Industriële inrichting voor je woonkamer

in 3 stappen

Robuust interieur, hoge en onafgewerkte plafonds én een stoere uitstraling: dit zijn enkele kenmerken van een industrieel interieur. Sommige aspecten van een industrieel interieur, zoals een hoog en onafgewerkt plafond, zijn lastig toe te passen in woningen. Ik geef je daarom 3 handige tips om gemakkelijk een industrieel interieur in je woonkamer te krijgen!

Stap 1 industriële inrichting woonkamer: meubels

Industriële meubels zijn meestal strak van vorm en vind je vaak in materialen als leer, hout en metaal. Het metaal kan je bijvoorbeeld zo laten bewerken, dat het een onafgewerkte, robuuste uitstraling geeft. Typisch industrieel! De combinatie van de 3 materialen is dé manier om een industriële inrichting in je woonkamer te creëren. Ben je bang voor een onpersoonlijke sfeer in huis door je industriële meubels? Probeer bijvoorbeeld verfijnder, warmer hout te kiezen en kijk eens naar zwarte, metalen poten onder de eettafel en -stoelen in plaats van de robuuste afwerking. Die poten passen ook ideaal bij een gerse deur!

Stap 2 industriële inrichting woonkamer: kleuren

Denk je aan industrieel, dan denk je aan natuurtinten: cognac, grijs en donkerbruin zijn typische kleuren die je terugvindt in een industriële inrichting voor de woonkamer. Zoek je nog iets voor de muren? Bakstenen muren zijn typisch voor een industrieel interieur en zorgen voor een robuuste en stoere uitstraling. Past dit niet binnen het budget? Kijk dan eens naar behang met de uitstraling van baksteen. Het voordeel van natuurtinten is dat je ze met ontzettend veel kleuren kan combineren. Hou je van warm industrieel? Verf een muur(tje) in een donkere tint.

GewoonGers industrieel interieur stalen deuren

Deuren en wanden van GewoonGers

Meer inspiratie opdoen? Bekijk een greep uit onze opgeleverde projecten!

Stap 3 industriële inrichting woonkamer: accessoires

Heb je een wat kleiner budget of wil je gewoon door middel van accessoires een andere sfeer aan je woonkamer geven? Goed nieuws, want met accessoires creëer je gemakkelijk een industriële sfeer! Denk aan industriële lampen, zoals een metalen fabriekslamp boven je eettafel of een vloerlamp met een metalen kap, alsof hij zo van de filmset afkomt! Verder kan je eens kijken naar bijzettafeltjes van hout en metaal, om in de industriële materialen te blijven. Belangrijk voor een industriële inrichting in de woonkamer is dat je niet té veel spulletjes neerzet. Wees kritisch op de accessoires en wees niet bang om tóch wat kleur toe te voegen, zoals een okergeel kussentje op de bank, náást de kussens in natuurtint en dat warme schapenvachtje!