichting voor je woonkamer

in 3 stappen

Robuust interieur, hoge en onafgewerkte plafonds én een stoere uitstraling: dit zijn enkele kenmerken van een industrieel interieur. Sommige aspecten van een industrieel interieur, zoals een hoog en onafgewerkt plafond, zijn lastig toe te passen in woningen. Ik geef je daarom 3 handige tips om gemakkelijk een industrieel interieur in je woonkamer te krijgen!

Stap 1 industriële inrichting woonkamer: meubels

Industriële meubels zijn meestal strak van vorm en vind je vaak in materialen als leer, hout en metaal. Het metaal kan je bijvoorbeeld zo laten bewerken, dat het een onafgewerkte, robuuste uitstraling geeft. Typisch industrieel! De combinatie van de 3 materialen is dé manier om een industriële inrichting in je woonkamer te creëren. Ben je bang voor een onpersoonlijke sfeer in huis door je industriële meubels? Probeer bijvoorbeeld verfijnder, warmer hout te kiezen en kijk eens naar zwarte, metalen poten onder de eettafel en -stoelen in plaats van de robuuste afwerking. Die poten passen ook ideaal bij een gerse deur!

Stap 2 industriële inrichting woonkamer: kleuren

Denk je aan industrieel, dan denk je aan natuurtinten: cognac, grijs en donkerbruin zijn typische kleuren die je terugvindt in een industriële inrichting voor de woonkamer. Zoek je nog iets voor de muren? Bakstenen muren zijn typisch voor een industrieel interieur en zorgen voor een robuuste en stoere uitstraling. Past dit niet binnen het budget? Kijk dan eens naar behang met de uitstraling van baksteen. Het voordeel van natuurtinten is dat je ze met ontzettend veel kleuren kan combineren. Hou je van warm industrieel? Verf een muur(tje) in een donkere tint.

GewoonGers industrieel interieur stalen deuren

Deuren en wanden van GewoonGers

Meer inspiratie opdoen? Bekijk een greep uit onze opgeleverde projecten!

Stap 3 industriële inrichting woonkamer: accessoires

Heb je een wat kleiner budget of wil je gewoon door middel van accessoires een andere sfeer aan je woonkamer geven? Goed nieuws, want met accessoires creëer je gemakkelijk een industriële sfeer! Denk aan industriële lampen, zoals een metalen fabriekslamp boven je eettafel of een vloerlamp met een metalen kap, alsof hij zo van de filmset afkomt! Verder kan je eens kijken naar bijzettafeltjes van hout en metaal, om in de industriële materialen te blijven. Belangrijk voor een industriële inrichting in de woonkamer is dat je niet té veel spulletjes neerzet. Wees kritisch op de accessoires en wees niet bang om tóch wat kleur toe te voegen, zoals een okergeel kussentje op de bank, náást de kussens in natuurtint en dat warme schapenvachtje!

FAQ

 • Ik wil een eigen ontwerp deur. Kan dat?

  Ja, dat kan! Binnen onze productlijn Eigenwijs ontwerp jij je eigen deur. Je voegt zelf het aantal liggers toe, waardoor je de glasindeling zelf bepaalt. Je betaalt een toeslag van € 150,- per onderdeel voor een eigen ontwerp. Je geeft tijdens het ontwerp alvast een inschatting van de hoogte en breedte van je product. Geen zorgen: wij komen alles nog tot op de millimeter bij je inmeten.

  Zie jij het nóg iets anders voor je dan Eigenwijs? Heb je bijvoorbeeld een unieke situatie waar een deur of wand geplaatst moet worden óf heb je een ander product of andere kleur in gedachten? Dan denken wij graag met je mee. In dit geval valt jouw wens waarschijnlijk in onze productlijn Onbegrensd. Vraag in dit geval een offerte aan.

 • Ik wil een stalen deur op maat. Kan dat?

  Dat kan! Al onze deuren worden op maat gemaakt, of je nu voor een webshop product gaat (productlijn Concept) of voor een geheel eigen ontwerp kiest (productlijn Onbegrensd). De deuren van GewoonGers kunnen op maat gemaakt worden voor jouw bestaande kozijn, maar je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor een deur met kozijn. Daarnaast heb je de keuze uit stalen taatsdeuren en stalen schuifdeuren.

 • Hebben jullie ook deuren inclusief kozijn?

  Ja! We hebben een kozijn met opdekdeur in ons assortiment. Deze kan eventueel helemaal tot aan je plafond! Wil je hier meer over weten? Lees dan alles over het plafondhoge kozijn met deur.