De deurgrepen van GewoonGers

Als je graag een GewoonGers deur uit de webshop wilt, heb je de keuze uit verschillende modellen, glassoorten én deurgrepen. Uit welke grepen je de keuze hebt, ligt aan het type deur dat je kiest. Ik laat je enkele deurgrepen zien per type deur. Ben je er al helemaal over uit wat je wilt of wil je gewoon een kijkje nemen in onze webshop? Klik dan snel verder!

Naar de webshop

Bronzen stalen deur vtwonen GewoonGers

Deuren voor in het bestaande kozijn

Heb je al een kozijn en wil je gewoon alleen de deur vervangen? Dat kan! We komen graag bij je thuis langs voor een gratis inmeetafspraak. Hierbij beoordelen we het kozijn en de scharnierposities zodat we onze deur perfect passend kunnen maken voor jouw kozijn. Of je nu een stomp, houten kozijn hebt of een standaard nieuwbouwkozijn van metaal. Beide varianten zijn geschikt voor de deuren van GewoonGers. Meer weten over het verschil tussen opdekdeuren en stompe deuren voor het bestaande kozijn? We hebben er een artikel over geschreven!

Bij deze deuren heb je keuze uit 2 verschillende soorten deurbeslag, namelijk een deurklink of een U-vorm handgreep. Kies je voor de laatste optie, dan sluit jouw deur met behulp van een magneetje.

detail stalen deur met glas deurkruk
vtwonen weer verliefd op je huis stalen deur

Deurklink

De deurklink geeft je deur een robuust imago. De klink wordt gecoat in dezelfde kleur als de profielen van de deur. Je sluit en opent de deur zoals je gewend bent. Kies je voor de deurklink? Je hebt ook de keuze uit extra’s, zoals een toiletbeslag of cilinderslot.

U-vorm handgreep

Meer glas en minder profiel met de U-vorm handgreep. Hierdoor lijkt de ruimte nóg groter. De deur sluit met behulp van een magneet in de deur en het kozijn. Deze handgrepen worden speciaal op maat gemaakt per bestelling. Om die reden betaal je een extra toeslag voor deuren met een U-greep.

Scharnierdeur met kozijn (tot plafond)

Kies je voor een hele nieuwe deur met kozijn? Dan kun je er soms zelfs voor kiezen de deur helemaal tot aan het plafond door te trekken. Hierdoor lijkt je plafond optisch hoger én hiermee maak je je entree ‘grootser’. Bekijk in de GewoonGers webshop alle deuren met kozijn. Per deursoort heb je keuze uit verschillende soorten deurbeslag.

Direct naar alle deuren met kozijn

binnenkijken interieur zwarte binnendeuren gewoon gers
Dubbele taatsdeur De Blaak GewoonGers
GewoonGers detail Deur met handgreep en magneetsluiting

Deurklink

De deurklink geeft je deur een robuust imago. De klink wordt gecoat in dezelfde kleur als de profielen van de deur. Je sluit en opent de deur zoals je gewend bent. Kies je voor de deurklink? Je hebt ook de keuze uit extra’s, zoals een toiletbeslag of cilinderslot.

Smalle greep

Deze smalle greep is standaard bij de prijs inbegrepen bij stompe scharnierdeuren met kozijn. Het minimalistische design sluit goed aan op de slanke profielen van de deur. De deur met smalle greep sluit met behulp van een magneetje in het kozijn en in de deur. Smalle grepen zijn verkrijgbaar in één standaard maat.

U-vorm handgreep

Meer glas en minder profiel met de U greep. Hierdoor lijkt de ruimte nóg groter. De deur sluit met behulp van een magneet in de deur en het kozijn. Deze handgrepen worden speciaal op maat gemaakt per bestelling. Om die reden betaal je een extra toeslag voor deuren met een U-greep.

Aluminium taatsdeuren

Taatsdeuren zijn momenteel bijna niet meer weg te denken in het hedendaagse interieur. De deuren hebben een scharnierpunt in vloer en plafond waardoor er geen kozijnen aanwezig zijn. De deur wordt dus strak in de deuropening geplaatst. De slanke profielen in combinatie met de grote oppervlakten glas, maken dat de deur veel licht doorlaat.

detail handgreep taatsdeur gewoongers
Handgreep taatsdeur u vorm

Smalle greep

Taatsdeuren worden standaard uitgerust met smalle greep, een set van deze grepen is bij de prijs inbegrepen. Het minimalistische design sluit goed aan op de slanke profielen van de deur. Smalle grepen zijn verkrijgbaar in één standaard maat.

U-vorm handgreep

Hou je van de uitstraling van de minimalistische taatsdeur, maar ben je ook op zoek naar wat stoere aspecten? De U-greep geeft je deur een robuuste uitstraling, zónder te show van de deur te stelen! Deze handgrepen worden speciaal op maat gemaakt per bestelling. Om die reden betaal je een extra toeslag voor deuren met een U-greep.

Toch liever een ruimtebesparende schuifdeur?

Voor aluminium schuifdeuren bieden we twee soorten deurgrepen. De keuze van de greep is wat afhankelijk van hoe de schuifdeuren in de praktijk zullen worden gebruikt. Staat je deur vaker dicht dan open en ga je liever voor een robuuste look? Dan is de U-vorm handgreep misschien helemaal jouw smaak. Hou je toch van een subtielere uitstraling en staat je deur vaak open? Kies dan voor een komgreepje.

stalen schuifdeur licht grijs GewoonGers
Binnenkijken gang woonkamer zwarte taatsdeur GewoonGers

Komgreep

Komgreepjes zijn altijd bij de prijs inbegrepen bij schuifdeuren. De greepjes vallen netjes weg in de schuifdeur. Dat is handig omdat alles strak voor- of achter elkaar langs kan schuiven. Denk bijvoorbeeld aan een schuifdeur welke voor een vast stuk glas schuift. De greep steekt niet uit, dus de deur kan volledig open.

U-vorm handgreep

De robuuste en stoere greep, die lekker vastpakt! Let op: als je voor deze greep kiest bij een schuifdeur, kan jouw deur niet helemaal open. Dit komt omdat de U greep uitsteekt te opzichte van de deur en daardoor voor de wand of het paneel blijft. Deze handgrepen worden speciaal op maat gemaakt per bestelling. Om die reden betaal je een extra toeslag voor deuren met een U-greep.

 

Deuren met U vormige handgreep

Of je nu een deur voor in je bestaande kozijn, een taatsdeur of schuifdeur wilt: onze deuren kun je kiezen met U vormige handgreep. Een ideale keuze als je al een taatsdeur hebt en er een opdekdeur in dezelfde stijl bij wilt. Óf wanneer je de handgreep gewoon heel gers vindt, natuurlijk.

FAQ

 • Wat is het verschil tussen een opdekdeur en stompe deur?

  Hoewel beide deuren in een kozijn geplaatst worden, zit er een verschil tussen stompe deuren en opdekdeuren. Een stompe deur valt volledig ín het kozijn. De zijkanten van een stompe deur zijn vlak, zodat de stompe deur geheel in het kozijn kan vallen. Je ziet de naden tussen de deur en het kozijn zitten als de stompe deur in gesloten stand staat. Een opdekdeur valt óver het kozijn heen, waardoor de naden tussen deur en kozijn in gesloten stand niet zichtbaar zijn. Een opdekdeur heeft dus eigenlijk een ‘rand’ die over het kozijn heen valt. Lees meer over het verschil tussen een opdekdeur en stompe deur.

 • Wat is een U vormige handgreep?

  De U vormige handgreep is een handige en stoere deurgreep die op al onze deuren toegepast kan worden. Wil je hier meer van zien en wil je weten hoe je deze deurgreep bestelt? Lees dan alles over de u vormige handgreep.

   

 • Kan ik een GewoonGers opdekdeur personaliseren?

  Ja, dat kan! Kijk eens in onze webshop. Je kunt hier kiezen uit verschillende kleuren, modellen (of een eigen ontwerp), deurgrepen en glassoorten. Zo vind je zeker een deur die bij jou past. Dus óók één voor je toilet, bijvoorbeeld.

 • Ik wil een stalen deur op maat. Kan dat?

  Dat kan! Al onze deuren worden op maat gemaakt, of je nu voor een webshop product gaat (productlijn Concept) of voor een geheel eigen ontwerp kiest (productlijn Onbegrensd). De deuren van GewoonGers kunnen op maat gemaakt worden voor jouw bestaande kozijn, maar je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor een deur met kozijn. Daarnaast heb je de keuze uit stalen taatsdeuren en stalen schuifdeuren.

 • Wat is softclose?

  Softclose is een extraatje wat in de schuifdeuren van GewoonGers wordt verwerkt. Als jouw schuifdeur is voorzien van softclose dan wordt de deur bij sluiten afgeremd. Het laatste stukje sluit de deur uit zichzelf én altijd zachtjes. Schuifdeuren met een breedte van meer dan 930mm hebben aan 2 zijdes sofclose, smallere schuifdeuren aan 1 zijde. Lees meer over een schuifdeur met softclose.