Een nieuwe binnendeur voor jouw interieur

Hoe pakt GewoonGers dat aan?

Misschien ben je toe aan een nieuw interieur óf heb je net je complete interieur aangepast. Deuren worden hierin vaak minimaal aangepast met behulp van een likje verf, maar er zijn een heleboel andere mogelijkheden. Wist je dat GewoonGers ook deuren op maat maakt voor in het bestaande kozijn? Deze optie en alternatieve oplossingen lichten we hier graag verder aan je toe.

Ontwerp jouw deur in de webshop

Binnendeuren met glas

Wat dacht je bijvoorbeeld van een nieuwe deur met glas tussen hal en woonkamer? Het interieur van de gang krijgt steeds vaker meer aandacht. Het is immers de eerste ruimte die je ziet wanneer je de woning betreedt. Heb je je hal dus met zorg ingericht? Dan mag dit zeker gezien worden en dat kan bijvoorbeeld met behulp van een stalen deur met glas.

GewoonGers woonhuis Heemstede taatsdeur zijlicht

Wanneer kies je voor een binnendeur met kozijn?

Naast alle mogelijkheden om een stalen opdekdeur in je eigen kozijn te plaatsen, zijn er natuurlijk ook alternatieven met heel nieuw kozijn. Wanneer kies je voor een binnendeur met kozijn?

 • Om de deuropening groter te kunnen maken. Onze deuren met kozijn kunnen namelijk helemaal tot je plafond.
 • Om je interieur een boost te geven. Naast de functionaliteit zijn stalen deuren ook echte blikvangers in huis.
 • Om een ruimte goed af te kunnen sluiten en zo te zorgen voor geluiddemping en minder tocht in huis. Wist je trouwens dat we ook een blog hebben geschreven over isolatie en verduurzamen met stalen deuren?

Bekijk alle binnendeuren met kozijn

vtwonen wvojh stalen deur met rookglas

Het verschil tussen een opdekdeur en een stompe deur

Wat is het verschil tussen een stalen opdekdeur of een stompe deur? In onderstaande video vertellen we je exact hoe je het verschil tussen een opdekdeur en een stompe deur kunt herkennen. Maar wanneer kies je dan voor een opdekdeur en wanneer kies je voor een stompe deur? Lees verder onder de video.

Het verschil tussen een stompe deur en opdekdeur

Als je een kozijn of frame om je deur hebt zitten, dan heb je een stompe deur of opdekdeur. Wil je weten welk type deur jij hebt? Bekijk deze video.

Maar wanneer kies je voor een opdekdeur?

En wanneer kies je voor een stompe deur? Dat is een beetje afhankelijk van de woning. Wil je je kozijnen hergebruiken? Dan ben je afhankelijk van het type deur wat je nu al hebt. Je kunt van een opdekkozijn namelijk geen stomp kozijn maken. Verder wordt een opdekdeur met kozijn bij GewoonGers vooral aangeboden voor situaties waar een opdekkozijn moet worden verwijderd. Het nieuwe opdekkozijn dekt namelijk de schade af die ontstaat bij het vervangen. Dat scheelt weer een heleboel werkzaamheden!

Kies voor een stalen taatsdeur…

Als je je helemaal geen kozijn wilt, maar juist een zo slank mogelijke deur dan is een taatsdeur met glas misschien wel iets voor jou. Dit type deur is razend populair en vooral om zijn stijlvolle uitstraling en gebruiksgemak. Alle taatsdeuren van GewoonGers gaan naar twee kanten open, daardoor kunnen ze nooit hard dicht vallen. Verder sluiten taatsdeuren altijd vanzelf ténzij je hem op 90° openzet.

Stalen taatsdeuren

gewoongers stalen deuren vtwonen

Wil je meer wooninspiratie?

Dat hebben wij voor je! Bekijk meer dan 100 woonstijlen met gers-deuren online of kom naar een van onze showrooms!

FAQ

 • Ik heb een bovenlicht. Wat zijn de opties?

  Kies je ervoor om je stalen kozijn met bovenlicht te verwijderen, dan heb je meerdere keuzes. Ten eerste kan je het bestaande kozijn vervangen door een nieuw kozijn, zonder bovenlicht. Wist je dat GewoonGers dit voor je kan doen, zonder beschadigingen aan vloer en muur? Daarnaast kan je jouw stalen kozijn met bovenlicht verwijderen en de muur af (laten) stuken. Je hebt daarna ook de keuze om een taatsdeur of schuifdeur te plaatsen. Lees meer over het verwijderen van een bovenlicht.

 • Ik wil een deur tot het plafond, kan dat?

  Dit kan! Het is alleen mogelijk wanneer je een sparing tot aan het plafond hebt óf het oude kozijn wordt verwijderd. Standaard kozijnen zijn namelijk vaak voorzien van een bovenraampje en dorpel. De dorpel bovenin heeft de functie om het kozijn bovenin op de juiste afstand te houden. Wanneer je deze verwijdert, zal het kozijn instabiel worden en dus niet meer geschikt zijn om een deur in te plaatsen. Wij kunnen je kozijn met bovenraampje vervangen voor een deur met kozijn! Je vindt deze deur terug in de webshop (of lees meer over de opdekdeur met kozijn). Als je al een sparing hebt tot aan het plafond, kun je ook kiezen uit een taatsdeur, schuifdeur en deur met kozijn.

 • Wat is een opdekdeur?

  Een opdekdeur is een binnendeur die gedeeltelijk over het kozijn heen valt. Lees meer over wat is een opdekdeur?

 • Waarom kiezen voor een stalen opdekdeur met glas?

  Hou je van ruimtelijkheid en licht in huis? Dan is een stalen opdekdeur met glas een goede oplossing. Een glazen deur deelt namelijk je interieur op, zodat er nieuwe ruimtes ontstaan. Daarnaast behoud je door het gebruik van glas lichtinval én verlies je de volgende ruimte niet uit het oog.

 • Ik wil een taatsdeur. Hoe werkt dat?

  Natuurlijk wil je een taatsdeur! Ze zijn ontzettend handig en trendy. Voordat je een taatsdeur aanschaft, zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. Lees alles wat je moet weten over stalen taatsdeuren. Of lees meer over hoe je een taatsdeur van GewoonGers kunt bestellen.